kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۴۸۷۲
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۹
بلومبرگ گزارش داد

ناتوانی آمریکا از تحریم همزمان نفت ایران و روسیه

 
 
 
بلومبرگ نوشت، ضربه زدن به ایران و روسیه به طور همزمان در بازار نفت بدون خطر افزایش قیمت سوخت آسان نخواهد بود و با کاهش صادرات نفت ایران شاهد عبور قیمت نفت برنت از ۱۰۰ دلار در هر بشکه خواهیم بود.
به گزارش تسنیم به نقل از بلومبرگ، آمریکا می‌خواهد تحریم‌ها علیه روسیه و ایران را سخت‌تر کند، اما این کار مخاطرات سیاسی قابل توجهی برای بایدن در آستانه انتخابات 2024 دارد.
تحلیلگران عقیده دارند حتی اگر یک بشکه نفت به خاطر اقدامات سیاسی مثل تشدید تحریم‌ها حذف شود، باید بشکه دیگری از جای دیگری تامین شود تا قیمت نفت افزایش پیدا نکند.
محدود کردن همزمان ایران و روسیه در بازار نفت می‌تواند قیمت سوخت را بالا ببرد. با توجه به همکاری عربستان و روسیه در بازار نفت، آمریکا نمی‌تواند بر روی ریاض برای پر کردن خلاء ده‌ها میلیون بشکه نفت حساب کند.
این دو کشور حدود 13 درصد از عرضه جهانی نفت را در ماه‌های اخیر تامین کرده‌اند و ایران به تدریج جایگزین کاهش تولید سایر کشورهای اوپک پلاس از جمله روسیه و عربستان می‌شود که تولید خود را با هدف بالا بردن قیمت‌ها کاهش داده‌اند.
 افزایش 40 درصدی صادرات ایران
اطلاعات سایت تنکر ترکرز نشان می‌دهد صادرات نفت ایران رو به افزایش است. ایران در ماه‌های اوت و سپتامبر 40 درصد بالاتر از سه ماهه اول سال جاری میلادی نفت صادر کرده است. برخی مقامات آمریکا در ماه اوت از کاهش تدریجی تحریم‌ها علیه فروش نفت ایران سخن گفتند، اما جانت یلن در اجلاس سالانه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در این هفته، این ادعا را رد کرد.
در هر صورت واقعیت این است که جریان صادرات نفت ایران رو به افزایش بوده و دومین منبع بزرگ عرضه مازاد نفت به بازار جهانی در سال جاری میلادی است. بنابراین کاهش صادرات ایران قیمت نفت را افزایش می‌دهد.
تحلیلگران بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس عقیده دارند کاهش صادرات نفت ایران به خاطر تشدید تحریم‌ها سطح صادرات این کشور را به سطح سال گذشته برمی‌گرداند و این به معنای افزایش قیمت نفت تا بیش از 100 دلار هر بشکه در سال آینده میلادی است.
 بازگشت نفت به بالای 90 دلار
قیمت نفت در معاملات آخرین روز کاری بازارهای جهانی نزدیک به شش درصد افزایش یافت و نفت برنت بالاترین افزایش هفتگی از ماه فوریه را ثبت کرد زیرا با شروع یورش‌های رژیم صهیونیستی به داخل نوار غزه، سرمایه‌گذاران احتمال می‌دهند که درگیری در غرب آسیا گسترده شود.
به گزارش فارس به نقل از رویترز، هر بشکه نفت برنت با 4 دلار و 89 سنت افزایش 90 دلار و 89 سنت فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با 4 دلار و 78 سنت افزایش 87 دلار و 69 سنت معامله شد. هر دو شاخص نفتی بیشترین افزایش روزانه از ماه‌آوریل (فروردین) را ثبت کرده‌اند.
نفت برنت طی هفته گذشته هفت و نیم درصد افزایش یافته که بیشترین افزایش از ماه فوریه به شمار می‌رود. نفت خام آمریکا نیز طی هفته گذشته پنج و 9 دهم درصد افزایش یافته است.
درگیری‌ها در غرب آسیا تاثیر کمی بر عرضه نفت و گاز در جهان داشته با این حال، سرمایه‌گذاران و ناظران در حال برآورد این موضوع هستند که این درگیری چگونه می‌تواند تشدید شود و چه معنایی می‌تواند برای عرضه کشورهای مجاور در بزرگ‌ترین منطقه تولیدکننده نفت جهان دارد.
 احتمال نفت 100 دلاری
جواد اوجی، وزیر نفت ایران روز جمعه گفت، انتظار می‌رود با توجه به شرایط کنونی غرب آسیا قیمت نفت به 100 دلار در هر بشکه برسد.
به نوشته رویترز، اگر آمریکا اجرای تحریم‌های نفتی ایران را سخت‌تر کند، صادرات نفت ایران کاهش خواهد یافت.
از طرفی منابع آگاه می‌گویند، عربستان عادی‌‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی که مورد حمایت آمریکا را به تعویق ‌انداخته که با توجه به تشدید درگیری‌ها، نشان‌دهنده بازنگری سریع در اولویت‌های سیاست خارجی این کشور است.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) این هفته، با‌ اشاره به نشانه‌هایی از انعطاف‌پذیری در اقتصاد جهان در سال جاری، پیش‌بینی خود از رشد تقاضا برای نفت در جهان را حفظ کرد و پیش‌بینی می‌کند که تقاضا در چین بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان افزایش یابد.
 وزیر نفت: جهش صادرات نفت ایران
ربطی به چراغ سبز آمریکا ندارد
 گفتنی است بر اساس آمار مراجع بین‌المللی صادرات نفت و میعانات ایران به دو میلیون بشکه در روز افزایش یافته که نشان می‌دهد عملا تحریم‌های آمریکا بی‌‌اثر شده است. البته مقامات و رسانه‌های غربی تلاش می‌کنند این افزایش صادرات را به چراغ سبز آمریکا ربط دهند، حال آنکه شواهد متعددی از جمله تلاش‌های مکرر آمریکا برای توقیف نفتکش‌های ایران و تحریم‌های پی‌در‌پی علیه صنعت نفت کشورمان نشان می‌دهد آمریکایی‌ها هر چه در توان داشته‌اند به میدان آورده‌اند، اما در متوقف کردن صادرات ایران ناکام مانده‌اند.
از طرفی کاهش صادرات نفت ایران در دولت روحانی نشان داد این تحریم‌ها در نتیجه اهمال مسئولان دولت قبل اثرگذار بوده است به طوری که به اذعان مسئولان دولت تدبیر، فروش نفت به 300 هزار بشکه هم رسیده بود، اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم و اقدامات مبتکرانه، این روند اکنون برعکس شده است. در همین زمینه جواد اوجی، وزیر نفت با بیان اینکه اکنون بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت تولید می‌کنیم، اظهار کرد: در حال برنامه‌ریزی برای افزایش تولید نفت هستیم که برای آن هم در جهان مشتری داریم. همه اینها در شرایط سخت تحریم‌ها انجام شده و آمریکا هیچ چراغ سبزی نشان نداده و در این مدت آمریکا ۲۳ تحریم دیگر نیز اضافه کرده است.
او با ‌اشاره به اینکه وجود ۸۷ میلیون میعانات گازی روی آب‌های خلیج‌فارس و نزدیکی به ورود به فصل سرما و تأمین گاز کشور، پاشنه آشیل دولت سیزدهم در سال 1400 بود، گفت: سالانه ۴۳۰ میلیون دلار اجاره کشتی‌ها برای نگهداری میعانات روی آب بود که همه این کشتی‌ها با دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم و بازاریابی و نرخ مطلوب به فروش رفت و حتی یک سنت ما نیز در بانک‌ها مسدود نشده است.