کارمند ارشد پارلمان انگلیس جاسوس چین از آب درآمد
سرویس خارجی-
خبر میرسد که کارمند ارشد مجلس عوام انگلیس به اتهام جاسوسی برای چین دستگیر شده است. او به اسناد طبقهبندیشده دسترسی داشته است.
نشریه «ساندی تایمز» انگلیس بامداد روز دوشنبه بود که خبر داد یک محقق و متخصص شاغل در مجلس عوام انگلیس و یک فرد دیگر در ۱۳ مارس (22 اسفند 1401) به ظن جاسوسی برای چین دستگیر شدهاند. این محقق که متخصص در سیاست بینالملل است با چندین نماینده ارشد محافظهکار که برخی از آنها به اطلاعات طبقهبندیشده یا بسیار حساس دسترسی داشتند، ارتباط داشته است. این فرد همچنین با «تام توگندات»، وزیر امنیت و «آلیسیا کرنز»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس عوام تماس داشته است.
سرویس پلیس متروپولیتن لندن دستگیری یک مرد ۳۰ ساله در منطقه آکسفورد و یک مرد ۲۰ ساله در ادینبورگ تحت قانون اسرار رسمی را تأیید کرد. جستوجو در محل سکونت آنها و یک آدرس سوم در شرق لندن انجام شد و هر دو مظنون با قرار وثیقه تا اواخر ماه اکتبر (اوایل آبانماه) آزاد شدند. فرماندهی ضد تروریسم پلیس متروپولیتن، مسئول رسیدگی به پروندههای مربوط به جاسوسی، تحقیقات مربوط به این پرونده جاسوسی را رهبری میکند.
گفتنی است، به اعتراف افسران متخصص حوزه چین در سازمان سیا، سرویس اطلاعاتی غیرنظامی اصلی پکن موسوم به «وزارت امنیت کشور» در سال ۲۰۰۵ به آمریکا اعلان جنگ کرد. از آن زمان تاکنون، در حالی که واشنگتن درگیر جنگهای خود در غرب آسیا بود، این وزارتخانه بهترین منابع خود را بهکار برد و نفوذ افسرانی در دولت آمریکا و شرکتهای آمریکایی را فراهم کرد، تا آنجا که ممکن است اسرار علمی و فنی را به سرقت میبرند تا اقتصاد چین و قدرت نظامی آن را تقویت کنند. نکته مهم آن است که آمریکا تنها مقصد جاسوسان نیست، اروپا نیز محل نفوذ دستگاههای امنیتی چین است.
5 سال پیش بود که کشورهای عضو گروه «5 چشم» یعنی استرالیا، بریتانیا، کانادا، نیوزیلند و آمریکا با یکدیگر همپیمان شدند تا از ابتدای سال 2019 میلادی آخرین اطلاعات طبقهبندیشده درباره فعالیتهای خارجی چین را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. این 5 کشور تصمیم گرفته بودند که همکاریهایشان در این موضوع را به کشورهای دیگری از جمله آلمان و ژاپن نیز گسترش دهند. گفته میشد که دولت فرانسه نیز در این گفتوگوها مشارکت داده شده است. البته هیچکدام از دولتهای فعال در این ائتلاف حتی آلمان و ژاپن، حاضر به اظهارنظر رسمی در اینباره نشدند. اما با گذشت
5 سال از آن ائتلاف کشورهای غربی همچنان میدان نفوذ اقتصادی، تکنولوژیک، امنیتی و... چین است.
لباسهای نامتعارف ممنوع
خبر دیگر آنکه، آنطور که یورونیوز نوشته، نمایندگان پارلمان چین تغییراتی را در قانون پیشنهاد کردهاند که در صورت تصویب به مقامهای این کشور اجازه میدهد، افراد را بهخاطر نوع لباس آنها جریمه و دستگیر کنند. کمیته دائمی کنگره ملی خلق که این پیشنهاد را در اوایل ماه جاری میلادی در وبسایت خود رونمایی کرد، میگوید بهدنبال ممنوع کردن پوشاک و نمادهایی است که «برای روح ملت چین مضر هستند.» عبارتی که اغلب برای نشان دادن میهنپرستی و یا فقدان آن استفاده میشود.