تشدید نظارت بر عرضه بلیت ناوگان زمینی و هوایی اربعین
رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان از تشدید نظارت بر نرخهای حمل و نقل جادهای، ریلی و هوایی به مقصد پایانههای مرزی و فرودگاههای عراق خبر داد.
به گزارش ایسنا، حسین فرهیدزاده درباره نظارت بر عرضه بلیت هواپیما، قطار و اتوبوس اربعین اظهار کرد: با عنایت به ایام اربعین و پیشبینی افزایش تقاضای سفرهای زائران به عتبات عالیات، سازمان حمایت با ابلاغ بخشنامهای به ادارات کل صمت استانهای سراسر کشور، خواستار نظارت دقیق بر بازار و رصد قیمت کالا و خدمات اساسی شده است.
او با اشاره به آغاز این طرح از ۲۷ مرداد ماه تا پایان شهریورماه، افزود: بازدیدهای نظارتی از اماکن اقامتی، مراکز پذیرایی و بین راهی، دفاتر خدمات مسافرتی (هوایی، جادهای و ریلی)، مراکز اقامت موقت، پارکینگها و همچنین رستورانها و واحدهای عرضهکننده اقلام غذایی انجام و با متخلفان طبق قانون برخورد میشود.
نظارت بر قیمتها
رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ادامه داد: برای جلوگیری از افزایش غیرقانونی قیمتها و ساماندهی و تامین ناوگان حمل و نقل به مقصد پایانههای مرزی عراق و با هدف صیانت از حقوق مصرفکنندگان، ادارات کل استانها موظفند طی این مدت در کنار سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و دیگر دستگاههای ذیربط با تشکیل گشتهای ویژه اربعین روی قیمت بلیت هواپیما، اتوبوس و قطارها نظارت ویژه انجام شود تا در این حوزه شاهد تخلفات قیمتی نباشیم.
فرهیدزاده نظارت گسترده بر شبکه عرضه و تقاضای بلیت اربعین توسط دفاتر فروش آنلاین بلیت و شرکتهای هواپیمایی را از دیگر اولویتهای این سازمان برشمرد و افزود: در این بخشنامه تاکید شده با اتخاذ تمهیدات لازم نظارتهای محسوس و نامحسوس از پایانههای مسافری استانها و مراکز فروش بلیت در نظر گرفته و در صورت احراز هرگونه تخلف و تخطی، برخورد قانونی موثر و بازدارنده انجام و نتیجه به این سازمان اعلام شود.
او با اشاره به افزایش تردد زائران در استانهای خوزستان، کرمانشاه و ایلام، تصریح کرد: طبق ابلاغ جداگانه سازمان حمایت، استانهای تعیین شده مکلفند به منظور جلوگیری از اجحاف احتمالی در حق عزاداران حسینی، ضمن بهرهگیری از کلیه امکانات استان، نظارت بر عملکرد واحدهای تولیدی توزیعی و خدماتی و برخورد با تخلفات احتمالی با هماهنگی و برنامهریزی برای جلب مشارکت سایر دستگاهها و نهادهای ذیربط استانی متناسب با وظایف و مسئولیتهای محول قانونی و استفاده حداکثری از ظرفیت بازرسان و انجام گشتهای بازرسی مشترک هدفمند را در دستور کار قرار دهند.
رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تاکید کرد که اگر شهروندان شاهد تخلفاتی از جمله گرانفروشی، احتکار و امتناع از عرضه، عرضه خارج از شبکه بلیت از سوی شرکتهای مسافربری و هواپیمایی و غیره بودند آن را به بازرسان مستقر در ادارات کل صمت استانها یا سامانه ۱۲۴ گزارش کنند.
بلیت اتوبوس اربعین ارزان شد
همچنین مهرداد بذرپاش؛ وزیر راه و شهرسازی گفت: نرخ بلیتهای اتوبوس براساس قیمت مصوب بود اما براساس تصمیم راهداری بنابراین شد تا از ۱۲ شهریور (دیروز) بلیتهای اتوبوس به مقصد پایانههای مرزی با کاهش ۲۵ درصدی قیمت عرضه شود.
نحوه برداشت وجه نقد ۵۰۰ هزار تومانی
محمدرضا مانییکتا؛ معاون اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی اظهار کرد: برداشت 500 هزار تومانی از خودپردازها چه درون بانکی و چه به صورت شتابی در استانهای مرزی با عراق در حال انجام است و مشکلی در اینخصوص وجود ندارد.
وی افزود: تا عصر روز یازدهم شهریورماه بیش از پنج هزار فقره برداشت وجه نقد شتابی از پایانههای خودپرداز بانکهای مختلف انجام شده و ذخایر مطلوب و کافی اسکناس وجود دارد. ممکن است بعضا به دلیل محدودیتهایی که خودپردازها دارند امکان برداشت وجه نقد با یک تراکنش واحد وجود نداشته باشد که در این صورت مردم عزیز میتوانند در دو تراکنش 200 هزار تومانی و یک تراکنش 100 هزار تومانی مبلغ مشخص 500 هزارتومان را برداشت کنند.