kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۰۱۴۵
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۸
نیویورک‌تایمز گزارش می‌دهد

نفوذ بدافزارهای چینی در اعماق زیرساخت‌های نظامی و صنعتی آمریکا

نیویورک تایمز نوشته است که واشنگتن، به دنبال حذف بدافزارهایی است که چین آنها را در اعماق شبکه‌های حاکم بر شبکه برق، سامانه‌های ارتباطی و شبکه تأمین آب پایگاه‌های نظامی داخلی و خارجی آمریکا قرار داده است.

 

سرویس خارجی-

حزب حاکم چین بیش از 90 میلیون عضو دارد و بسیاری از آنها در سازمان‌های برون‌مرزی مشغولند؛ این کشور چون می‌داند، طی سال‌های نه چندان دور قرار است جایگاه آمریکا و غرب را در جهان از آن خود کند، بیش از هر چیز، کشورهای رقیب را هدف قرار می‌دهد. یکی از راه‌های نفوذ این کشور به مثلا آمریکا، استفاده از تکنولوژی برای نفوذ در زیرساخت‌هاست. چین این توانایی را دارد که افرادی را که به خاطر مناصب مهمشان در شرکت‌های خارجی مشغول به کار هستند، با ابزارهای مختلفی «جذب» و «ترغیب» به کار کند، بدون این‌که لازم باشد آنها کارهای عجیب و غریبی کنند.
به هر حال هر چه که هست، با توجه به گزارش‌های آمریکایی‌ها چینی‌ها تا عمق زیرساخت‌های آمریکا پیش رفته‌اند. واشنگتن اخیراً اعلام کرده بود که به دنبال حذف بدافزارهایی است که باور دارد چین آنها را در اعماق شبکه‌های حاکم بر شبکه برق، سامانه‌های ارتباطی و شبکه تأمین آب پایگاه‌های نظامی داخلی و خارجی آمریکا قرار داده است. آن‌طور که ایسنا از روزنامه نیویورک تایمز نقل کرده است، کشف این بدافزارها این نگرانی را در واشنگتن ایجاد کرده است که هکرهای چینی- که احتمالاً به ارتش آزادی‌بخش خلق وابسته هستند- این کدها را طراحی کرده‌اند تا در صورت بروز مناقشه‌ای مانند حمله چین به تایوان، عملیات نظامی آمریکا را مختل کنند.
گفتنی است، تایوان جزیره‌ای خودگردان است که چین آن را بخشی از خاک خود می‌داند و حمله نظامی را یکی از راه‌های پس‌گرفتنش می‌شناسد. پکن ارتباط دیپلماتیک مستقل کشورها با تایوان را مردود می‌داند. از طرف دیگر، آمریکا بزرگ‌ترین تأمین‌کننده تسلیحاتی تایوان است و بارها به روش‌های مختلف اعلام کرده که در صورت حمله چین، به نحوی از این جزیره خودگردان حمایت خواهد کرد. بر اساس پیمان‌های امضا شده میان واشنگتن و تایپه، آمریکا قانوناً موظف به حمایت از تایوان است.
نخستین نشانه‌های عمومی این بدافزار در اواخر ماه مه (خرداد ماه) منتشر شد که مایکروسافت از مشاهده یک کد رایانه‌ای مشکوک در سامانه‌های ارتباطی جزیره گوآم خبر داد؛ جزیره‌ای در اقیانوس آرام که میزبان یک پایگاه بزرگ نیروی هوایی آمریکا است. اما بعد مشخص شد که مشکل بسیار بزرگ‌تر از چیزی است که مایکروسافت مشاهده کرده است. ده‌ها مقام آمریکایی که از ماه مه تا امروز در این باره صحبت کردند، اظهار داشتند که این بدافزار از حداقل یک سال قبل تا امروز در سامانه‌های آمریکا نفوذ کرده و چند وقتی است که دولت آمریکا سعی دارد آن را از شبکه خود حذف کند.
مقامات آمریکایی می‌دانند که مقیاس این طرح چین بسیار گسترده است و تأسیسات آمریکایی خارج از خاک آمریکا را هم هدف می‌گیرد؛ اما آنها اذعان دارند که هنوز نمی‌دانند این کد رایانه‌ای تا چه حد در زیرساخت‌های آمریکا در سرتاسر جهان ریشه دوانده است. دولت آمریکا و مایکروسافت این بدافزار را به دولت چین نسبت داده‌اند، اما از ارائه اسناد و شواهد برای اثبات ادعای خود خودداری می‌کنند.
گفتنی است، «شی جین‌پینگ»، رهبر حزب کمونیست چین، در سال‌های حکومتش بر چین، سیاست خارجی بسیار قاطعانه‌تری را در مقایسه با اسلاف خود دنبال کرده است. این امر با تأکید مداوم بر افزایش قابلیت‌های اطلاعاتی، مدرن‌‌سازی فناوری و بهبود هماهنگی بین آژانس‌های امنیتی مختلف همراه بوده است. فعالیت‌های اطلاعاتی اصلی چین تحت نظر بخش‌های ارتش آزادی‌بخش خلق چین و آژانس غیرنظامی آن تحت عنوان وزارت امنیت دولتی (MSS) است. کارشناسان می‌گویند که سایر بازو‌های دستگاه حزب کمونیست نیز در فعالیت‌هایی فراتر از جمع‌آوری اطلاعات متعارف نقش دارند. وزارت امنیت دولتی چین که در سال ۱۹۸۳ تأسیس شد بر عرصه اطلاعات و ضد جاسوسی در چین و در خارج از آن کشور نظارت دارد. وظایف آن نهاد تشابهاتی با سیا و اداره اطلاعات فدرال آمریکا دارد. با این وجود، فعالیت وزارت امنیت دولتی چین گسترده‌تر و حتی محرمانه‌تر است. آن وزارتخانه هیچ‌گونه وب سایت عمومی‌ای ندارد که فعالیت‌های آن نهاد را اعلام کند.