جریانی در کشور به دنبال درگیری بین جوامع افغانی و ایرانی است
احمد وحیدی، وزیر کشور صبح سهشنبه ۱۸ مهر با حضور در مرکز ارتباطات مردمی پاسخگوی سوالات و مطالبات و درخواستهای مردم شد.
وحیدی درباره مطالبه یک راننده تاکسی در خصوص بیمه تأمین اجتماعی رانندگان تاکسی و نوسازی ناوگان طبق قانون هوای پاک تصریح کرد: این کار در دست پیگیری است. حدود ۹۰۰ هزار نفر راننده تاکسی بیمه شدهاند که به این تعداد تاکسیران در کشور وجود ندارد و این تعداد باید پالایش شود. وزیر کشور درباره نوسازی ناوگان با طرح این پرسش که اگر ما بخواهیم ماشین برقی در اختیار شما رانندگان قرار دهیم میتوانید هزینه آن را اقساطی تأمین کنید، گفت: به دنبال این هستیم که مجوزی دریافت کنیم تا تعدادی تاکسی برقی وارد کنیم و این نیازمند آمادگی رانندگان است، این کار با ارائه تسهیلات به رانندگان تاکسی صورت خواهد گرفت. به علت ارزان بودن سوخت، بعضا رانندگان تاکسی علاقهای به تاکسیهای برقی نشان
نمیدهند.
وحیدی درباره دغدغه شهروندی در زمینه عدم رعایت حجاب و عفاف تأکید کرد: موضع دولت در این زمینه روشن است و باید عفاف و حجاب رعایت شود. وزارت کشور از ابتدا درگیر موضوع بوده و اقدامات متعددی انجام داده و از جمله اقدامات تشکیل قرارگاه عفاف و حجاب است.
در زمینه حجاب و عفاف وضع قابل قبولی داریم
ولی مطلوب نیست
وزیر کشور خاطرنشان کرد: در استانها در زمینه حجاب و عفاف وضع قابل قبولی داریم ولی مطلوب نیست. بیشتر مشکل در تهران است. بیشتر برنامههای دشمن در این زمینه مهار شده است.
وی با بیان اینکه محوریت این مسئله با قوه قضاییه است، گفت: کشف حجاب جرم است و برخورد با جرم به عهده وزارت کشور نیست، وزارت کشور میتواند کار توجیهی را انجام دهد. دولت و وزارت کشور برنامههای میانمدت، بلندمدت و کوتاهمدت دارد که بخش زیاد آن فرهنگی، توجیهی و تبیینی است. در برنامههای کوتاهمدت مهار حرکت شتابان در حوزه بیحجابی و بیعفتی بوده که برخوردهای لازم صورت گرفته است.
وحیدی در خصوص حضور مهاجرین و سلب شدن فرصتهای کاری از ایرانیان در شهرهای بزرگ کشور از جمله شیراز بیان کرد: جریانی در کشور از سوی گروههای معاند از جمله منافقین دنبال ایجاد چالش جدی و درگیری بین جوامع افغانی و ایرانی است و به دنبال افغانیستیزی هستند، ما کاملا با این مسأله مخالفیم زیرا به نفع امنیت در کشور نیست.
وزیر کشور گفت: مهمترین واقعه امسال انتخابات است، انتخابات نقطه حساسی است که برای تعیین سرنوشت و دخالت مردم در نحوه اداره کشور صورت میگیرد. جمهوری اسلامی افتخار دارد در طی این ۴۴ سال بالغ بر ۴۰ انتخابات با حضور مردم برگزار کرده و این موید بر این است که مردمسالاری دینی و دموکراسی به مفهوم واقعی در کشور رخ داده است. اولین مسئولیت این است که فضا و بستر برای مشارکت هرچه بیشتر مردم فراهم شود و مراقبت شود با حرفهای ناصحیح و ایجاد یاس مردم را نسبت به حضور در انتخابات منصرف نکنند.
حضور گسترده داوطلبان
در این دوره از انتخابات بیسابقه بود
وی با تاکید بر اینکه مشارکت گسترده مردم در انتخابات اقتدار و تامین منافع ملی کشور را به همراه دارد، اظهار داشت: گزارشهایی داریم که برخی بنا دارند تا مردم را از حضور در انتخابات منصرف کنند. در حوزه اجرایی طبق زمانبندیهای قانونی، کارها پیش میرود و شورای اجرائی مرکزی در وزارت کشور شکل گرفته است. انشاءالله در ۲۷ مهر که ثبتنام نهایی است وارد مرحله جدیدی از تلاشهای انتخاباتی خواهیم بود.
وحیدی افزود: حضور گسترده داوطلبان در این دوره از انتخابات بی سابقه بوده و از تمامی طیفهای فکری و سیاسی ثبت نام صورت گرفته است. تعدادی وزرای سابق، استانداران، مدیران کل و نمایندگان مجلس در این دوره ثبتنام کردهاند. شاهد حضور همگانی هستیم.
وی درباره الکترونیکی شدن انتخابات گفت: فرایند انتخابات ۲۵ مرحله دارد، بسیاری از این فرایندها الکترونیکی است. آنچه که مردم بیشتر با آن مواجه هستند احراز هویت و صندوقهای هوشمند است که الکترونیکی خواهد بود. به دنبال این هستیم با شورای نگهبان در بحث صندوقهای هوشمند رأیگیری به تفاهم برسیم.
مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری، بر مبنای رسالت تعریف شده خود به منظور ایجاد پل ارتباطی میان مردم و اعضای کابینه دولت سیزدهم و در راستای تأکیدات مصرح رئیسجمهور مبنی بر ارتباط بیواسطه مردم با مسئولان، سلسلهنشستهای پاسخگویی تلفنی و برخط مقامات دولت سیزدهم به تماسهای مردمی را ترتیب داده است. این نشستها که از آذرماه سال گذشته آغاز شده، تاکنون میزبان اکثریت وزرای کابینه سیزدهم در دور اول و دوم برگزاری خود بوده است. آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور هم ۳۰ بهمنماه سال گذشته در این مرکز حاضر و پاسخگوی تماسهای مردمی شد.