نمایندگان ملت :
اجرای حکم اعدام آیتالله نمر پشیمانکننده خواهد بود
نمایندگان مجلس در بیانیهای با محکوم کردن صدور حکم اعدام برای آیتالله شیخ نمر اعلام کردند: بدون تردید در صورت اجرای این حکم آثار و تبعات منفی آن گسترده و پشیمانکننده خواهد بود.
در بخشی از بیانیه نمایندگان آمده است: صدور حکم اعدام توسط مقامات قضایی عربستان برای حضرت آیتالله شیخ باقر النمر که به عنوان یک روحانی دانشمند و عالم دینی در میان علمای جهان اسلام از احترام و جایگاه ویژهای برخوردار است، موجی از تأثر و نگرانی را در میان کشورهای اسلامی به ویژه علمای شیعه و اهل سنت، ایجاد کرده است، بدون تردید در صورت اجرای این حکم آثار و تبعات منفی آن گسترده و پشیمانکننده خواهد بود.
در ادامه این بیانیه تاکید شده است: انتظار طبیعی افکار عمومی جهان اسلام دخالت دولت عربستان در لغو این حکم و عدم اجرای آن است.
در این بیانیه نمایندگان خاطر نشان کردند: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با محکوم کردن چنین اقدامی، خواستار توقف اجرا و لغو آن هستند.
اختصاص 3 درصد از بودجه عمومی دولت
به مناطق محروم
نمایندگان مجلس کلیات طرح اختصاص سه درصد از بودجه عمومی دولت برای رفع محرومیت از مناطق محروم و ایجاد توازن را تصویب کردند.
نمایندگان در جلسه علنی دیروز کلیات طرح اختصاص 3 درصد از بودجه عمومی دولت برای رفع محرومیت از مناطق محروم و ایجاد توازن را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب رساندند.
وکلای ملت با 165 رأی موافق، 28 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از 215 نماینده حاضر در جلسه، کلیات طرح مذکور را مصوب کردند.
در صورت تصویب نهایی این طرح، دولت مکلف میشود حداقل سه درصد از اعتبارات بودجه عمومی دولت را در قالب ردیف مشخص تحت همین عنوان تعیین کند و طی جدولی که در آن سهم هر استان براساس شاخصهای بیکاری، آب شرب شهری و روستایی، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، بهسازی روستاها، راه و زیرساختهای جادهای و درآمد شهرداریها مشخص میشود، در قانون بودجه درج کند.
وکلای ملت در جلسه روز یکشنبه پارلمان، دوفوریت این طرح را با 141 رأی موافق، 30 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از 206 نماینده حاضر در جلسه، تصویب کرده بودند.
تصویب موادی از طرح امر به معروف و نهی از منکر
نمایندگان ملت در جلسه علنی دیروز موادی از طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را به تصویب رساندند.
نمایندگان مجلس مصوب کردند که در اجرای امر به معروف و نهی از منکر نمیتوان معترض حیثیت، جان، مال، مسکن، شغل و حریم خصوصی و حقوق اشخاص شد.
به موجب مصوبه مجلس، در اجرای امر به معروف و نهی از منکر نمیتوان معترض حیثیت، جان، مال، مسکن، شغل و حریم خصوصی و حقوق اشخاص شد، مگر به حکم مرجع قضایی یا به موجب قانون.
طبق تبصره این ماده، اماکنی که بدون تجسس در معرض دید عموم قرار میگیرند، مانند قسمتهای مشترک آپارتمانها، هتلها، بیمارستانها و نیز وسایل نقلیه مشمول حریم خصوصی موضوع این قانون نیست.
وکلای ملت با 141 رأی موافق، 45 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از 205 نماینده حاضر در جلسه، این ماده را به تصویب رساندند.
نمایندگان همچنین در ادامه رسیدگی به طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، ماده 6 این طرح را به تصویب رساندند.
طبق مصوبه مجلس، هیچ شخص یا گروهی حق ندارد به عنوان امر به معروف و نهی از منکر به اعمال مجرمانه از قبیل توهین، افترا، ضرب، جرح و قتل مبادرت کند و مرتکب طبق قانون مجازات اسلامی، مجازات میشود.
نمایندگان با 155 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از 205 نماینده حاضر در جلسه، ماده 6 طرح مذکور را مصوب کردند.
باید از حیثیت آمران به معروف و ناهیان از منکر دفاع شود
گفتنی است در جلسه علنی دیروز مجلس محمد علی اسفنانی نماینده مردم فریدن و چادگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع اسیدپاشیهای اخیر در استان اصفهان اظهار داشت: در جلسه گذشته نماینده دولت به موضوع اسیدپاشی در استان اصفهان پرداخت که بنده درخواست اخطار کردم، اما به آن رسیدگی نشد.
وی افزود: این اسیدپاشی به شدت مورد محکومیت همگان واقع شده و بنده نیز تقاضا دارم مقامات قضایی، امنیتی و نظامی کمی جدیتر وارد عمل شده و سریعتر به موضوع رسیدگی کنند.
نماینده فریدن خاطرنشان کرد: در جلسه گذشته نماینده دولت وقوع اسیدپاشی در اصفهان را به نوعی مطرح کردند که گویا کسانی که این اقدام را انجام دادهاند در راستای اقدام عملی امر به معروف و نهی از منکر بوده و این موضوع دستاویزی برای رسانههای غربی شده است.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در پایان تصریح کرد: باید از حیثیت کسانی که در دفاع از امر به معروف و نهی از منکر زحمت میکشند دفاع شود، زیرا چنین برداشتهایی کار اشتباهی است و حرکت ددمنشانه افرادی که اقدام به اسیدپاشی در استان اصفهان کردهاند، به هیچ عنوان ارتباطی با مباحث مربوط به امر به معروف و نهی از منکر نیست و این اقدام زشت را هیچ انسان عاقلی انجام نمیدهد.
تذکرات و نطقهای میان دستور نمایندگان
قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد در مجلس پیش از ظهر دیروز در نطق میان دستور خود با درخواست از دولت به منظور معرفی وزیر علوم جدید برای رأی اعتماد به مجلس گفت: این وزارتخانه را از برزخ بیوزیری نجات دهید.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به پذیرش دانشجوی دوره دکترای دانشگاه آزاد اضافه کرد: پذیرش بیسابقه بیش از 12 هزار دانشجوی دکترا در دانشگاه آزاد، دغدغهای جدی است که با وجود نبود هیئت علمی کافی و زیرساختهای لازم باید کار تحقیقاتی انجام شود.
وی همچنین درخواست کرد که وزارت علوم را از برزخ بیوزیری و گرفتاری در چنبره روزمرگی نجات دهند و گفت: کسی را معرفی کنید که دوباره نفرمایید استیضاح حق مجلس است، اما ما متأسفیم.
نماینده بجنورد در مجلس با اشاره به اینکه واگذاری مدارس دولتی با عناوینی چون بسته حمایتی از مدارس غیردولتی چالشی جدی است، گفت: انتظار میرود دغدغه فرهنگیان در نظام رتبهبندی معلمان، بیمه تکمیلی و طلایی و سایر موارد مورد بازنگری قرار گیرد که این موضوعات به همراه عدم گرمایش مدارس و بازسازی نشده از چالشهای جدی حوزه آموزش و پرورش است.
جواد سعدونزاده نماینده مردم آبادان در نطق میاندستور خود در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: پیشنهاد میکنم تا تیم مذاکرهکننده هستهای هم از نظر کیفی و کمی بر توان خود بیفزاید و عمق استراتژیک مصالح ملی را نصبالعین خود قرار دهد.
اسماعیل جلیلی نماینده مردم مسجد سلیمان در مجلس شورای اسلامی نیز در نطق میان دستور خود در صحن علنی با اشاره به روند مذاکرات هستهای ایران با 1+5 اظهار داشت: امیدوارم برای استراتژی که امروز 1+5 در اتلاف زمان و تأخیری که برای دستیابی به توافق نهایی ایجاد میکند، برنامهریزی جدی توسط مذاکرهکنندگان هستهای به عمل آید.
مجتبی رحماندوست نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز دیروز سهشنبه در نطق میاندستور خود در صحن علنی مجلس وی با تاکید بر اینکه مجلس حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را دارد اظهار کرد: جایی که رهبر معظم انقلاب از تفحص در مورد واحدهای تحت نظارت خود استقبال میکنند استثناهایی که شورای نگهبان بر تحقیق و تفحص مجلس ذکر کرده است اجتهاد در برابر نص است.
رحماندوست با اشاره به اینکه مجلس حق تفحص از قوه قضائیه را هم دارد با تقاضا از مدیران این قوه برای بازخوانی متن گزارش تفحص مجلس از قوه در سال 87 گفت: گزارش را بخوانند و ببینند آیا وضعیت مجموعه تحت مدیریت قوه قضائیه بهتر شده است یا نه؟
وی در این باره گفت: مسئولان قوه قضائیه ببینند که آیا مبارزه با مفاسد اقتصادی ورود مواد مخدر به زندانها، سوءاستفاده مالی بعضی ماموران از زندانها و پروندههای واگذاری اراضی ملی مورد رسیدگی واقع شده است یا نه و آیا پاسخهای قابل قبول درباره آنها منتشر کردهاند؟
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: انتظار داریم قوه قضائیه مسیر خود را اصلاح کند تا مردم از حق خود برای پیگیری شکایات خود نگذرند.
فرهاد بشیری نماینده مردم پاکدشت نیز در تذکری به وزرای امور خارجه کشور خواستار اتخاذ تدابیر مناسب داخلی وخارجی برای برخورد با عوامل شهادت پرسنل نیروی انتظامی استان سیستان و بلوچستان شد.
خبر دیگر اینکه عزل و نصبهای گسترده در وزارت کشور، عبدالرضا رحمانیفضلی را برای پاسخگویی به سؤال ملی نماینده اراک به صحن علنی مجلس کشاند.