دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران تأکید کرد
پیشبینیپذیری اقتصاد با تعیین فرمول برای نرخ خوراک صنایع
دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران درباره تغییر مصوبه نرخ خوراک پتروشیمیها گفت: بازگشت به فرمول، موجب پیشبینی پذیری توسعه اقتصادی و افزایش سودآوری این صنعت میشود.
رسول سعدی در گفتوگو با تسنیم، در رابطه با اقدامات دولت مبنی بر تعیین نرخ خوراک پتروشیمیها براساس فرمول اظهار کرد: پیشبینی پذیر بودن اقتصاد یکی از مولفههای مهم در امر سرمایهگذاری است، زیرا سرمایهگذار تنها در شرایطی رغبت به تزریق سرمایهاش در بحث تولید دارد که چشمانداز مثبتی طی سالهای پیش رو برای اقتصاد متصور باشد. اکنون اصلاحیه اخیر دولت در بحث تعیین نرخ براساس فرمول موجب پیشبینی پذیرتر شدن اقتصاد میشود.
وی افزود: تعیین نرخ خوراک پتروشیمیها براساس فرمول موجب کاهش التهابات سرمایهگذاری، رشد و توسعه اقتصادی از مسیر شرکتهای بزرگ با توان رقابت در بازارهای جهانی و افزایش سودآوری این صنعت خواهد شد.
رویکرد دولت به نرخ خوراک
خاندوزی، وزیر اقتصاد هم در واکنش به تغییر موضع دولت درخصوص نرخ خوراک پتروشیمی ظرف یکسال گذشته، گفت: در مسئله نرخ خوراک پتروشیمی دولت نه به دنبال توزیع رانت به پتروشیمی یا فولاد و نه به دنبال تامین صرف بودجه خود بود.
وی افزود: در مسئله نرخ خوراک پتروشیمیها، جمعبندی که در نهایت صورت گرفت این بود که اگر برگردیم و براساس فرمول سال 1394 عمل کنیم انگیزه تولیدکنندگان و صنایع کشور افزایش پیدا خواهد کرد. البته توجه داشته باشیم که به غلط تصور میشود تنها مسئله پتروشیمیها در میان است در حالی که تمام سیمانیها، فولادیها و فعالان حوزه کانیهای فلزی و غیرفلزی در آن دخیل هستند.
خاندوزی ادامه داد: ما مسیر میانهای را باید انتخاب میکردیم که هم به تولیدکنندگان و صنایع که بخش زیادی از محصولات صادراتی و همچنین تامین ارز در این بخشها قرار دارد، انگیزه بدهیم و از سوی دیگر تصمیم دیگری اتخاذ نکنیم که دولت دچار کسری بودجه جدی شود.
وی با بیان اینکه از منظر شخص بنده مسئله مهم پیشبینی پذیری برای تولید است، گفت: شرکتهای پتروشیمی اساسا به فرمول ایراد داشتند، چرا که یکی از اجزای این فرمول یکی از کشورهایی است که اساسا تولید و استخراج گاز ندارد. در نتیجه این دسته به دنبال اصلاح فرمول بودند.
وزیر اقتصاد ادامه داد: بازگشت به فرمول از این نظر که متغیر مد نظر دولت که همان پیشبینی پذیری است را افزایش میدهد مورد توجه است. به این معنا که سرمایهگذار میتواند مقایسه کند که بیاید فعالیت اقتصادی خود را در ایران انجام دهد و یا در عربستان و قطر. شاید برای اولین بار بود که در خود مصوبه دولت پیشنهاد شد تا این فرمول برای پنج سال در دستور کار قرار بگیرد تا پیشبینی پذیری را برای تولیدکنندگان داشته باشد.
خاندوزی تصریح کرد: بنابراین دولت تلاش کرد تا گزینهای را انتخاب کند که در عین اینکه کمترین کسری بودجه را برای دولت ایجاد کند، پیام و علامت پیشبینی پذیری اقتصاد را به تولیدکنندگان بدهد.