kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۳۴۷۴
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۸
وزیر راه و شهر‌سازی:

رشد قیمت مسکن در بسیاری از شهرها منفی شده است

 

وزیر راه و شهر‌سازی از واگذاری زمین و ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی تا پایان سال خبر داد و گفت: خروج عرضه سیمان و فولاد از بورس باعث کاهش قیمت مسکن می‌شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد بذرپاش با بیان اینکه در روستاها زمین برای ساخت مسکن واگذار می‌کنیم، اظهار کرد: در حوزه ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده باید اقدامات زیادی برای جبران برخی عقب‌ماندگی‌ها از سال‌های گذشته انجام شود.
وی با یادآوری این‌که به شهرداری‌ها برای اجرای طرح‌های ساخت مسکن و نو‌سازی بافت‌های فرسوده کمک خواهیم کرد، افزود: موضوع بیمه مسکن و ساخت و ساز در مجمع تشخیص و شورای مصلحت نظام مورد تأیید قرار گرفته است و عملاً به حوزه ساخت و ساز کمک می‌کند.
وزیر راه و شهر‌سازی با ‌اشاره به اینکه بسته ۱۹‌بندی مشوق‌ها برای رونق و افزایش ساخت و سازها تهیه و ابلاغ شده بود، ادامه داد: هر جا که این بندها نیازمند اصلاح است می‌توانیم در شورای عالی شهر‌سازی این موارد و بندها را اصلاح کنیم.
بذرپاش ارائه تسهیلات بانکی را یکی از مشوق‌ها برای رونق ساخت و ساز مسکن بیان کرد و افزود: شناسایی زمین‌های بدون استفاده از محدوده شهرها که سال‌ها بدون ساخت و ساز مانده‌اند و تعیین تکلیف این اراضی امری مهم است. او با بیان اینکه لازم است بسته‌هایی برای بلند مرتبه‌‌سازی در شهرهای استان مد نظر قرار گیرد، ادامه داد: باید مکان‌هایی که مستعد بلند مرتبه ‌سازی هستند شناسایی شود در زمان حاضر پنج شهر کشور از مصوبه شورای عالی برای بلند مرتبه ‌سازی استفاده کردند.
به‌کارگیری زمین‌های مسکونی قدیمی
وزیر راه و شهر‌سازی، نظارت و ساماندهی مشاوران املاک، کنترل بازار و مصالح و خروج مصالح سیمان و فولاد از بورس کالا را در کنترل و کاهش قیمت مسکن امری مهم دانست و گفت: طی چهار ماه گذشته رشد قیمت مسکن در بسیاری از شهرها منفی شده و یکی دیگر از عوامل افزایش قیمت مسکن، گرانی مصالح ساختمانی است که این موضوع مهم در دستور جلسه شورای عالی مسکن هفته آینده قرار دارد و با حضور شخص رئیس‌جمهور مورد بررسی و تصمیم‌گیری قرار خواهد گرفت.
بذرپاش با تاکید بر اینکه منابع طبیعی طبق قانون باید همکاری همه‌جانبه در روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن داشته باشند، ادامه داد: تا پایان سال باید زمین ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی واگذار شود.
وی تصریح کرد: در حوزه‌های بافت‌های فرسوده و مسکن روستایی طرح نهضت ملی مسکن در بسیاری از استان‌ها از جمله مازندران باید سرعت بیشتری داشته باشیم. مکانیزم شهرداری‌ها و تسهیلات بانکی می‌تواند ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده شهری را رونق ببخشد. وزیر راه و شهر‌سازی با تاکید بر اینکه مسئولان، کاربری مسکونی زمین‌هایی که ۲۰ سال نسبت به ساخت اقدام نشده را در شهرها جدی بگیرند، ادامه داد: در شهرهای حتی با جمعیت پایین زمین‌های سه تا چهار هکتاری با کاربری مسکونی وجود دارد که بدون هیچ فعالیتی مانده است. بذرپاش با ‌اشاره به فعالیت بی‌رویه و غیرقانونی مشاوران املاک در شمال گفت: برخی مشاوران املاک منصف و برخی واقعا رعایت حال مردم را نمی‌کنند. در مازندران شاهد رشد بی‌رویه مشاوران املاک هستیم که باید نظارت درستی صورت گیرد چراکه یکی از عوامل افزایش قیمت ساختمان، فعالیت غیرقانونی مشاوران املاک است.
گفتنی است، دلیل ورود فولاد و سیمان به بورس، هرج و مرج قیمتی این محصولات در بازار بود که با زحمات بسیار مسئولان و کارشناسان و رسانه‌های دلسوز کشور در دولت سیزدهم به سرانجام رسید و به عنوان مثال کاهش قیمت سیمان از کیسه‌ای 100 هزار به 25 هزار تومان را به دنبال داشت. برخی کارشناسان گفتند که بازار سیمان در انحصار 15 نفر بود که موجب فشار به مردم می‌شد. نوسانات و هرج و مرج فولاد نیز با ورود به بورس ضمن اینکه در چند روز گذشته کم اظهاری یک مدیر فولادی از طریق کدال بورس معلوم شد. خروج این محصولات از بورس، شفافیت را از بین می‌برد.
همچنین یادآوری این نکته ضروری است که کاهش قیمت مسکن در شهرستان‌ها و حتی کلانشهرهای غیر از تهران با افزایش ساخت مسکن ملی و اعطای زمین رایگان به‌علاوه تسهیلات برای ساخت خانه‌های زمینی، میسر است اما در تهران با جدیت در اعمال مالیات بر ثروت و دارایی و عایدی سرمایه به دارندگان خانه‌ها و زمین‌های زیاد، ممانعت از حضور شرکت‌ها و بانک‌های دولتی و خصوصی در بازار مسکن تهران و مکلف کردن آنها به فروش املاک و استفاده از پول آن برای رونق دادن به شهرهای دیگر، کنترل و برخورد با سکوهای مجازی و برخی بنگاه‌های املاک بزرگ و مشهور که قیمت ‌سازی می‌کنند و همچنین جدیت در تمرکززدایی از تهران و انتقال بعد اقتصادی و تجاری این شهر به شهرهای دیگر و مزیت بخشیدن به آن شهرها از طریق انتقال سرمایه‌ها، امکان‌پذیر می‌شود که اهتمام مسئولان را می‌طلبد چرا که پایتخت سال‌هاست ظرفیت جمعیت‌پذیری جدید ندارد و به همین دلیل قفل شده است.