kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۳۴۷۷
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۹
معاون وزیر نیرو:

رشد مصرف در صنعت بدون قطع برق خانگی رخ داد

 

معاون حقوقی و پشتیبانی وزیر نیرو گفت: امسال علاوه‌بر قطع نشدن برق خانگی، رشد مصرف در بخش صنایع هم اتفاق افتاد که موجب جلوگیری از افزایش قیمت سیمان، فولاد و سایر صنایع شد.
به گزارش ایسنا، احمد حیدری در حاشیه برگزاری هفدهمین دوره مسابقات قرآن کارکنان وزارت نیرو در جمع خبرنگاران با بیان اینکه همواره بخش صنعت درصدی از برق خانگی را مورد استفاده قرار می‌داد که کمتر از برق بخش خانگی بود، اظهار کرد: امسال برای نخستین بار این روند تغییر کرد و بخش صنعت که بخش تولید کشور است با رشد خوب مصرف برق رو‌به‌رو شد.
وی با بیان اینکه وزارت نیرو یک وزارتخانه تخصصی است که خدمات آب و برق و فاضلاب را که نیاز جامعه است در اختیار مردم قرار می‌دهد، گفت: ارائه این خدمات هم به صورت لحظه‌ای صورت می‌گیرد و این خدمات به گونه‌ای نیستند که بتوان آنها را به زمان‌های دیگری موکول کرد. خدمات وزارت نیرو در لحظه و بدون معطلی صورت می‌گیرد.
معاون حقوقی و پشتیبانی وزیر نیرو با بیان اینکه سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در زمینه خدمت‌رسانی برق با وجود آنکه در سال ۱۴۰۰ از اردیبهشت ماه خاموشی در همه بخش‌ها ایجاد شد، ولی امسال چنین مسئله‌ای رخ نداد، افزود: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تفکر قرآنی و جهادی این دولت سبب شد برق هیچ بخشی از کشور قطع نشود.
گفتنی است براساس گزارش وضعیت آماری صنعت برق کشور، تامین برق صنایع از ابتدای سال تا پایان تیرماه 1402 به مرز 40 میلیارد کیلووات ساعت رسید و از 39 میلیارد 756 میلیون کیلووات ساعت گذر کرد. این در حالی است که در بازه زمانی یاد شده مصرف برق بخش خانگی به رقم 29 میلیارد و 600 میلیون کیلووات ساعت رسیده و صنایع یک و سه دهم برابر بخش خانگی برق مصرف کردند.
در این راستا، علی رادمهر؛ کارشناس حوزه انرژی هم به خبرگزاری فارس گفت: تا پایان تیرماه امسال به میزان 39 درصد از برق کشور به صنایع اختصاص پیدا کرده و بخش صنعت بزرگ‌ترین سهم از مصرف برق ایران را به خود اختصاص داد و مشترکان خانگی در جایگاه دوم قرار دارند. بخش کشاورزی هم با مصرف 15 میلیارد و 58 کیلووات ساعت در جایگاه سوم است و دو بخش عمومی و تجاری نیز در جایگاه بعدی قرار گرفته‌اند.
تولید 30 هزار مگاوات برق در سپاه‌های استانی
گفتنی است، یکی از راه‌های تامین برق به‌خصوص در روستاها، استفاده از انرژی‌های طبیعی همچون آفتاب و باد است. غلامرضا سلیمانی؛ رئیس ‌سازمان بسیج مستضعفین هم روز پنجشنبه در مراسم امضای تفاهم‌نامه میان سازمان بسیج مستضعفین و وزارت امور اقتصادی و دارایی در مورد گسترش استفاده از انرژی خورشیدی گفت: در رابطه با افزایش استفاده از انرژی خورشیدی، سپاه هر استان در سال می‌تواند ۲۰۰ مگاوات برق تولید کند که در برنامه‌ای پنج ساله به ۳۰ هزار مگاوات خواهد رسید.
وی با تأکید بر اینکه مردم را باید در حوزه اقتصاد وارد کرد و این شدنی است، افزود: بسیج برای صرفه‌جویی در مصرف برق، آب و انرژی برنامه دارد. زیرا هر کجا بسیج وارد شده، نتایج خوبی را شاهد بودیم. از سوی دیگر شاهد هستیم که شرکت‌های دانش‌بنیان فعالیت‌های خوبی داشته‌اند؛ به نحوی که دستگاه‌های زیادی توسط این شرکت‌ها پس از ساخت صادر شده است. لذا با توجه به نقش مهم این شرکت‌ها ضروری است که حمایت‌های لازم از آنها صورت گیرد.