kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۳۵۰۲
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۸
گزارش کیهان از بازگشت بالون‌های آتش‌زا

بلای جان صهیونیست‌ها برگشت

درپی ارسال بالون‌های آتش‌زا توسط جوانان انقلابی فلسطین آتش‌سوزی شدیدی در شهرک‌های مجاور نوار غزه ازجمله شهرک‌های «کوسویم» و «بئیری» شکل گرفته است و گفته شده است كه بیشتر شهرک‌های صهیونیستی مجاور نوار غزه زیر باران بالون‌های آتش‌زا قرار دارند.

 


سرويس خارجي-

سامانه‌هاي پدافند هوايي رژيم صهيونيستي موسوم به گنبد آهنين در وجب به وجب مرزهاي فلسطين ‌اشغالي مسقر شده‌اند تا به‌زعم رهبران تل‌آويو تهديدات را از سر صهيونيست‌ها دفع كنند. اين سامانه‌هاي به ظاهر پيشرفته از يك دهه پيش همواره در حال توسعه بوده‌اند و هزينه هركدام از موشك‌هاي آن براي هدف‌گيري تهديدات تا 100 هزار دلار برآورد شده است. از آنجا كه هر سامانه گنبد آهنين داراي 50 موشك آماده شليك است، لذا ذخيره تسليحاتي هركدام از سامانه‌هاي گنبد آهنين به 5 ميليون دلار هم مي‌رسد. هزينه موشك‌هاي ذخيره جداي از هزينه‌هايي است كه خود سامانه گنبد آهنين روي دست صهيونيست‌ها گذاشته و ارزش مالي هر آتش‌بار گنبد آهنين تا 50 ميليون دلار تخمين زده شده است. زنجيره اين سيستم پدافندي كه حداقل در 10 مكان مختلف مرزي مستقر شده‌اند به صدها ميليون دلار هم مي‌رسد. در حالي كه انتظار مي‌رود اين هزينه سنگين بتواند از صهيونيست‌ها مراقبت و محافظت كند، اما تاسيسات ميليون دلاري گنبد آهنين با يك ضعف بزرگ رو‌به‌روست و در برابر بالون‌هاي پلاستيكي فلسطيني‌‌ها ناتوان از پاسخ است. از سوي ديگر حتي در صورت امكان رهگيري بادباك‌هاي آتش‌زاي فلسطيني‌ها توسط گنبد آهنين، استفاده از اين سيستم ميليون دلاري در برابر يك بادكنك پلاستيكي مقرون به صرفه و عاقلانه نيست. در واقع با وجود آنكه صهيونيست‌ها در برابر فلسطيني سامانه ميليون دلاري طراحي كرده‌اند، اما آنها اكنون قادر به مقابله با بالون‌ها و بادبادك‌هاي نيروهاي فلسطيني نيستند. بابادك‌هايي كه خيلي آرام از غزه مسير خود را به مناطق ‌اشغالي باز مي‌كنند و آتش‌سوزي‌هاي بزرگ را در مناطق ‌اشغالي به راه مي‌اندازند.
شهرک‌های صهیونیستی زیر باران بالون‌های آتش‌زا
استفاده از بالون‌های آتش‌زا که به بمب‌های بالوني نیز معروف هستند، به قرن نوزدهم بازمی‌گردد. اولین حادثه ثبت‌شده در مورد استفاده از بالون‌های آتش‌زا در جنگ سال 1849 اتريش بود، زمانی که نیروهای اتریشی پس از شورش و اعلام استقلال ونیز از امپراتوری اتریش سعی در بمباران ونیز داشتند. اين شگرد جنگي بعدها به يك رويه شناخته‌شده در جنگ‌‎هاي شهري تبديل شد. به تازگي نيز این بالون‌ها به يكي از عناصر تعيين‌كننده تحولات فلسطين تبديل شده است. روز جمعه هم درپی ادامه محاصره غزه و تعطیلی گذرگاه‌های این باریکه، جوانان فلسطینی ارسال بالون‌های آتش‌زا به سمت اراضی ‌اشغالی را از سر گرفتند. رسانه‌های فلسطینی در اين ارتباط اعلام کردند که بیشتر شهرک‌های صهیونیستی مجاور نوار غزه هم‌اکنون زیر باران بالون‌های آتش‌زا قرار دارند. خبرگزاری شهاب در این‌باره اعلام کرد که درپی ارسال بالون‌های آتش‌زا توسط جوانان انقلابی فلسطین آتش‌سوزی شدیدی در شهرک‌های مجاور نوار غزه ازجمله شهرک‌های «کوسویم» و «بئیری» شکل گرفته است. گروه فلسطینی موسوم به «احفاد الناصر» مستقر در نوار غزه در بیانیه‌ای در این‌باره اعلام کرد: یگان‌های ما توانستند بالون‌های آتش‌زا را از شرق منطقه «المغازی» به سمت شهرک‌های مجاور نوار غزه پرتاب کنند و منابع صهیونیستی تایید می‌کنند که آتش‌سوزی در مناطق مختلف شهرک‌های اطراف غزه رخ داده است.
اولين استفاده فلسطيني‌ها از بالون‌هاي آتش‌زا
اولین موج حملات آتش‌زای هوایی فلسطینیان عليه ‌اشغالگران با استفاده از بالون‌های آتش‌زا در ماه می ‌2018 در جریان اعتراضات مرزی غزه آغاز شد. در آن زمان فلسطيني‌ها در واكنش به راهپيمايي صهيونيست‌هاي تندرو در مجاورت مرز غزه، آنها را با ارسال بالون‌هاي آتش‌زا از مرز دور كردند. ادامه استفاده از بالون‌‎هاي آتش‌زا حتي به بمباران نوار غزه در تابستان 2021 يعني دو سال پيش منجر شد، اما با وجود بمباران سنگين غزه به نظر مي‌رسد كه نيروهاي فلسطيني همچنان مصمم هستند تا ‌اشغالگران را به ستوه آورند.
بالون‌های آتش‌زا چگونه کار می‌کنند؟
بي‌بي‌سي در گزارشي درباره استفاده فلسطيني‌ها از بالون‌هاي آتش‌زا، توضيحاتي درباره عملكرد آنها داده است.
بر مبناي اين گزارش، بالون‌ها با هوای گرم، هیدروژن یا هلیوم پر می‌شوند و سپس بمب یا سلاح‌هایی که برای شروع آتش طراحی شده‌اند- مانند کوکتل مولوتف- به آنها متصل شده و به پرواز درمي‌آيند. بالون‌ها به راحتی ساخته می‌شوند و برای پرتاب نیاز به دستگاه و تجهيزات پيچيده ندارند. بالون‌ها همچنين در مقایسه با موشک‌هایی که تولید آنها گران و زمان‌بر است، بسيار ارزان و خيلي زود تهيه و ساخته مي‌شود.
به گفته مقامات صهيونيستي، در سال 2021، حداقل 7 هزار هكتار آتش‌سوزی اراضي ‌اشغالي به‌دليل ارسال بالون از سوي از فلسطيني‌ها ثبت شده است. سي‌ان‌ان به نقل از سخنگوی ارتش رژيم اسرائیل گزارش داده است كه از سال 2018 تا سال 2021 بیش از 15 هزار هکتار بر اثر سقوط بالون و وسایل آتش‌زا دچار آسيب و خسارت شده‌اند.
بالون‌ها برای ترساندن، ایجاد آسیب و آتش‌سوزی عليه اشغالگران طراحی شده‌اند. بیشتر زمین‌های اطراف غزه مزارع ‌اشغالي شهرك‌نشينان صهيونيست است و در برابر بالون‌هاي اعزامي توسط فلسطيني‌ها خيلي زود دچار خسارت مي‌شوند. به غیر از مواد منفجره، همچنين بالون‌هايي كه در مناطق مسکونی فرود می‌آیند، باعث صدمات یا خسارت عليه اشغالگران مي‌شود.
درواقع بالون‌هاي آتش‌زا راهی ارزان برای گروه‌های فلسطيني در غزه است تا پیام خود را به اشغالگران ارسال كنند. پيامي كه مي‌خواهد بگويد: «اگر اشغال پايان نگيرد،‌ اشغالگران نيز آرامش نخواهند داشت.»