ایران در رسانه های جهان
ایران با سامانه پدافند هوایی صیاد به دنبال ایجاد ترس در دشمنانش است
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در شماره 10 سپتامبر خود در گزارشی تحیلی به سامانه پدافند هوایی صیاد پرداخته است.
در این ستون، مهمترین اخبار رسانههای مطرح جهان در مورد ایران را مرور خواهیم کرد.
سرویس سیاسی-
این رسانه در این گزارش با نام (ایران سیستم «دفاع هوایی تاکتیکی» خود را تبلیغ میکند) عنوان میدارد: ایران به خود میبالد که با سامانه پدافند هوایی «تاکتیکی صیاد» در حال «بازدارندگی» دیگر کشورهای منطقه و ایجاد «ترس بیشتر» در دشمنانش است. این رسانه صهیونیستی میافزاید: این سامانه میتواند تا 24 هدف را در یک زمان در فاصله حدود 180 کیلومتری رهگیری کند و سپس میتواند تا 12 مورد از آن اهداف را مورد اصابت قرار دهد. این یک سیستم بومی است که در ایران ساخته و توسعه یافته است. این برخلاف سایر سامانههایی است که ایران ممکن است با الگوبرداری از موشکهای پدافند هوایی خارجی مانند اس-200 ساخته باشد.
جروزالم پست در ادامه نوشت: «سامانه تاکتیکی صیاد در یکی از سیلوهای خود دارای یک سیستم حفاظت از خود است که این سلاح را در برابر تهدیدات ارتفاع پایین مصون میکند. سامانه جدید پدافند هوایی از زمانی که رادارها و موشک اندازهای آن در یک خودرو ادغام شدند، چابکتر شده است. این رسانه در ادامه عنوان میدارد: سیستم تهدیدها را شناسایی میکند و سپس آنها را ردیابی میکند و اولویتبندی میکند که به آنها شلیک کند. همچنین، مقامات نظامی ایران هشدار دادند که ایران قادر است در صورت داشتن نیت بد، منافع حیاتی و حساس دشمن را در همه جا هدف قرار دهد. مقامات ایرانی اطمینان دادند که مناطق حتی دور از مناطق مرزی(خارج از ایران) برای مقابله با هرگونه تهدید احتمالی توسط یگانهای پدافند هوایی ایران رصد میشوند.
جروزالم پست میافزاید: یک ژنرال ایرانی گفت: نیروی قدرتمند پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران قدرت مطلق پدافند هوایی در منطقه است و این یک واقعیت غیرقابل انکار است. تجهیزاتی که ما در حال حاضر در پدافند هوایی کشور استفاده میکنیم، صد در صد بومی و مجهزترین و پیشرفتهترین تجهیزات در لبه فناوری جهانی است.
جروزالم پست در ادامه مدعی ارتباط تبلیغات ایران در حوزه پدافند هوایی با تحریم تسلیحاتی است و عنوان میدارد: آیا آخرین رجزخوانی ایران با انقضای تحریمهای مربوط به برنامه موشکی این کشور در 18 اکتبر آینده مرتبط است؟
این رسانه صهیونیستی در ادامه این گزارش در پاسخ به سؤال خود اظهار میکند: این یک احتمال است. ایران خواهان خرید هواپیماهای جنگنده جدید است و اخیراً از هواپیمای آموزشی یاک که ظاهراً از روسیه دریافت کرده است، رونمایی کرده است. واضح است که بحث موشکها به صادرات و واردات احتمالی مربوط میشود.
جروزالم پست مدعی است: با این حال، سیستم تاکتیکی پدافند هوایی منحصر به فرد یا دوربرد نیست و ایران ممکن است بخواهد آن را به مناطقی مانند سوریه، عراق، لبنان یا جاهای دیگر صادر کند این سیستم ممکن است از اس-200 پیشرفتهتر باشد، اما برد آن مشابه است. عملکرد خدمه پدافند هوایی سوریه با استفاده از اس-200 در طول سالها ناامیدکننده بوده است. ایران از نزدیک با سوریه همکاری میکند و ممکن است نشان دهد که میتواند سیستم بهتری را ایجاد کند که میتواند به شرکای خود در منطقه کمک کند.
به غیر از این ملاحظات، تهران ممکن است به خود ببالد که پدافندش میتواند پهپادها و سایر تهدیدات را در بردهای دور شناسایی کند و در صورت نیاز آنها را خنثی کند.
این رسانه صهیونیستی در پایان این گزارش عنوان میدارد: ایران در گذشته مدعی شده است که با تهدیدات پهپادها مواجه بوده یا در بحبوحه تنش با ایالات متحده مجبور به مقابله با تهدیدات تصور شده در خلیج فارس بوده است. اخیرا ایران نیز نیروهای آمریکایی در سوریه را تهدید کرده است.
رئیس موساد نگران این است
که روسیه قصد فروش تسلیحات پیشرفته به ایران را دارد
خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی به قلم ماریسا نیومن در روز 10 سپتامبر
19 شهریور عنوان داشت: مدیر سازمان جاسوسی موساد در انتقاد عمومی از مسکو گفت که اسرائیل معتقد است روسیه میتواند تسلیحات پیشرفته به ایران بفروشد.
این رسانه در ادامه میافزاید: دیوید بارنیا در سخنرانی روز یکشنبه خود گفت: «ما نگران هستیم که روسها به خواستههای ایران برای تامین سلاح و مواد خام که اسرائیل را در معرض خطر قرار میدهد پاسخ مثبت دهند.»
این بنگاه خبری در ادامه مدعی است که افراد آشنا در ماه مارس به بلومبرگ نیوز گفتند که ایران به دنبال سامانههای پیشرفته دفاع هوایی جدید از روسیه بوده است. روسیه نگفته است که آیا اس-400 را تامین خواهد کرد یا خیر.
بلومبرگ در ادامه اظهار میدارد که مقامات اسرائیلی معتقدند فروش سامانه اس- 400 توانایی آنها برای حمله به برنامه هستهای تهران را مختل میکند.
این رسانه با اشاره به یاوهگوییهای صهیونیستها عنوان میدارد: اسرائیل بارها متعهد شده است که به ایران به عنوان دشمن اصلی اجازه دستیابی به سلاح هستهای را نخواهد داد و مکررا تهدید به اقدام نظامی کرده است. روسیه و ایران روابط خود را بر سر جنگ در اوکراین تقویت کردهاند، در حالی که اسرائیل تنها انتقاد ملایمی از مسکو صادر کرده است تا روابط خود را با کرملین در مورد مسائل خاورمیانه گرم نگه دارد.