kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۹۸۴۹
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۸
مرکز آمار:

نرخ بیکاری بهار امسال در ۲۴ استان تک‌رقمی شد

 
 
 
بررسی استانی نرخ بیکاری در کشور در فصل بهار امسال نشان می‌دهد نرخ بیکاری در 24 استان تک‌رقمی شده است.
بر اساس داده‌های مرکز آمار، نرخ بیکاری کشور در بهار 1402 با کاهش یک ‌درصدی نسبت به همین فصل در سال گذشته به هشت و دو دهم درصد رسید که رکورد پایینی در نرخ بیکاری به‌شمار می‌رود و تعداد جمعیت بیکار کشور با کاهش بیش از ۲۳۵ هزار نفر به دو میلیون و ۱۶۴ هزار نفر رسید. ضمن اینکه نرخ بیکاری بهار امسال نسبت به فصل مشابه سال گذشته در حالی کاهش یافته که کمترین نرخ بیکاری بهاری در ۲۲ سال اخیر بوده است.
بررسی استانی نرخ بیکاری در کشور در فصل بهار امسال نشان می‌دهد، نرخ بیکاری در 24 استان تک‌رقمی شده است. پایین‌ترین نرخ بیکاری در استان زنجان با رقم چهار و 9 دهم درصد ثبت شد.
همچنین از زمستان پارسال تا بهار امسال، نرخ بیکاری در 25 استان کشور کاهش داشته است و فقط در شش استان شاهد رشد بیکاری بوده‌ایم. ضمن اینکه نرخ ‌اشتغال در ۲۱ استان افزایشی و در یک استان ثابت ماند. 
 به دلیل حقوق کم کارگر نیست
بهبود وضعیت کسب و کار از یک سو و از طرفی حقوق کم کارگاه‌ها، موجب روی آوردن کارگران به مشاغل آزاد همچون دستفروشی، رانندگی، پیک موتوری و مشاغل اینترنتی شده، چرا که فاصله درآمدی معناداری با حقوق کارگری دارد. «هادی ابوی»؛ دبیر کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم با‌ اشاره به اینکه در حال حاضر شغل هست اما شاغل نیست، افزود: نیروی کار به دلایلی مانند حقوق کم، تمایلی به کار کردن ندارد. کارفرما، بارها درخواست نیرو داده‌ اما نیروی کار قبول نمی‌کند.
وی ادامه داد: بسیاری از کارفرمایان تمایل دارند که حقوقی بالاتر از حقوق وزارت کار را پرداخت و نیروی کار جذب کنند. نیروی کار با تغییرات در بازار کار ترجیح می‌دهد که به سمت مشاغل نوین مانند مشاغل مجازی و اینترنتی برود. نیروی کار تحصیل کرده ما حاضر به فعالیت در خط تولید کارخانه‌ها نیست و ترجیح می‌دهد با دانش خود در مشاغلی که درآمد بیشتر دارد مشغول کار شود. به همین دلیل شرایط عرضه و تقاضای نیروی کار نسبت به گذشته تغییر کرده است.
دبیر کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور گفت: در حال حاضر منظور از کار بهتر این نیست که کارگر با استراحت بیشتر، جایگاه بالاتری داشته باشد بلکه بیشترین بحث کارگر درآمد است؛ یعنی درآمد کارگر به گونه‌ای باشد که بتواند زندگی‌اش را تأمین کند. اصلاح بعضی موارد از تأمین اجتماعی و قانون کار در بهبود فرآیند کار مهم است.
وی ادامه داد: مشاهده می‌کنیم که در حال حاضر، کارفرمایان شغل را ایجاد کرده‌اند اما نیروی کاری برای شغل وجود ندارد. واقعیت جامعه این است که هزینه سبد معاش کارگر حدود 15 تا 16 میلیون تومان است. از آن‌جایی که چنین درآمدی برای یک کارگر در یک شغل دیده نمی‌شود به صورت اجباری کارگر مجبور است مدام به دنبال شغلی باشد که درآمد بهتری داشته باشد.