وزیر جهادکشاورزی:
بیشترین جوجهریزی یک سال گذشته در 2 ماه اخیر صورت گرفته است
وزیر جهاد کشاورزی گفت: ۱۳۱ میلیون و 800 هزار جوجهریزی در تیرماه داشتیم و در مردادماه هم همین مسیر را میرویم اما در 12 ماه گذشته این میزان جوجهریزی را نداشتیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی صبح دیروز در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره تنظیم بازار مرغ، خبرداد: 131 میلیون و 800 هزار جوجهریزی در تیرماه داشتیم و در مرداد ماه هم همین مسیر را میرویم؛ این در حالی است که در 12 ماه گذشته این میزان جوجهریزی نداشتیم.
وی با بیان اینکه امیدواریم با تأمین نهادهها سقف جوجهریزی را بالا ببریم، افزود: برای تأمین گوشت مرغ و قرمز، وزارت جهاد کشاورزی، اساس کار خود را بر تولید داخل گذاشته است چون امکان تأمین نیاز بصورت کلی از خارج نیست.
قیمت مرغ به زیر ۸۰ هزار تومان رسید
همچنین به گزارش خبرگزاری تسنیم در حالی که قیمت هر کیلوگرم مرغ در هفتههای گذشته از 100 هزار تومان عبور کرده بود اکنون به زیر 80 هزار تومان رسیده است به طوری که براساس مشاهدات میدانی این محصول 78 هزار تا 80 هزار تومان در نقاط مختلف شهر تهران به فروش میرسد. البته همچنان برخی فروشندگان با قیمت های بالاتر هم عرضه می کنند یا به صورت قطعهبندی شده میفروشند.
نرخ مصوب هر کیلوگرم مرغ 73 هزار تومان است اما از نکات عجیب در عرضه این کالا، گرانفروشی در میادین میوه و تره بار با نرخگذاری 75 هزار و 900 تومان است که حدود سه هزار تومان بالاتر از نرخ مصوب به فروش میرسد. براساس پیگیریهایی که از وزارت جهاد کشاورزی بهعمل آمده، اعلام شد که آخرین نرخ مصوب مرغ همان 73 هزار تومان و فروش بالاتر از این رقم غیرقانونی است.
به این نکته نیز اشاره شده است که مرغداران در دیداری با سرپرست وقت قبلی وزارت جهاد کشاورزی توافقی برای افزایش تا هفت درصدی قیمت مرغ در صورت تغییر قیمت و نوسان در بازار نهاده داشتند که در زمان حاضر این توافق مورد پذیرش نیست زیرا هرگونه افزایش قیمت کالاهای اساسی نیازمند مصوبه ستاد تنظیم بازار است.
احتمال کاهش بیشتر قیمت در هفتههای آینده با وجود حدود 132 میلیون قطعه جوجهریزی وجود دارد و شرکت پشتیبانی امور دام مجبور به جمعآوری مازاد تولید مرغداران خواهد بود. البته قیمت جوجه یک روزه نیز در کشور کاهش یافته و پایینتر از نرخهای مصوب خود به فروش میرسد.
جوسازی درباره واردات نهاده
گفتنی است برخی افراد در فضای مجازی سعی میکنند جو آرامی که در بازار گوشت مرغ و بازار ارز وجود دارد را با ادعاهای متفاوت با واقعیت به هم بزنند. این گروه بهتازگی مدعی شدهاند که تعدادی کشتی حامل نهاده در بنادر جنوب برای ترخیص معطل تخصیص ارز هستند ولی بانک مرکزی قادر به تخصیص نیست.
به نظر میرسد این ادعاها بیشتر برای بر هم زدن بازار مرغ و همچنین تحریک نرخ ارز در بازار غیر رسمی بیان میشود؛ چرا که ترافیک چند کشتی با توجه به توان بنادر و سازوکار تخصیص ارز طبیعی است و حتی در گذشته این ترافیک خیلی بیشتر بوده و مدتها است که به دلیل تسریع در تخصیص ارز و اولویت ترخیص کالاهای اساسی، تعداد کشتیهای در صف تخلیه بار کاهش یافته است.
در این زمینه داوود رنگی، عضو هیأت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده دامی در گفتوگو با نود اقتصادی اظهار کرد: در برخی خبرها به وضعیت نابسامان نهاده برای مرغداران اشاره شد که این اخبار واقعیت چندانی ندارد. وضعیت عموم مرغداران کشور از نظر تأمین نهاده مساعد است.
وی افزود: دو نهاده اساسی و مورد نیاز مرغداران یعنی جو و ذرت به میزان کافی در دسترس است و فقط کمی در بحث کنجاله سویا مشکل داریم که آن نیز در حال ورود به کشور است.
رنگی گفت: این که عدهای به دروغ گفتند ۳۰ کشتی نهاده در بنادر مانده و دولت ارز ترخیصی آن را نمیدهد، حقیقت ندارد. اولا حول و حوش ۱۷ کشتی است و دوما بخش زیاد آن دانه روغنی است که باید روغنکشی شود و نیاز ارزی مطرح نیست.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفت: اکثر مرغداران در حال حاضر به راحتی نهاده در دسترس را تامین میکنند و مشکل چندانی ندارند.