رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: سد «چمشیر» مشکل زیستمحیطی ندارد
رئیسسازمان محیط زیست با بیان اینکه عمق سد چمشیر تاکنون به ۹۰ متر رسیده است، گفت: مشکلی در زمینه کیفیت آب پیش نیامده است.
به گزارش تسنیم، علی سلاجقه در حاشیه افتتاح سد چمشیر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سد چمشیر 26 اردیبشهت سال 86 یا 88 مجوز زیست محیطی اخذ کرد و جزو ابر طرحهای کشور بوده که سازه احداثی آن 2.3 دهم میلیارد متر مکعب آب را انبار میکند.
سلاجقه طول دریاچه سد چمشیر را 24 کیلومتر عنوان کرد و افزود: بعد از تشکیل دولت سیزدهم مسائل مختلفی توسط سمنها، مراکز دانشگاهی و پژوهشی و افراد مختلف در زمینه مشکلات احتمالی کیفیت آب پشتسازه این سد مطرح شد. وی تاکید کرد: سازندههای زمینشناسی مثل میشان، گچساران و آقاجاری از جمله سازندههایی هستند که بیشتر منابع هیدروکربنی از لحاظ چینهبندی و لایهبندی را باید مد نظر داشت و بیشتر منابع نفت و گاز در این مناطق مطرح میشود.
معاون رئیسجمهور بیان داشت: این دیدگاه مطرح بود که محل احداث سد چمشیر احتمال اینکه بخشی از سنگهای مختلف در دریاچه قرار بگیرند و سبب کاهش کیفیت آب شوند، وجود دارد و از طرفی بحث رانشهای احتمالی و یا بحث منابع هیدروکربنی و چاههای نفتی منطقه مطرح بود و روی تکتک این مسائل دستگاههای مختلف کار کارشناسی انجام دادند.
سلاجقه با بیان اینکه گزارشهای ارزیابی زیست محیطی منطقه محل احداث سد چمشیر را بررسی کردیم و با دانشگاههای مختلف نیز نشستهای مختلفی در این زمینه داشتیم و بحث کردیم، ادامه داد: وزارت نیرو بعد از آبگیری سد در بهمن 1401 در قالب یک کار آزمایشی دریچه تحتانی را بست و بنده نیز از منطقه بازدید سرزده داشتم و پیمایشی روی دریاچه سد انجام دادیم و اداره کل محیط زیست استان را ملزم کردیم دادهبرداری انجام دهد و نمونههایی از آب پشت سد به صورت طولی و عرضی بگیرد و در
8 نقطه انجام شد، که در نهایت نتیجهگیری این بود که سد مشکلی ندارد.
وی افزود: 90 متر عمق دریاچه تاکنون شکل گرفته و مشکلی پیش نیامده است، در حالی که به دلیل گرمی هوا تبخیر بالاست و با همین شرایط روند تغییرات بسیار ناچیز است.