kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۲۶۳۳
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۹

ایران در رسانه های جهان

 

رویترز: ایران
ترمز برنامه هسته‌ای را نمی‌کشد
سرویس سیاسی-
خبرگزاری رویترز در گزارشی در روز 7 سپتامبر 16 شهریور به قلم فرانسوا مورفی و ارشد محمد عنوان داشت: تحلیلگران می‌گویند که گام‌های محدود ایران برای کاهش سرعت تولید اورانیوم نزدیک به تسلیحات ممکن است به کاهش تنش‌های ایران و آمریکا کمک کند، اما به معنای پیشرفت به سوی توافق هسته‌ای گسترده‌تر قبل از انتخابات 2024 آمریکا نیست.
این خبرگزاری بریتانیایی افزود: بر اساس گزارش‌های دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل که رویترز مشاهده کرده است، ایران میزان خلوص اورانیوم غنی‌شده خود را تا ۶۰ درصد، نزدیک به حدود ۹۰ درصد که درجه تسلیحات است، کاهش داده و بخش کوچکی از ذخایر ۶۰ درصدی خود را رقیق کرده است. اما این ذخایر همچنان در حال افزایش است.
این رسانه مدعی شد: طبق تعریف نظری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران اکنون تقریباً اورانیوم غنی‌شده تا 60 درصد را اگر بیشتر غنی‌سازی شود برای سه بمب هسته‌ای در اختیار دارد، همچنین دارای اورانیوم کافی غنی‌شده تا سطح پایین‌تری برای ساخت بمب‌های بیشتر است.
رویترز افزود: تفاهم و کاهش تنش با ایران ممکن است به جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده کمک کند تا از یک بحران مخرب سیاسی با ایران در زمانی که به دنبال انتخاب مجدد است، اجتناب کند.
اریک برویر، تحلیلگر ابتکار تهدید هسته‌ای، درباره اقدامات اخیر ایران گفت: «ایران پای خود را از فشار دادن در برخی مناطق شل کرده است، اما ترمز برنامه هسته‌ای را نمی‌کشد.»
این رسانه عنوان داشت: در حالی که دولت بایدن استدلال کرده است که این پول از یک حساب محدود به حساب دیگر می‌رود و فقط می‌تواند برای اهداف بشردوستانه خرج شود، به نظر می‌رسد واضح است که ایران در قطر نسبت به کره جنوبی قطعا ابتکار عمل و دسترسی بیشتری به آنها خواهد داشت.
دیپلمات‌ها به دلیل پیشرفت‌های ایران- به‌ویژه در راه‌اندازی سانتریفیوژهای پیشرفته‌ای که خروجی بسیار بیشتری دارند – توافق احتمالی در آِینده را فراتر از یک احیا (برجام) می‌دانند.
یک بام و دوهوای غرب؛ جریمه شرکت کشتیرانی یونانی
به جرم جابه‌جایی نفت خام ایران
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی در روز 7 سپتامبر 16 شهریور به قلم جان گامبرل عنوان داشت: یک شرکت کشتیرانی یونانی به جرم جابه‌جایی نفت خام ایران به میزان 2.4 میلیون دلار جریمه شده است.
این رسانه آمریکایی عنوان می‌دارد: اسناد دادگاهی ایالات متحده که روز پنج‌شنبه توسط آسوشیتدپرس مشاهده شد پرونده علنی علیه شرکت امپایر نویگیشن را نشان می‌دهد.
این بنگاه خبری افزود: منازعه پیرامون این کشتی سوئرراجان تنش‌ها را بیشتر بین واشنگتن و ایران تشدید کرد، حتی در حالی که آنها برای تجارت میلیاردها دلاری دارایی‌های مسدود شده ایران در کره جنوبی برای آزادی پنج آمریکایی در تهران تلاش می‌کنند. پرونده‌های دادگاهی همچنین حمل مخفی نفت خام ایران را در مواجهه با تحریم‌های غرب از زمان فروپاشی توافق هسته‌ای آن در سال 2015 روشن می‌سازد، عملیاتی که در طول سال جاری مقیاس آن افزایش یافته است.
این رسانه اظهار می‌دارد: ایالات متحده و متحدانش از سال 2019 محموله‌های نفتی ایران را توقیف کرده‌اند. این امر منجر به یک سری حملات در خاورمیانه منتسب به جمهوری اسلامی و همچنین توقیف کشتی‌ها توسط نیروهای نظامی و شبه‌نظامی ایران شد که کشتیرانی جهانی را از طریق تنگه هرمز تهدید می‌کند. تنگه هرمز دهانه باریکی در خلیج‌ فارس است که نزدیک به یک چهارم نفت جهان از آن عبور می‌کند.
آسوشیتدپرس همچنین اظهار داشت: توجه به نفتکش سوئزراجان در فوریه 2022 آغاز شد، زمانی که سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای(UANI) اعلام کرد که مشکوک است این نفتکش نفت را از جزیره خارک ایران، پایانه اصلی توزیع نفت آن در خلیج‌ فارس حمل می‌کند. عکس‌های ماهواره‌ای و داده‌های حمل‌ونقل که در آن زمان توسط آسوشیتدپرس تجزیه و تحلیل شد، این ادعا را تایید می‌کرد.
این کشتی برای ماه‌ها در دریای چین جنوبی در سواحل شمال شرقی سنگاپور لنگر ‌انداخت و سپس بدون هیچ توضیحی به سمت سواحل تگزاس حرکت کرد.
این رسانه در توضیح اقدام شنیع و ظالمانه دولت آمریکا در توقیف نفت ایران عنوان داشت: این کشتی محموله خود را به نفتکش دیگری تخلیه کرد. اسناد دادگاهی که روز پنج‌شنبه مشاهده شد تأیید می‌کند که دولت ایالات متحده این نفت را ضبط کرده است.
این رسانه عنوان می‌دارد: پرونده سوئزراجان در زمان خودش منحصر به فرد بود زیرا متعلق به شرکت سهام خصوصی اوک تری کپیتال منیجمنت مستقر در لس‌آنجلس بود. این به احتمال زیاد به دادستان‌های آمریکایی در پیگیری این پرونده (واین اقدام خصمانه) کمک کرده است. اوک تری که بارها از بحث در مورد این پرونده خودداری کرده است، کشتی را به طور کامل به امپایر نویگیشن در اواخر ماه مه فروخت.
ای پی به نقل از والاس در ادعایی معتقد است ایران به دنبال تهدید مالکان این شرکت یونانی به دلیل همکاری با دولت ستمگر آمریکا در موضوع توقیف نفت سوئز راجان است.
آسوشیتدپرس مدعی است: از زمانی که کشتی سوئز راجان توقیف شد، ایران دو نفتکش را در نزدیکی تنگه هرمز توقیف کرده است، از جمله یک نفتکش حاوی محموله برای شرکت نفتی بزرگ شورون آمریکا.
این رسانه عنوان می‌دارد: بر اساس گزارش شرکت داده کاوی کپلر، امسال با وجود تحریم‌های آمریکا، صادرات نفت ایران بیشتر از یک میلیون بشکه در روز بوده است. داده‌های کپلر نشان می‌دهد که در ماه‌های می ‌و ژوئن، به بالای 1.5 میلیون بشکه در روز و این ارقام در ماه اوت به 1.4 میلیون بشکه در روز رسید.