kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۲۶۸
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۲
سازمان راهداری با اشاره به کارشکنی آنکارا در قبال کامیون‌های ایرانی:

ترکیه ادامه دهد ایران مقابله به مثل می‌کند

مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری با اشاره به کارشکنی اخیر ترکیه در قبال کامیون‌های ایرانی هشدار داد اگر ترکیه بر ادامه این روند پافشاری کند ایران هم با آنها مقابله به مثل می‌کند.

محمدجواد عطرچیان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که ترکیه در کنار دریافت تعرفه جدید از کامیون‌های ایرانی از فروش سوخت به آنها جلوگیری می‌کند، تصریح کرد: طبق این تعرفه ترک‌ها از ماشین‌های ایرانی به ازای هر 100 کیلومتر 50 یورو عوارض می‌گیرند که ایران نیز در اقدامی متقابل همین تعرفه را بر کامیون‌های آنها وضع کرده است.
وی افزود: آنچه باعث شده ترک‌ها یک قدم از ما جلو باشند ممانعت آنها از فروش سوخت به ماشین‌های ایرانی است. آنها مدعی هستند که ایران باید سوخت ارزان‌قیمت خود در داخل کشور را به کامیون‌هایش در ترکیه نیز ارائه کند. از این رو اجازه سوخت‌گیری توسط رانندگان ایرانی را نمی‌دهند.
عطرچیان با بیان این‌که مذاکرات با ترک‌ها برای حل این مشکل ادامه دارد، اظهار کرد:‌ در صورتی که ترک‌ها همچنان بر ادامه این روند پافشاری کنند ایران مجبور خواهد شد با آنها مقابله به مثل کند.
وی با اشاره به مراودات اقتصادی موجود بین دو کشور عنوان کرد: تنها نتیجه‌ای که این اقدام ترکیه در طول روزهای گذشته داشته متضرر شدن صاحبان کالای ترکیه است. واردات ما از ترکیه رقمی بالاست که شاید این سیاست‌های یکجانبه از سوی ترک‌ها باعث کاهش این رقم و البته گسترش صادرات شود.
مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری کشور خاطرنشان کرد: بازی که ترکیه آغاز کرده قطعا یک بازنده و یک برنده نخواهد داشت ما مذاکرات خود را با آنها ادامه می‌دهیم تا در نهایت مشخص شود این بازی برد - برد است یا باخت - باخت.
خسارت بازی ترکیه
از سوی دیگر رئیس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی تهران گفت: 10 روز است که 1500 کامیون ایرانی و 2000 کامیون ترک در مرز بازرگان متوقف هستند که سه میلیون و 500 هزار دلار خسارت توقف این کامیون‌هاست.
مسعود دانشمند اظهار کرد: هزینه توقف هر کامیون در مرز بازرگان روزانه 100 دلار است.
به گفته وی پیش از این عوارضی که توسط ترکیه گرفته می‌شد، 0/8 یورو به ازای هر تن بار بود اما با دو برابر شدن این میزان، هزینه سنگین 1/6 یورویی به کامیون‌ها وارد می‌شود که اصلا زیربنای منطقی ندارد.