kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۱۱۱۷
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۸
معاون سازمان بیمه سلامت مطرح کرد

جزئیات درمان رایگان سه دهک اول

معاون پیشگیری و خدمات پایه سازمان بیمه سلامت ایران، به تشریح جزئیات درمان رایگان سه دهک اول جامعه پرداخت.

فرشید عابدی به خبرگزاری مهر گفت: تاکنون فقط بیمه سه دهک اول جامعه رایگان بود که براساس مصوبه دولت، از این به بعد، درمان این افراد هم رایگان خواهد شد.
عابدی با عنوان این مطلب که درمان رایگان سه دهک اول فقط در بخش دولتی و از طریق نظام ارجاع اتفاق می‌افتد، افزود: فرقی نمی‌کند این سه دهک در کدام صندوق‌های بیمه‌ای باشند و تمامی افراد مشمول سه دهک اول، از خدمات درمانی رایگان در بخش دولتی برخوردار می‌شوند.
وی تاکید کرد: چنانچه این افراد برای دریافت خدمات درمانی به بخش خصوصی یا مراکز فاقد نظام ارجاع بروند، بر مبنای فرانشیز دولتی هزینه پرداخت خواهند کرد.
معاون پیشگیری و خدمات پایه سازمان بیمه سلامت ایران، با اشاره به استقرار شبکه بهداشت و درمان در کشور و همچنین، وجود برنامه پزشک خانواده و طرح سلامت خانواده، گفت: از هموطنان درخواست می‌کنیم برای دریافت خدمات از طریق مراکز جامع سلامت و پزشک خانواده اقدام کنند.
عابدی با عنوان این مطلب که خدمات درمانی رایگان فعلاً برای سه دهک اول در ۵۹ شهر کشور اجرایی شده است، افزود: اگر هموطنان سه دهک اول از طریق نظام ارجاع به بیمارستان وارد شوند، تمامی خدمات درمانی برای آنها رایگان خواهد بود.
وی بیان داشت: البته باید به این نکته توجه داشته باشیم که ساکنان روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، داخل نظام ارجاع قرار گرفته‌اند و می‌توانند از خدمات رایگان برخوردار شوند.
معاون سازمان بیمه سلامت با عنوان این مطلب که استفاده از خدمات درمانی رایگان برای سه دهک اول جامعه بدون هرگونه ثبت‌نام و...، انجام می‌شود، افزود: دهک‌بندی طبق فهرست وزارت رفاه انجام شده و بر همین اساس نیز، خدمات ارائه می‌شود.
عابدی در پاسخ به این سؤال که آیا خدمات دندانپزشکی هم شامل خدمات رایگان می‌شود، گفت: خیر. فعلاً آنچه در بیمارستان‌های دولتی ارائه می‌شود، همان است و ابلاغیه‌ای در این رابطه نداریم. البته مراکز جامع سلامت روستایی، برخی از خدمات دندانپزشکی را رایگان انجام می‌دهند.
وزیر بهداشت: هر ایرانی دارای کد ملی
باید دارای پرونده سلامت باشد
خبر دیگر اینکه وزیر بهداشت گفت: هر ایرانی دارای کدملی باید دارای پرونده سلامت باشد. این پرونده شامل اطلاعات بهداشتی و پزشکی افراد است که به پزشک خانواده ارجاع داده شده و سپس در صورت شناسایی بیماری و نیاز به درمان با ارجاع به پزشک متخصص در این خصوص تصمیم‌گیری می‌شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، بهرام عین‌اللهی از تمرکز وزارت بهداشت بر اجرایی کردن کامل نسخه الکترونیک و نظام ارجاع خبر داد و افزود: اشکال طرح تحول سلامت این بود که نظام ارجاع در آن دیده نشده و خدمات القایی در آن فراوان بود؛ اما برنامه اصلی ما این است که سلامت خانواده، پزشکی خانواده و نظام اجرا را در کشور همگانی کنیم.
عین‌اللهی با بیان این که تلاش داریم عدالت در حوزه‌های مختلف سلامت تحقق یابد، ادامه داد: از اقداماتی که لازم بود در حوزه دندانپزشکی انجام دهیم توسعه و گسترش مراکز دندانپزشکی دولتی بود.
وی بیان داشت: از سال ۱۳۹۸ تا مردادماه ۱۴۰۰، فقط ۱۴ مرکز دندانپزشکی دولتی در کشور ایجاد شده بود و ما از شهریور ۱۴۰۰ تا تیرماه ۱۴۰۲، ۵۳ مرکز داندانپزشکی دولتی را در نقاط محروم کشور افتتاح کردیم و تعداد این مراکز را ۴ برابر افزایش دادیم.
وزیر بهداشت در مورد توسعه و تجهیز تخت‌های بیمارستانی در سراسر کشور نیز به آمار اشاره و اظهار کرد: از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰، ۷ هزار و ۳۰۰ تخت بیمارستانی ایجاد شده بود و از شهریور ۱۴۰۰ تا تیرماه ۱۴۰۲، تعداد ۱۵ هزار و ۹۰۰ تحت بیمارستانی آماده و تجهیز شد که با این حساب ۱۰ درصد به مجموع تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه کردیم.
عین‌اللهی با بیان اینکه تا پایان امسال ۶ هزار و ۷۰۰ تخت بیمارستانی را نیز آماده و تجهیز می‌کنیم، به افتتاح و تکمیل کلان‌بیمارستان‌ها در کشور از جمله کلان‌بیمارستان‌های حضرت مهدی(عج) و غدیر تجریش اشاره کرد.