اختصاص روزانه 1800 اتوبوس برای بازگشت زائران اربعین از مرز مهران
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، داریوش امانی درباره وضعیت خدمات رسانی اتوبوسهای اربعین اظهار داشت: با توجه به آغاز موج برگشت مسافران برنامهریزی نشده از مرز مهران، در برخی ساعتها و در برخی خطوط مشکلاتی داریم که با برنامهریزی و داشتن اتوبوس کافی و تردد منظم اتوبوسها این مشکلات به حداقل رسیده است.
او افزود: برخی زائران اربعین که از مرزهای دیگر به عراق رفتهاند مرز مهران را به عنوان مسیر بازگشت انتخاب کردهاند که برای آن پیشبینیهایی را انجام دادیم؛ به عنوان نمونه مسافران خوزستان وقتی تعدادشان زیاد میشود ما اتوبوس در اختیار آنها قرار میدهیم تا از مرز مهران به این استان بازگردند.
رئیسسازمان راهداری و حمل و نقل جادهای تاکید کرد: در مرز مهران پیشبینی شده است تا روزانه ۱۸۰۰ سرویس را به اغلب نقاط کشور اختصاص بدهیم و معطلی مردم کمتر شود. از مسافران خواستهایم تا در مسیر بازگشت چنانچه خودروی آنها ظرفیت پذیرش مسافر یا مسافرانی را دارد با «نذر مسافر یا نذر بازگشت» این همکاری را با سایر هموطنان داشته باشند. همچنین در برخی خطوط تاکسیهای اینترنتی موجود است و برای جابه جایی مسافران ظرفیت مناسبی ایجاد شده است.
امانی افزود: قیمت اتوبوسها نظارت میشود و اجازه دلالی در این خصوص داده نمیشود. هم اینک دفتر بازرسی و رسیدگی به شکایات وزارت راه و شهرسازی مستقر است و در این خصوص تعزیرات حضور دارد و چنانچه حقی از فردی ضایع شده باشد رسیدگی خواهد شد.
او تصریح کرد: مسافران چنانچه در طول مسیر با تخلفی مواجه شدند حتما با مراجعه به سامانه ۱۴۱ سازمان راهداری شکایت خود را اعلام کنند و این سامانه آماده رسیدگی به شکایتها درخصوص تخلفات احتمالی در سفرهای اربعین را دارد. نیاز است تا در سفرهای جادهای از جمله سفرهای اربعین از سیستمهای نوین بهره کامل را ببریم که در این خصوص تلاشها در حال انجام است.
گفتنی است، تعداد اتوبوسهای فعال کشور هفت هزار دستگاه است که از این تعداد 1800 دستگاه در مرز مهران مستقر شده اما به دلیل اظهارات برخی معاونان وزارت راه و شهرسازی، کمبود بلیت اتوبوس در مسیرهای دیگر به اربعین نسبت داده میشود حال آنکه کمبود اتوبوس از ابتدای تابستان، نمود پیدا کرد و بلیت آن، بهخصوص در ایام تعطیل، کمیاب شد. وضعیت به گونهای است که در تاریخهای پس از 20 شهریور که سفر اربعین تمام میشود هم بلیت اتوبوس کمیاب است.
افزایش فرودگاههای اربعین
وضعیت پروازهای اربعین اما شکل بهتری گرفته است. به گزارش روابط عمومی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، رضا نخجوانی؛ معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن تشریح آمار مرتبط با پروازهای اربعین حسینی از فرودگاههای کشورمان به شهرهای نجف و بغداد و اعزام و پذیرش زوار در بازه زمانی 27 مرداد تا 11 شهریور، افزود: امسال شاهد رشد چشمگیر تعداد فرودگاههای معین در عملیات اربعین حسینی نسبت به سال گذشته هستیم.
وی افزود: سال گذشته عملیات اربعین حسینی فقط در 18 فرودگاه کشورمان صورت میگرفت در حالی که این آمار امسال با رشد 27 درصدی، به عدد 23 فرودگاه رسیده است که پرواز به مقصد شهرهای نجف و بغداد را انجام میدهند.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: جمع زیادی زائران امام حسین(ع) از فرودگاههای مختلف کشورمان به فرودگاههای ایلام، آبادان و اهواز اعزام و از طریق مرزهای زمینی وارد عراق شدند.
در بازه زمانی 27 مرداد تا 11 شهریور امسال 74 هزار و 598 زائر از فرودگاههای کشورمان اعزام شدند. همچنین در این بازه زمانی 560 پرواز در فرودگاههای تحت مالکیت شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران نشست و برخاست کردهاند.
نخجوانی اظهار داشت: با توجه به ارائه خدمات ناوبری هوایی به 887 پرواز اعزامی از فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره)، از ابتدای عملیات اربعین حسینی تاکنون به 1447 پرواز خدمات ناوبری ارائه شده است. او افزود: فرودگاههای خرمآباد، زنجان، رامسر، سبزوار و سمنان امسال به جمع فرودگاههای معین عملیات اربعین پیوستند. فرودگاههای زنجان و خرمآباد هفت سال بود که هیچ پروازی به سمت عتبات نداشت اما امسال با انجام پروازهای اربعین، سفرهای هوایی عتبات از این فرودگاهها برقرار میشود. فرودگاه سبزوار نیز 11 سال بود که هیچ پروازی به مقصد عتبات عالیات نداشت که امسال برقرار شد.