kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۱۵۵
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۳
ردپای 60 سال خیانت و جنایت - روایتی مستند از دخالت‌ها و جنایات‌ آمریکا در ایران 1392-1332

نقش قطب زاده درکودتای نقاب (پاورقی)


Research@kayhan.ir
تالیف: کامران غضنفری
طراحی کودتا:
پس از کشف کودتای نقاب ( نوژه ) در تیر ماه 1359، گزارشاتی در مورد تحرکات مشکوک صادق قطب‌زاده، به واحد اطلاعات سپاه رسید.  حجت الاسلام محمدی ری شهری رئیس دادگاه‌های انقلاب اسلامی ارتش، در این زمینه می‌گوید :
« در پی تعقیب و مراقبت از آقای قطب‌زاده و فعالیت‌های اطلاعاتی ـ که حدود یک سال و نیم طول کشید ـ مشخص شد که وی درصدد ایجاد یک جریان براندازی است و برای این منظور ارتباطاتی را در داخل و خارج از کشور آغاز کرده است. »1
حجت الاسلام محمدی ری شهری همچنین در تاریخ 20 فروردین 1361 در یک مصاحبه رادیو تلویزیونی در مورد توطئه کودتای قطب‌زاده ـ شریعتمداری گفت :
« از یک سال و نیم پیش یعنی زمان کشف شبکه بمب گذاری پارس ( پاسداران رژیم سلطنتی )، آقای قطب‌زاده تحت نظر قرار گرفت.  پس از دستگیری اعضای شبکه بمب گذاری پارس، آن‌ها محاکمه و همگی اعدام شدند. یکی از اعضای این گروه به نام مهاجر، با آقای قطب‌زاده تماس داشته است. قطب‌زاده همچنین با امیر ابراهیمی عضو کمیته مرکزی حزب ایران ـ مرتبط با شاپور بختیار ـ ارتباط داشته است. امیر ابراهیمی در رژیم شاه استاندار کهکیلویه و بویر احمد و همکار نزدیک هژبر یزدانی ـ سرمایه دار صهیونیست بهایی ـ بوده است. امیر ابراهیمی یکی از خان‌های قاچاقچی لرستان به نام جواد خدایی و همچنین سرهنگ دهقانی آذر را با قطب‌زاده آشنا نمود ... جواد خدایی نیز در اعترافات خود گفته بود:
فردای روز انفجار حزب جمهوری اسلامی در تیر ماه 1360، آقای قطب‌زاده 20 نفر را به من سپرد که من اسم و مشخصات آن‌ها را نمی‌دانم و قرار شد که آن‌ها را من توسط عواملی که داشتم، از ایران خارج کنم که این کار انجام شد. بعد از مدتی نیز امیر ابراهیمی را توسط همان عوامل از ایران خارج کردم و وی اکنون در لندن همکار نزدیک شاپور بختیار است. »2
آقای ری شهری در بخش دیگری از مصاحبه خود می‌گوید :
« سرهنگ دهقانی آذر نیز که توسط امیر ابراهیمی با قطب‌زاده آشنا شده بود، از اعضای گروهی موسوم به "نیما" بود که در اسفند 1360 همگی دستگیر شدند. این گروه به توسط دکتر منوچهر شایگان ـ از اعضای جبهه ملی ـ با سازمان سیا ارتباط داشتند ... فردی به نام کریم امیرفرزان نیز که قرار بود پس از موفقیت کودتای قطب‌زاده در تلویزیون ظاهر شود و خبر آنرا به مردم بدهد، با شبکه پارس هم ارتباط داشته است. »3
یعنی در واقع، قطب‌زاده با گروه‌های براندازی ارتباط گرفته بود که با سازمان سیا مرتبط بوده و توسط آن‌ها پشتیبانی می‌شدند .
برنامه‌ای که قطب‌زاده طراحی کرده بود، به این ترتیب بود که با همکاری تعدادی از نظامیان سلطنت طلب و مرتبطین با سازمان سیا، امام خمینی و اعضای شورای عالی دفاع را در یک سوء قصد از بین ببرند و بعد از تصرف مراکز سپاه پاسداران و کمیته‌های انقلاب، صدا و سیما را به تصرف خود درآورده و اعلام حکومت جدید نمایند .
در این طرح قرار بود که پس از تصرف صدا و سیما، آیت‌الله شریعتمداری نیز برای مردم پیام بفرستد و از کودتاچیان اعلام حمایت نماید. اسنادی که دانشجویان مسلمان پیرو خط امام پس از تصرف سفارت آمریکا به دست آورده بودند، حکایت از آن می‌کرد که شریعتمداری پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با مأمورین سیا که در سفارت آمریکا فعالیت می‌کردند ارتباط گرفته و از آن‌ها برای حزب خود درخواست پول و حمایت کرده بود. قطب‌زاده نیز از چندی قبل با شریعتمداری ارتباط گرفته و او را در جریان طرح براندازی خود قرار داده بود. قطب‌زاده با رابطین برخی عشایر نیز تماس گرفته و از آن‌ها نیز قرار بود در طرح خود استفاده کند، در عین حال وی با برخی گروههای ضدانقلاب و تروریست مانند سازمان منافقین و حزب رنجبران نیز ارتباط گرفته بود. وی همچنین افرادی را به برخی کشورهای خارجی فرستاده بود تا از دولت‌های خارجی برای طرح خود پول و حمایت کسب کند .
اتهامات صادق قطب‌زاده که در جلسه دادگاه وی مورخ 23 مرداد 1361 قرائت گردید، بدین شرح بود :
1 – رهبری کردن عده‌ای جهت براندازی نظام جمهوری اسلامی
2 – همکاری با چند گروه نظامی به منظور تحقق بخشیدن به اهداف شوم خود
3 – تغذیه مالی گروه‌های همکار
4 – برقراری ارتباط و تهیه پوشاک برای مفسدین جریانات شمال ( غائله آمل در آبان ماه 1360 )
5 – اعزام رابط جهت تماس با قشقایی ‌ها و درخواست کمک از آنها
6 – اعزام نماینده به خارج از کشور جهت گرفتن پول و اطلاعات برای براندازی
7 – گرفتن مبلغ 60 هزار دلار از آقای ویل آلون
8 – فرستادن سید مهدی مهدوی به عنوان نماینده خود به عربستان سعودی، برای گرفتن پول
9 – برقراری ارتباط با جامعه سوسیالیست ‌ها جهت براندازی و اعزام نماینده نزد آنان
10 – اعزام نماینده نزد سید کاظم شریعتمداری برای جلب همکاری و تأیید وی
11 – درخواست اسلحه از خارج با فرستادن لیستی مرکب از اقلام مورد نیاز
12 – تهیه طرح و به عهده گرفتن رهبری عملیات تسخیر مراکز سپاه و کمیته ‌ها و رادیوتلویزیون
13 – تهیه نقشه چگونگی انهدام بیت امام و شروع به اقدام
14 – در اختیار گروه قرار دادن دو منزل، یکی نزدیک بیت امام و دیگری خارج از جماران جهت دیده بانی و تخریب
15 – اقدام جهت آزادی اصغر مهاجر، یکی از بمب گذاران گروه پارس، با دادن مبلغ پانصد هزار ریال رشوه4
منابع در دفتر روزنامه موجود است