kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۸۳۰۵
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۷
رئیس‌مرکز اطلاعات مالی ایران اعلام کرد

معرفی 1000 نفر به مراجع قضایی با پرونده پولشویی و فرار مالیاتی‌

 
 
 
رئیس‌مرکز اطلاعات مالی ایران با ‌اشاره به شناسایی هفت‌هزار فعال اقتصادی با گردش مالی مشکوک به پولشویی، افزود: یک‌هزار نفر از این افراد به ظن پولشویی و فرار مالیاتی به مراجع قضایی معرفی شدند.
به گزارش خبرگزاری فارس، ‌هادی خانی دیروز در حاشیه همایش مبارزه با پولشویی، در جمع خبرنگاران اعلام کرد: در یک سال اخیر‌ هفت هزار شخصیت فعال اقتصادی شناسایی شدند که گردش مالی زیاد و مشکوک به پولشویی داشتند اما هیچ‌گونه پرونده مالیاتی نداشتند. این افراد از سوی مرکز اطلاعات مالی به ظن پولشویی و فرار مالیاتی به سازمان امور مالیاتی معرفی شدند. ضمن این‌که برخی از این افراد به ظن پولشویی، فرار مالیاتی و تامین مالی تروریسم در قالب یک‌هزار پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.
او با بیان این‌که رویکرد ما بازدارندگی در فعالیت‌های مالی است، افزود: در این زمینه 400 نفر به عنوان فعالیت پرریسک برای ما محرز شده که نام آنها به صورت محرمانه به نظام بانکی اعلام و برای آنها محدودیت‌هایی در نظر گرفته و کنترل و نظارت بر آنها اعمال شد.
توقیف حساب 6 هزار اخلالگر بازار ارز
رئیس‌مرکز اطلاعات مالی ایران اظهار داشت: حساب شش هزار نفر از ‌اشخاصی که در بازار ارز اخلال داشته‌اند توقیف و به بانک مرکزی اعلام شد تا کنترلی در بازار ارز صورت گیرد.
خانی در مورد معاملات رمزارزها گفت:‌ معاملات رمزارزها در کشور ما رسمیت ندارد. در جریان اغتشاشات عده‌ای با استفاده از رمزارزها اقدام به جابه‌جایی پول کرده‌اند. البته بحث اغتشاشات در چارچوب وظایف ما نیست و ما فقط رصد جریانات مالی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ انجام می‌دهیم. هر شخصی که مشمول قانون مبارزه با پولشویی باشد و معاملات مشکوک او به مرکز اطلاعات مالی اعلام شود بلافاصله ورود می‌کنیم.
او اظهار داشت: شورای عالی مبارزه با پولشویی مرکب از هفت وزیر، رئیس‌بانک مرکزی، اطلاعات سپاه، بازرسی کل کشور، وزارت اطلاعات و نماینده قوه قضائیه است و آنها برای مرکز اطلاعات مالی سیاست‌گذاری می‌کنند و ما به موارد ابلاغی ورود می‌کنیم.
موضع سیاسی FATF در قبال ایران
رئیس‌مرکز اطلاعات مالی ایران افزود: معاملاتی که در بانک، بورس، بیمه، مالیات و صنعت توسط‌اشخاص حقیقی و حقوقی انجام می‌شود همه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بررسی می‌کنیم اما بیمه‌های عمر ارتباطی به پولشویی ندارد. البته هر نوع معامله‌ای می‌تواند مشکوک به پولشویی باشد که ما آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کنترل می‌کنیم. بیمه در همه دنیا جزو صنایع پرریسک به‌شمار می‌رود که کنترل و نظارت بر معاملات مشکوک انجام می‌شود و ما استعدادهای احتمالی مرتبط با پولشویی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شناسایی 
می‌کنیم.
خانی اضافه کرد: در موضوع FATF ما در اجرای استانداردهای مبارزه با پولشویی اقدامات خوبی انجام داده‌ایم و از بسیاری کشورها جلوتر هستیم و قرار نیست در بازی‌های آنها قرار بگیریم. قوانین مبارزه با پولشویی ما، قواعد بین‌الملل را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ پوشش می‌دهد اما مطالبی که خارجی‌ها در مورد ایران گفتند سیاسی است. موضوع FATF برای برخی کشورها از جمله ایران سیاسی شده است به‌گونه‌ای که روسیه در اجرای استانداردهای مبارزه با پولشویی، طبق ارزیابی‌های آنها در رتبه برتر بود اما با تصمیم سیاسی عضویت آن کشور را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در FATF لغو کردند.