آپارتاید آب علیه فلسطین
سرويس خارجي-
كنترل منابع آب كرانه باختري توسط صهيونيستها راهي براي اشغالگران است تا جمعيت فلسطينيها را در برخي نقاط براي جابهجايي تحت فشار قرار دهند. اشغالگران با ايجاد «بحران مصنوعي آب» بهدنبال تحت فشار قرار دادن فلسطينيها هستند.
شهروندان فلسطيني مانند بسياري ديگر از مناطق جهان با كمبود آب روبهرو هستند، اما برخلاف ديگر مناطق جهان كه كمبود آب بهدلايل زيستمحيطي تشديد شده است، بحران آب در فلسطين نتيجه اقدامات مستقيم صهيونيستهاست. گزارشهاي متعددي نشان ميدهد كه رژيم صهيونيستي با ايجاد بحران مصنوعي آب در كرانه باختري و نوار غزه بهدنبال فشار بيشتر بر شهروندان فلسطيني است.
فاصله تلآويو تا كرانه باختري كمتر از 70 كيلومتر است. فلسطينيها در كرانه باختري و نوار غزه به سختي به آب شرب دسترسي دارند، اما آنطرف در مناطق اشغالي صهيونيستها با آخرين امكانات و تجهيزات از طريق شيرينسازي مصنوعي آب دريا، دركي از بحران كمبود آب ندارند. در واقع در پيش چشمان مردم جهان رژيم صهيونيستي اقدام به ايجاد جداسازي و آپارتايد آب عليه فلسطينيها كرده است و هيچ صدايي از هيچكس نه در سازمان ملل و نه در ميان كشورهاي غربي مدعي حقوق بشر بلند نميشود! در برخي شهرهاي فلسطين آب شرب را بهصورت محدود با چهارپا و گاري و گالن جابهجا ميكنند، اما هيچكس نميگويد كه چرا شهروندان فلسطيني سهمي از آبي كه از مديترانه شيرينسازي ميشود، ندارند؟
بحران ساختگي آب براي فلسطينيها
«اسماء اشرف»، كارشناس مسائل آب درباره بحران كمبود آب در فلسطين به نيوعرب ميگويد که کمبود آب در فلسطین صرفا یک پدیده فیزیکی و محيطزيستي نیست، بلکه بحرانی است که توسط رژيم اسرائیل برای کنترل فلسطین ایجاد شده و يك بحران ساختگي است.
همين دو ماه پيش و در گرمترین ماه سال، رژيم صهيونيستي اقدام به بستن چاههای آب فلسطینيان با سیمان در منطقه الهجره كرانه باختري کرد. اين منطقه واقع در جنوب الخلیل با بولدوزرهاي ارتش رژيم صهيونيستي مورد حمله قرار گرفت و نظاميان چاههاي آب فلسطينيها را پر كردند تا آبیاری زمینهای کشاورزی 25 خانواده مختل شود. اين اولينبار و آخرينبار نيست كه ارتش رژيم صهيونيستي مستقيم به منابع آب فلسطينيها حمله ميكند. براساس گزارش نيوعرب، بارها شده كه لولههاي انتقال آب براي فلسطينيها قطع شده و يا جويهاي آب روان مسدود و تخريب شده و فلسطينيها هر بار ناگزير شدهاند تا دوباره چاه بزنند و يا دوباره لولهها و جويهاي آب را تعمير كنند. اين اقدامات ارتش رژيم صهيونيستي مصداق بارز جنايت عليه غيرنظاميان است، اما آيا سازمان ملل صداي فلسطينيها را ميشنود؟
كاهش عمدي سهميه آب
گزارشها همچنين نشان ميدهد كه شرکت ملی آب رژيم صهيونيستي موسوم به «مكوروت»، سهمیه آب عرضهشده به کرانه باختری را در اوایل ماه جاری کاهش داده است.
صهيونيستها كنترل تمام منابع آب فلسطين را در دست دارند، همانطور كه در توافقنامه ننگين سازش اسلو در سال 1995 اين امتيار به اشغالگران اعطا شد. در آن زمان قرار بود كه كنترل منابع آب فلسطينيها براي فقط 5 سال در دست اشغالگران باشد، اما الان 28 سال است كه همچنان كنترل منابع آبي فلسطينيان كرانه باختري در كنترل اشغالگران باقي مانده است.
كارشناسان معتقدند كه كنترل منابع آب كرانه باختري توسط صهيونيستها راهي براي اشغالگران است تا جمعيت فلسطينيها را در برخي نقاط براي جابهجايي تحت فشار قرار دهند. در واقع صهيونيستها به هرجاي كرانه باختري كه بخواهند آب ميدهند و هرجا كه بخواهند آب را قطع ميكنند تا فلسطينيها را مجبور به جابهجايي در كرانه باختري كنند. اين روش غيرانساني بارها براي شهركسازيها در كرانه باختري مورد استفاده اشغالگران قرار گرفته است.
آب خودمان را میدزدند و به خودمان میفروشند
سال گذشته نيز با تشديد كمبود آب شرب براي فلسطينيها، الجزيره در گزارشي اعلام كرد كه اگرچه فلسطینیها در تابستان طاقتفرسا از کمبود شدید آب رنج میبرند، اما شهرکنشینان اشغالگر اسرائیلی در همانجايي كه آب شرب براي فلسطينيها پيدا نميشود، از مقادیر زيادي آب رايگان نهتنها برای نوشیدن، بلکه برای پر کردن استخرها، آبیاری محصولات کشاورزی و شستن وسایل نقلیه خود برخوردار هستند. از تابستان 2018 تاکنون، روستاهایی در كرانه باختري هستند که هر 15 روز یکبار آب دریافت میکنند. باسام ساوالحی، مهندس آب در كرانه باختري به الجزيره مي گويد: «اشغالگران اسرائيلي در كرانه باختري چاه آب حفر ميكنند و همين منابع آب را مي دزدند و به خود فلسطينيها ميفروشند.»
بيآبرويي
از سوي ديگر ادامه بحران داخلي در تلآويو ميان صهيونيستها باعث شده تا بسياري از سران كشورها دست رد به دعوت مقامات تلآويو بزنند. در همين ارتباط نيز، رسانههای رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه خبر دادند که مسئولان تلآويو از وزرای خارجه چندین کشور دعوت کردند تا در مراسمی که به مناسبت هفتادوپنجمین سالگرد تشکیل این رژیم اشغالگر برگزار خواهد شد، شرکت کنند، ولی تاکنون فقط ۱۰ نفر اعلام کردهاند که در این مراسم حضور پیدا خواهند کرد؛ گذشته از اینکه، این افراد از «کشورهای ردیف اول» هم نیستند. سالگرد تشکیل رژیم اشغالگر قدس در واقع سالروز فاجعه اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونیستی (موسوم به یومالنکبه) در سال ۱۹۴۸ است. واژه «النکبهًْ» (مصیبت) یادآور دو خاطره نامیمون در حافظه فلسطینیهاست: نخست استقرار رژیم اسرائیل در سال ۱۹۴۸ و دوم اخراج بیش از ۸۰۰ هزار فلسطینی از وطن خود.
حقيقت هم آن است كه شركت در مراسم روز تاسيس رژيم صهيونيستي به معناي همراهي و حمايت از تاسيس يك رژيم آپارتايد به نام اسرائيل است. از اينرو بسياري از سران و مقامات ساير كشورها ترجيح دادهاند كه از حضور در مراسم تاسيس رژيم صهيونيستي خودداري كنند تا ننگ بيآبرويي و نژادپرستي تلآويو دامنشان را آلوده نكند.
ادامه اعتصاب غذای اسرا
منابع فلسطینی همچنين پنجشنبهشب از ادامه اعتصاب ادامه اسیر فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی خبر دادند. اسیران فلسطيني در اعتراض به بازداشت موقت در زندانهای رژیم صهیونیستی دست به اعتصاب غذا زدهاند. ماهر الاخرس از رهبران جهاد اسلامی که روز چهارشنبه گذشته به اسارت رژیم صهیونیستی درآمد، به جمع اعتصابکنندگان پیوسته است.
برخی از این اسرا برای سومین هفته متوالی است که دست به اعتصاب غذا زدهاند. از زمان روی کار آمدن دولت ائتلافی راست افراطی نتانیاهو و وزیران تندرویی چون ایتامار بنگویر وزیر امور داخلی رژیم صهیونیستی شرایط اسیران فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی تشدید شده است. «بنگویر» که برای مقابله با حملات شهادتطلبانه جوانان فلسطینی راهی جز فشار به زندانیان فلسطینی ندارد، پیشتر نیز تهدید کرده بود که شرایط زندان را سختتر خواهد کرد.
همچنين نایبرئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) گفت: ملت فلسطین تسلیم نخواهد شد و هیچ زمانی به تسلیم شدن فکر نکرده است. «صالح العاروری»، پنجشنبهشب در گفتوگو با رادیو «الاقصی» افزود: «ایمان داریم که نتیجه مبارزه با دشمن صهیونیستی پیروزی است.» وی اضافه کرد: «اشغالگران میخواهند ملت، تاریخ و مقدسات ما را نابود کنند و یک تاریخ و ملت جعلی بهجای آن بگذارند ولی باید بدانند که این اشغالگران هستند که از این سرزمین اخراج خواهند شد و نه ملت فلسطین.»