kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۰۷۰۶
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۲
مدیرعامل شرکت ملی نفت:

متخصصان ایرانی کار 6 ساله توتال را در کمتر از 2 سال انجام دادند

مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: ساخت فاز 11 پارس جنوبی اگر به توتال واگذار می‌شد باید شش سال صبر می‌کردیم تا به تولید برسد اما متخصصان ایرانی آن را در مدت 20 ماه یعنی کمتر از دو سال انجام دادند.
 
به گزارش کیهان، محسن خجسته مهر با بیان اینکه ساخت فاز 11 پارس جنوبی از سال 79 مطرح بود، افزود: کار آنچنانی در فاز 11 پارس جنوبی تا قبل از دولت سیزدهم انجام نشده بود. البته ساخت فاز 11 پارس جنوبی اگر به توتال واگذار می‌شد باید شش سال صبر می‌کردیم تا به تولید برسد اما متخصصان ایرانی آن‌ را در مدت 20 ماه یعنی کمتر از دو سال انجام دادند. جابه‌جایی سکوی ۱۲ ابتکاری منحصر به فرد بود. اگر این کار را نمی‌کردیم برداشت گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی سه سال دیگر طول می‌کشید. با این‌حال برخی کنایه می‌زنند که چرا کار چند ماه زودتر تمام نشد. کاری که متخصصان داخلی در فاز 11 جنوبی انجام دادند به لحاظ مهندسی و مدت زمان در دنیا منحصربه‌فرد است. او با بیان اینکه پارس جنوبی، بزرگ‌ترین میدان گازی جهان است که 70 درصد تولید گاز ایران از آن‌جاست، ادامه داد: فازهای 14 و 16 پارس جنوبی در اولویت ساخت و تکمیل است. ظرفیت فاز 16 بالغ بر 28 میلیارد متر مکعب است که تصمیم داریم 20 میلیارد متر مکعب از آن گاز تولید کنیم و تا زمستان به بهره‌برداری خواهد رسید. البته مهم‌ترین پروژه راهبردی ما در تولید گاز، فشارافزایی است.
تولید نفت ایران در آستانه 5/3 میلیون بشکه
مدیرعامل شرکت ملی نفت با ‌اشاره به اینکه صادرات نفت در دولت سیزدهم دو برابر شده است، افزود: روزانه 150 هزار بشکه تا هفته آینده 
و 100 هزار بشکه تا شهریور به ظرفیت تولید صادراتی نفت کشور اضافه می‌شود و به این ترتیب ایران در تولید نفت خام، آماده ورود به کانال 
سه میلیون و 500 هزار بشکه در روز است. این در حالی است که در آغاز کار دولت سیزدهم، تولید نفت کشور دو میلیون و 200 هزار بشکه در روز بود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت با یادآوری اینکه در آغاز کار دولت 87 میلیون بشکه میعانات گازی ایران روی دریا مانده بود، افزود: میعانات گازی روی دریا مانده جز ذخایر استراتژیک نبود بلکه نمی‌توانستند بفروشند و سالانه 450 میلیون دلار اجاره کشتی برای آن داده می‌شد اما در این دولت همه آن به فروش رفت و الان به صفر رسیده است.
خجسته مهر با بیان اینکه 60 میلیارد دلار قراردادهای نفت و گاز در دستور کار است که به تدریج منعقد می‌شود، ادامه داد: 11 میلیارد دلار قرارداد آی‌پی‌سی داریم. سه میلیارد و 100 میلیون دلار قرارداد تنفیذ می‌شود. هشت میلیارد دلار قرارداد در نیمه دوم سال برای دو میدان مشترک منعقد خواهد شد. به عنوان مثال در بحث نفت نمکی و برخی تجهیزات مشکل داشتیم که الان بر اساس قراردادهای منعقد شده در حال انجام است.