kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۹۳۲۸
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۸
نشنال‌اینترست:

آمریکا به راحتی زیر تعهداتش می‌زند بحران امروز اوکراین حاصل خیانت واشنگتن است

 
 
 
سرویس خارجی-
مجله آمریکایی «نشنال اینترست» در یادداشتی تاکید کرده است خیانت آمریکا به شوروی عامل بحران کنونی اوکراین است و این کشور همان‌طور که در ماجرای مذاکرات هسته‌ای نیز نشان داد، به راحتی زیر امضاء و تعهداتش می‌زند.
 شماری از کارشناسان و همچنین مقامات سابق اروپایی و آمریکایی ریشه‌های جنگ کنونی اوکراین را در اقدامات آمریکا طی دهه‌های گذشته می‌دانند. «جان مرشایمر» نظریه‌پرداز برجسته نئورئالیسم تهاجمی در همان اوایل جنگ در تحلیلی که نشریه انگلیسی «اکونومیست» آن را منتشر کرده بود در بیان چرایی وقوع جنگ اوکراین نوشت: «دیدگاه غالب در غرب این است که پوتین یک متجاوز غیرمنطقی و نامطلع است که به دنبال ایجاد روسیه بزرگ در قالب اتحاد جماهیر شوروی سابق است؛ بنابراین، به تنهایی مسئولیت کامل بحران اوکراین را برعهده‌ دارد. اما این داستان ‌اشتباه است. غرب و به ویژه آمریکا، مسئول اصلی بحرانی است که در فوریه ۲۰۱۴ آغاز شد و اکنون به جنگی تبدیل شده که نه تنها اوکراین را تهدید به ویرانی می‌کند، بلکه این پتانسیل را دارد که به یک جنگ اتمی بین روسیه و ناتو تبدیل شود.» به باور این دانشمند آمریکایی، «مشکل بر سر اوکراین در واقع در نشست بخارست ناتو در‌آوریل ۲۰۰۸ آغاز شد، زمانی که دولت جورج دابلیو بوش، ناتو را تحت فشار قرار داد تا اعلام کند که اوکراین و گرجستان عضو آن خواهند شد.» به گفته مرشایمر جنگ 2014 و جنگ کنونی که از 24 فوریه 2022 (5 اسفند 1400) 
شروع شد دقیقاً به همین دلیل بود که خطوط قرمز یک قدرت بزرگ (روسیه) در خارج نزدیک این کشور جدی گرفته نشد.
 این دیوانگی را بس کنید!
مجله آمریکایی «نشنال اینترست» نیز در یادداشتی  با عنوان «این دیوانگی را بس کنید!» با صراحت تصدیق می‌کند که آمریکا با گستاخی و اخلاق نادرست خود و ناآگاهی از تاریخ و جغرافیا، با محاصره روسیه با ناتو، جهان را به ورطه نابودی می‌کشاند. این نشریه آمریکایی نوشته است: «جیمز ادیسون بیکر وزیر خارجه سابق آمریکا در سال 1990 به میخائیل گورباچف آخرین رئیس‌جمهور اتحاد جماهیر شوروی متعهد شد که ناتو را حتی یک اینچ به سمت شرق گسترش ندهد، اما واشنگتن با خیانت به اتحاد جماهیر شوروی زمینه‌ساز گسترش ناتو به سمت شرق و نزدیکی مرزهای روسیه شد مسئله‌ای که خشم مقامات روس را برانگیخت.» این گزارش می‌افزاید: «پس از اینکه آمریکا در سال 1990 به اتحاد جماهیر شوروی متعهد شد که ناتو به مرزهای آن نزدیک نخواهد شد، شاهد آن بودیم که در سال 1997 ناتو از لهستان، مجارستان و جمهوری چک دعوت کرد تا در اجلاس سران مادرید به این اتحاد بپیوندند. در اقدام دوم نیز در سال 2004، بلغارستان، استونی، لتونی، لیتوانی، رومانی، اسلواکی و اسلوونی به عضویت ناتو درآمدند. همچنین موضع ایالات متحده در انقلاب‌های گرجستان در سال‌های 2003، 2004 و 2014 این بود که واشنگتن و مسکو را در یک رویارویی خشونت‌آمیز درمقابل هم قرار دهد.» نویسندگان مقاله نشنال اینترست بر این باورند که اصرار آمریکا بر تضمین پیروزی اوکراین، امنیت و ثبات آمریکا را به عنوان بخشی از امنیت و ثبات اوکراین در نظرگرفتن و نیز ارائه خطرناک‌ترین سلاح‌های نامتعارف به کیف، فقط و فقط دعوت آشکار به جنگ جهانی است که نابودی متقابل غرب و اوراسیا را به همراه دارد. واقعیت این است که گسترش ناتو به شرق به معنای محاصره روسیه در قلب آن است، و واشنگتن با اقدامات خود این واقعیت مهم و نیز تلاش‌های رهبری روسیه برای منصرف کردن غرب از نقشه خود را نادیده می‌گیرد. به گزارش العالم نشنال اینترست در پایان خاطرنشان می‌کند که حمایت از پیروزی اوکراین به این شیوه آشکار، انگیزه زیادی برای آغاز جنگ جهانی سوم ایجاد می‌نماید و تاکید می‌کند که آمریکایی‌ها باید جلوی این جنون را بگیرند. همچنین ناتو نیز باید بداند که اسلحه راه برقراری «صلح» نیست.
جنگ جهانی سوم
این روزها و در هفدهمین ماه جنگ اوکراین بسیاری درباره خطر جنگ جهانی سوم سخن می‌گویند. به گفته رسانه‌ها و مقامات غربی اقدامات ناتو زمینه‌ساز شروع جنگ جهانی ویرانگر دیگری خواهد شد. شماری از دولت‌های عضو ناتو مثل آمریکا، انگلیس و فرانسه تصمیم گرفته‌اند که با ارسال موشک‌های دوربرد و همچنین بمب‌های خوشه‌ای بر آتش جنگ بدمند. همزمان بایدن دستور اعزام 3 هزار نیروی ذخیره ارتش این کشور به اروپا و نزدیکی مرزهای روسیه را صادر کرده است. این نیروها قرار است به 100 هزار نیروی آمریکا که در اروپا مستقر هستند اضافه شوند. «رابرت کندی جونیور» نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در واکنش به این مسئله در توئیتر نوشت: «بایدن اخیرا 3000 نیروی دخیره را فراخوانده تا نیروهای آمریکا را در اروپا به عنوان بخشی از عملیات قاطعیت آتلانتیک توسعه دهد. من می‌خواهم مردم بدانند که این بسیج نظامی برای چیست. این آمادگی برای جنگ زمینی با روسیه است.» ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا در واکنش به این مسئله هشدار داد بایدن آمریکا را به سمت جنگ جهانی سوم سوق می‌دهد. «دونالد ترامپ» گفت: «تصمیم بایدن برای بسیج نیروهای ذخیره ثابت می‌کند که تشدید بی‌ملاحظه وی در اوکراین در حال تحت فشار قرار دادن ارتش آمریکا تا حد فاجعه است.» ترامپ پیش‌تر هم در واکنش به تصمیم دولت بایدن برای ارسال مهمات خوشه‌ای به اوکراین، هشدار داده بود «این اقدام جنگ جهانی سوم را محتمل‌تر می‌کند.» «لری جانسون مقام پیشین سیا و دفتر مبارزه با تروریسم وزارت خارجه آمریکا نیز گفته است که «جو بایدن در راه نجات اوکراین، دنیا را به ورطه جنگ جهانی سوم می‌کشد.»
نشریه آلمانی «یونگه ولت» نیز با بررسی ابعاد برگزاری نشست هفته گذشته پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در «ویلنیوس» لیتوانی، چنین تحلیل کرد که تحولات بین‌المللی بار دیگر به سوی یک جنگ جهانی سیر می‌کند. به گزارش ایرنا، «آرنولد شولتسل» نویسنده این تحلیل با عنوان «به سوی جنگ جهانی» با کنار هم قرار دادن تیترهای اصلی رسانه‌های بین‌المللی از این نشست از جمله «اجلاس ناتو: آمادگی حمله به روسیه به شدت افزایش یافت»، «کیف از گروه ۷ سلاح‌های دوربرد دریافت می‌کند» و یا «رویارویی با چین»، چنین برداشت کرد که تصمیم‌سازان عرصه جهانی امروزه شتابان به سوی راه‌اندازی یک جنگ جهانی دیگر در حرکتند. وی در این خصوص نوشت: کشورهای ناتو در اجلاس خود در پایتخت لیتوانی سه طرح دفاعی منطقه‌ای جدیدشان را در این نشست درحالی تصویب کردند که اجرائی کردن آنها بی‌تردید ما را به دوران جنگ سرد با اتحاد جماهیر شوروی باز می‌گرداند. چون آخرین بار بیش از ۳۰ سال قبل (احتمالا ۷۰ سال قبل) نیز چنین طرح‌های نظامی دقیقی وجود داشت- طرح‌هایی که اسناد محرمانه آنها بیش از 4 هزار صفحه بود و سرانجام جهان را به جنگ جهانی دوم کشاند.
خنجر از پشت!
پایگاه خبری «میدل‌ایست‌آی» مستقر در لندن نیز در مطلبی با انتقاد شدید از جنگ‌افروزی ناتو نوشته است: نشست هفته گذشته سران ناتو در پایتخت لیتوانی تنها یک پیام داشت و آن تاکید بر ریاکاری کامل رهبران غرب بر ادامه جنگ نیابتی در اوکراین با هدف تضعیف روسیه و برکناری ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری آن. به نوشته این پایگاه خبری ناتو از پشت به اوکراین خنجر می‌زند و در حالی‌که این ائتلاف نظامی مسئول اصلی آغاز جنگ با روسیه و تداوم آن است، همین نبرد را بهانه رد عضویت اوکراین در این پیمان قرار داده ‌است. به گزارش ایرنا این پایگاه خبری استدلال می‌کند که این ناتو بود که کیف را وارد جنگ خونبار با روسیه کرد و حالا نمی‌خواهد راهی برای خروج پیدا کند. این پایگاه خبری مدرک دیگر خیانت ناتو به کیف را ارسال تجهیزات نظامی پیشرفته از سوی اروپا و آمریکا به میدان جنگ اوکراین می‌داند. به باور نویسنده این مطلب، رهبران ناتو اکنون از همین جنگ برای بهانه‌تراشی در مسیر اوکراین با هدف پیوستن به ائتلاف نظامی استفاده می‌کند. به عبارت دیگر، ناتو با جنگ در اوکراین این پیام را به پوتین فرستاده که تصمیم کاملا درستی برای حمله به این کشور گرفته است. این پایگاه خبری در پایان با ‌اشاره به تداوم بدخواهی و خیانت ناتو نتیجه‌گیری کرده است که تنها ۲ راه پیش‌روی غرب است؛ یا منتظر آخرالزمان هسته‌ای باشد و یا به سقوط اوکراین همراه با پایان جاه‌طلبی‌های بدخواهانه واشنگتن برای سلطه جهانی تن دهد.
 سومین حمله به پل کریمه
از تحولات میدانی جنگ نیز خبر می‌رسد که ارتش اوکراین برای سومین بار در طول جنگ به پل استراتژیک کریمه حمله کرده است. بامداد دیروز رسانه‌های روسی و اوکراینی از وقوع انفجاری در پل کریمه، که این شبه‌جزیره را از روی دریا به خاک سرزمین اصلی فدراسیون روسیه متصل می‌کند، خبر داده بودند. پس از آن، وزارت خارجه روسیه ضمن معرفی اوکراین به‌عنوان عامل حمله به پل شبه‌جزیره کریمه، گفت آمریکا و انگلیس هم در این حمله مشارکت اطلاعاتی داشتند. رسانه‌های اوکراینی به نقل از منابع امنیتی گزارش دادند که حمله به پل کریمه عملیات ویژه نیروی دریایی و سرویس امنیت اوکراین بوده است. در پی وقوع این انفجار در پل کریمه، عبور و مرور خودروها در بزرگراه این پل متوقف شده و مقام‌های مسکو و کریمه نیز در این منطقه وضعیت اضطراری اعلام کردند.کمیته ملی ضد تروریسم روسیه نیز اعلام کرد که حمله «تروریستی» بر روی پل کریمه صورت گرفته است. براساس اعلام این کمیته، دو وسیله زیرآبی بدون سرنشین اوکراینی در ساعت ۶:۰۵ دقیقه به وقت محلی به پل کریمه حمله کردند.کمیته ملی ضد تروریسم روسیه اعلام کرد که در نتیجه این حمله تروریستی به پل کریمه، جاده آسیب دید و دو بزرگسال کشته و یک کودک زخمی شد. خبر مربوط به وقوع حادثه بر روی پل کریمه در حالی منتشر شده که «الکساندر سیرسکی»، فرماندهی نیروهای زمینی اوکراین یکشنبه شب در رسانه‌های اجتماعی نوشته بود «لالایی برای ‌اشغالگران آماده می‌شود.»
بحران غلات
همزمان رسانه‌ها گزارش دادند که روسیه مشارکت در طرح انتقال غلات اوکراین از دریای سیاه را را تعلیق کرده است.به گزارش ایسنا، به نقل از اسپوتنیک، کرملین اعلام کرد، تعلیق ابتکار یک‌ساله غلات دریای سیاه پس از ماه‌ها بحث و جدل در مورد عدم اجرای مفاد آن توسط کشورهای غربی- به ویژه اقداماتی برای تسهیل صادرات مواد غذایی و کودهای شیمیایی روسیه صورت می‌گیرد. «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین گفت که مسکو مشارکت خود در ابتکار غلات دریای سیاه را به حالت تعلیق درآورده است، اما به محض اینکه توافقات مربوط به روسیه به درستی اجرا شود، آماده بازگشت به این توافق خواهد بود. به گفته این مقام کرملین، هیچ ارتباطی بین حمله به پل کریمه و پایان توافق غلات وجود ندارد. پسکوف همچنین گفت که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در یک نشست ویدیویی درباره وضعیت پل کریمه شرکت خواهد کرد. او افزود: ما از عمق هماهنگی بین کیف و پایتخت‌های اروپایی و ناتو اطلاع داریم.