kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۱۹۸۰
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۶

ایران در رسانه های جهان

 

روابط نظامی روسیه و ایران
تحت تاثیر فشارهای ژئوپلیتیک قرار نمی‌گیرد
سرویس سیاسی-
رویترز در گزارشی در روز 26 اوت 4شهریور نوشت: سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، پس از انتشار گزارشی مبنی بر اینکه واشنگتن (در ادعایی واهی) از تهران خواسته است فروش هواپیماهای بدون سرنشین به مسکو را متوقف کند، گفت: همکاری نظامی روسیه با ایران تسلیم فشارهای ژئوپلیتیک نخواهد شد.
بر اساس گزارش روز شنبه خبرگزاری دولتی روسیه، ریابکوف گفت: «هیچ تغییری وجود ندارد و همکاری با ایران ادامه خواهد داشت». ما کشورهای مستقلی هستیم و تسلیم دیکته‌های آمریکا و ماهواره‌هایش نمی‌شویم.»
رویترز نوشت: ایران تاکید کرده که این پهپادها قبل از تهاجم روسیه به اوکراین در فوریه 2022 ارسال شده بودند. مسکو نیز استفاده نیروهایش از پهپادهای ایرانی در اوکراین را تکذیب کرده است.
در همین حال، رضا طلایی نیک، سخنگوی وزارت دفاع ایران روز شنبه گزارش داد: «هیچ یک از معاملات نظامی که با کشورهای دیگر مانند روسیه داشته‌ایم، لغو نشده است.
رویترز همچنین در نقل قولی از سردار طلایی نیک نوشت: چندین کشور غربی و اروپایی که نامشان فاش نشده است، علاقه‌مند به خرید پهپادهای ایرانی هستند.
تایم: بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان انرژی گرد هم می‌آیند
مجله آمریکایی تایم در گزارشی در روز 24 اوت به نشست اخیر بریکس پرداخته و عنوان می‌دارد: کشورهای بزرگ، بازارهای نوظهور از عربستان سعودی، ایران، مصر، آرژانتین، اتیوپی و امارات متحده عربی، صادرکننده بزرگ نفت دعوت کردند تا در تلاش برای گسترش نفوذ جهانی خود به این بلوک بپیوندند.
سیریل رامافوزا، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی روز پنج‌شنبه گفت: رهبران برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در نشستی که این هفته در ژوهانسبورگ برگزار شد، برای گسترش گروه بریکس خود از اول ژانویه موافقت کردند. این اولین توسعه از سال 2010 خواهد بود.
گنجاندن عربستان سعودی، بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان، در کنار روسیه، ایران، امارات متحده عربی و برزیل، تعدادی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انرژی را با بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان جهان در حال توسعه گرد هم می‌آورد و به این بلوک نفوذ اقتصادی بیش از حد می‌دهد. با توجه به اینکه بیشتر تجارت انرژی در جهان به دلار انجام می‌شود، این گسترش همچنین توانایی آن را برای سوق دادن تجارت بیشتر به ارزهای جایگزین افزایش می‌دهد.
تایم در نقل قولی از بلومبرگ اکونومیکس عنوان می‌دارد‌، توسعه بریکس همچنین به معنای تلاش بیشتر برای اتحاد در امور جهانی است و ممکن است به نوع دیگری از اقتصاد جهانی منجر شود. دلیل آن این است که در مقایسه با گروه هفت، بریکس کمتر بازار محور است.
تایم به نقل از تحلیلگری به نام حسنین مالک گفت: «بزرگ شدن بریکس ناشی از تمایل به ایجاد جایگزینی برای یک سیستم بین‌المللی با محوریت هژمونی ایالات متحده است».
این مجله همچنین عنوان می‌دارد: یک طراحی معنادار بریکس، بانک توسعه نوین است. گسترش بریکس و در نتیجه عضویت در این بانک مهم است. خواه عربستان سعودی یا امارات به آن سرمایه تزریق کنند، یا مصر، آرژانتین، اتیوپی و احتمالا ایران از این سرمایه استفاده می‌کنند، این بانک یک مکمل خوشایند برای معماری مالی جهانی بوده است.
شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین، گسترش بریکس را یک رویداد تاریخی و نقطه شروع جدیدی برای همکاری میان کشورهای در حال توسعه توصیف کرد، در حالی که نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند گفت که کشورش با اعضای مشتاق برای پیوستن به این گروه همکاری خواهد کرد.