kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۱۶۲۲
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۴
بدون برجام و اف‌ای‌تی‌اف

بلومبرگ: صادرات نفتی ایران به ۲/۲ میلیون بشکه در روز رسید

خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ اعلام کرد که میزان صادرات نفت ایران با وجود تحریم‌های آمریکا افزایش یافته و در ۲۰ روز اول ماه آگوست (مرداد ماه) به روزانه دو میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه رسیده است.
 
 
 
 
بلومبرگ با استناد به داده‌های شرکت ‌تانکر ترکرز (TankerTrackers) که وظیفه رصد حرکت نفت‌کش‌ها را در آب‌های بین‌المللی بر عهده ‌دارد، اعلام کرد: گزارش‌های رسیده از صادرات نفت ایران به کشورهای خارجی نشان از افزایش صادرات این محصول در هفته‌های اخیر دارد و گفته می‌شود که این روند خشم آمریکایی‌ها را برانگیخته است.
مقام‌های آمریکایی ادعا می‌کنند که افزایش صادرات نفت ایران تاثیر منفی در روند صادرات نفت اوپک خواهد گذاشت و کشورهای عربستان و روسیه باید واکنش نشان دهند.
شرکت‌ تانکر ترکرز که داده‌های مربوط به محموله‌های نفتی را به دولت‌ها، شرکت‌های بیمه و سایر موسسات ارائه می‌دهد، تخمین می‌زند که ایران در ۲۰ روز اول ماه آگوست (مردادماه) روزانه دو میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی صادر کرده است. این شرکت اعلام کرده که داده‌های موجود را از تصاویر ماهواره‌ای کسب کرده است. 
گفتنی است ایران صادرات نفت خام خود را به بیشترین میزان در حدود پنج سال گذشته رسانده، حضور مجدد خود را در صحنه ژئوپلیتیک تقویت کرده است.
به گفته عده‌ای از تحلیلگران از جمله تحلیلگران شرکت کِپلِر، شرکت اِس‌وی‌بی (یک شرکت مشاوره انرژی استراتژیک جهانی واقع در واشنگتن که بر صنعت انرژی ایران تمرکز ویژه دارد)، شرکت اِف‌جی‌ای و آژانس بین‌المللی انرژی، صادرات نفت خام ایران به بالاترین سطح از زمان اِعمال مجدد تحریم‌های آمریکا در سال ۲۰۱۸ میلادی رسیده است.
رویترز نیز چندی پیش در این باره نوشت: صادرات نفت خام ایران در ماه می‌(اردیبهشت) از یک میلیون و 800 هزار بشکه در روز بیشتر شده که از سال ۲۰۱۸ تاکنون بی‌سابقه است.
بر اساس آمار سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، میزان نفت تولیدی ایران در ماه «می»، سه درصد از نفت تولیدی در جهان است و تولید این مقدار نفت در روز، از سال ۲۰۱۸ تاکنون بی‌سابقه است.
به گفته کارشناسان؛ افزایش تولید و صادرات نفت کشورمان در شرایط تحریم آمریکا حاکی از شکست این تحریم‌هاست زیرا شرکت‌های غربی فکر نمی‌کردند متخصصان داخلی توان فنی تعمیر و نگهداری صنایع مرتبط با استخراج نفت را داشته باشند. از طرفی، افزایش صادرات نفت به معنای سرپیچی کشورهای مستقل از خواسته آمریکا برای منزوی کردن جمهوری اسلامی است.
پیش‌تر نیز موسسه ردیابی نفتکش‌ها کپلر، از جهش صادرات نفت ایران به چین خبر داده بود. طبق آمار کپلر، صادرات نفت ایران به چین بعد از دو سال روند نزولی در سال 2019 و 2021 تحت تاثیر تحریم آمریکا و رویکرد شرق‌ستیزی دولت روحانی، از سال 2021 و با امضای سند همکاری 25 ساله در ماه مارس این سال صعودی شد.
افزایش صادرات به همراه افزایش قیمت نفت منجر شده که ایران در سال 2022 معادل 25 میلیارد و 400 میلیون دلار ارزآوری نفتی از فروش نفت به چین داشته باشد که نسبت به قبل از امضای سند همکاری 25 ساله در سال 2020 که درآمد ایران معادل سه میلیارد و 700 میلیون دلار بود، جهش چشمگیری یافته است.
براساس آمارهای منتشر شده از عملکرد بودجه هم در چهار ماهه نخست امسال میزان درآمد نفتی محقق شده ۱۰۵ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ رشد ۵۹ درصدی و نسبت به چهار ماهه نخست ۱۴۰۰ حدود شش برابر شده است.
آمارهای سازمان برنامه نشان می‌دهد درحالی طی چهار ماهه نخست سال ۱۴۰۰ فقط پنج و نیم درصد از درآمد نفتی سالانه محقق شده بود که این میزان در سال ۱۴۰۲ به حدود 18 درصد رسیده است. به عبارتی، نسبت بازگشت پول در سال جاری هم سه برابر مدت مشابه آخرین سال دولت روحانی است.