گزارش روزنامه تایمز انگلیس از آمار بالای تلفات اوکراین و ناکارآمدی ادوات اهدایی غرب
تلفات اوکراین طی سه ماهی که ضدحملات تابستانه این کشور علیه روسیه شروع شده بهشدت افزایش پیدا کرده است. برخی رسانههای غربی گزارش دادهاند که بهدلیل تلفات بالا دیگر قبرستانهای اوکراین جایی برای دفن اجساد جدید ندارند. تلفات بالا کاهش مضاعف نیروها را نیز بهدنبال داشته است. هفته گذشته وزارت دفاع اوکراین الزامات قبلی برای خدمت سربازی را اصلاح کرده و به افراد مبتلا به بیماریهای مزمن مختلف اجازه خدمت داد. این محدودیتها از روی چند گروه که قبلا در زمان جنگ از خدمت اجباری معاف شده بودند، برداشته شد. آنطور که ایسنا به نقل از ایبیسینیوز آمریکا نوشته، براساس این فرمان جدید که در اواخر ماه اوت(مرداد) به اجرا درآمد، ارتش اوکراین اکنون میتواند افراد مبتلا به بیماریهای مختلف از جمله انواع مختلف هپاتیت، اچآیوی بدون علائم، سل تحت درمان بالینی و همچنین بیماریهای خونی مختلف را به خدمت سربازی بفرستد. قوانین جدید همچنین اجازه میدهد تا افرادی با «نمود کوتاهمدت و خفیف اختلالات روانی» و همچنین «بیماریهای سیستم عصبی مرکزی که پیشروی کندی دارند» برای خدمت فراخوانده شوند.
روزنامه انگلیسی تایمز نیز در گزارشی به آمار بالای تلفات ضدحمله اوکراین و ناکارآمد بودن خودروهای زرهی غربی در این عملیات پرداخته و نوشته است: مرگ، همراه هرروزه اعضای گروه ضربت است. بویتس، جوانی ۲۳ ساله که در گردان اسکالا میجنگد، میگوید: «اینجا برای زندهماندن باید بهدنبال مرگ بیفتید، نه اینکه مرگ شما را دنبال کند. من آماده مردن هستم، چون مجبورم.» به گزارش ایسنا به نقل از تایمز واحدی که بویتس در آن فعالیت میکند، از زمان شروع ضدحمله در ژوئیه (تیر) تا امروز ۲۵ درصد از اعضای خود را از دست داده است.او با نگاهی به همرزمانش که اطراف او حضور دارند، میگوید: ۹۰ درصد افرادی که اینجا هستند هم خواهند مُرد. از این آگاه هستیم. درست است که در خط دفاعی نخست روسیه نفوذ کردیم، ولی به چه قیمتی؟
براساس این گزارش در ۱۰ روز گذشته که نیروهای اوکراینی در روستای روبوتین موفق به تصرف یک ساختمان شدند، بازپسگیری این روستا بهعنوان یک تغییر استراتژیک بسیار مهم در روند ضدحمله قلمداد شده است؛ ضدحملهای که تلفات بالا، ناکارآمدی تسلیحات و درگیریهای شدید بر سر زمانبندی پیشروی در آن به وفور مشاهده میشود.
تایمز میافزاید: مقامات اوکراین مدعی هستند که با شکستهشدن خط دفاعی اول روسیه، کار نیروهای اوکراینی در ادامه راه رسیدن به دریای آزوف راحتتر است. اما سربازان اوکراینی که پیشتاز این ضدحمله هستند، روایت نبرد روبوتین را به شکلی متفاوت نقل میکنند. آنها از ابهام در دستورالعملها، فرسایشی بودن جنگ و تلفات انبوهی سخن میگویند که یگانهای زرهی اوکراین را زمینگیر کرده است؛ یگانهایی که در اوایل ضدحمله امید زیادی به آنها وجود داشت. براساس این گزارش امیدهای اولیه مبنی بر اینکه تانکهای لئوپارد و خودروهای زرهی بردلی نقش موثری در این ضدحمله خواهند داشت، رفتهرفته کمرنگ شده است. اوکراین در این ضدحمله بر حملات شبانه پیادهنظام خود به سنگرها و کانالهای روسیه اتکا دارد. پیادهنظام تا صبح میدانهای مین و گودالها را پاکسازی میکند تا صبح روز بعد، خودروهای زرهی وارد شوند. «بویتس» میگوید: خودروهای بردلی و لئوپارد خوب هستند، البته تا وقتی به مین نخورده و توسط توپخانههای روسیه نابود نشدهاند. درس بزرگ ما در تابستان این بود که با پای پیاده پیشروی کنیم و بعد که راه باز شد، خودروهای زرهی به ما بپیوندند.
تحلیل نادرست آمریکا و اوکراین
وبسایت اکونومیست نیز در گزارشی با اشاره به برآوردهای نادرست در غرب درباره نحوه پیشبرد جنگ اوکراین از قول مدیر تحلیل آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا آورده است: مقامات آمریکایی و اوکراینی نتوانستند عمق دفاع روسیه را درک کنند و متوجه نشدند که چقدر برای اوکراین دشوار است که بتواند این سد دفاعی را با خودروی زرهی «شکست» دهد.
به گزارش ایسنا، اکونومیست میافزاید: در هفتههای اخیر، مقامات آمریکایی به فرماندهان اوکراینی در مورد استراتژی نظامی آنها بهویژه تصمیم برای استقرار واحدهای باتجربه در شرق و در اطراف باخموت، بهجای محور کلیدی در جنوب، تاختهاند. اکونومیست به نقل از یکی از مقامات دولت بایدن میافزاید: حدود ۶ تا ۷ هفته مانده که ضدحمله اوکراین به نقطه اوج برسد. با این حال اختلافنظرهای زیادی در مورد میزان پیشرفت طی این زمان وجود دارد. برخی بر این باورند که ارتش اوکراین که بیشتر ذخایر خود را قبل از شکستن خط دوم دفاعی شلیک کرده و در تلاش برای شکستن آن تلفات سنگینی را متحمل شده، بعید به نظر میرسد که به آن نقطه برسد.
ارسال مهمات خوشهای بیشتر به اوکراین
نیویورکتایمز هم به نقل از مقامات آمریکایی که نامشان فاش نشد گزارش داد، واشنگتن در آینده نزدیک برای حمایت از ضدحمله کییف، بسته دیگری از مهمات خوشهای را به اوکراین ارسال میکند. به گزارش ایسنا، سه مقام آمریکایی به نیویورکتایمز گفتند که دولت جو بایدن، دو ماه پس از ارسال اولین بسته مهمات به کییف، قصد دارد بمبهای خوشهای بیشتری به اوکراین بدهد. براساس این گزارش، واشنگتن مشخص نکرده که چه تعداد مهمات خوشهای در اولین دسته از صدها هزار موردی که پنتاگون در اختیار دارد، گنجانده شده است. مقامات آمریکایی گفتند که نیروهای اوکراینی حدود 8000 گلوله توپ در روز از جمله صدها گلوله خوشهای شلیک میکنند.
این روزنامه گزارش داد که انتظار میرود درخواستهای کییف برای مهمات افزایش یابد، زیرا اکنون بسیاری از واحدها برای آماده شدن برای پیشرویهای پیادهنظام بهجای جنگ با تسلیحات ترکیبی به سبک ناتو، که برای ارتش اوکراین دشوار است، بهطور فزایندهای به توپخانه سنگین متکی هستند.
براساس این گزارش در ماه ژوئیه (تیر)، دولت بایدن اولین بسته کمک نظامی خود را به اوکراین ارسال کرد که شامل مهمات خوشهای بود، اقدامی که مورد انتقاد گسترده فعالان حقوق بشر و مخالفت برخی قانونگذاران آمریکایی قرار گرفت. مهمات خوشهای مجهز به وسایل خودتخریبی نیستند. براساس دادههای ارتش آمریکا، 5 تا 14 درصد از این مهمات ممکن است به هیچوجه منفجر نشوند، زیرا آنها برای مدت طولانی نگهداری میشوند. در نتیجه، آنها میتوانند سالها مانند مینهای زمینی بمانند و مدتها پس از پایان درگیری، تهدیدی برای غیرنظامیان باشد. اوکراین کنوانسیون اتاوا در مورد مهمات خوشهای را در سال 2005 تصویب کرد که استفاده، توسعه، تولید، اکتساب، ذخیره و انتقال مهمات خوشهای را ممنوع میکند.