kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۸۲۸۲
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۵
فدراسیون روی کمک‌های دولت حساب باز کرده است

وعده‌های بی‌حاصل در استفاده از کمک داور ویدئویی لیگ بیست و سوم فوتبال هم VAR ندارد؟!

 
 
 
 
سرویس ورزشی-
هنگامی که اظهارنظرها و واقعیت‌ها را کنار یکدیگر می‌گذاریم، به این نتیجه می‌رسیم که تیم‌ها برای فصل جدید لیگ برتر هم نباید روی سیستم VAR
 حساب باز کنند. اگر عزم یا اراده جدی برای آوردن سیستم کمک داور ویدئویی وجود داشت تا الان حداقل مقدمات کار فراهم شده بود. 
یکی از وعده‌های مهدی تاج در زمانی که برای ریاست فدراسیون فوتبال کاندید شد، آوردن تکنولوژی کمک داور ویدئویی بود. کمبود VAR در فوتبال باشگاهی و ملی در ایران حس می‌شود و رئیس ‌فدراسیون فوتبال بارها درباره آن صحبت کرده است. آخرین بار همین چند روز قبل تاج در پاسخ به اینکه با توجه به تحریم‌ها، فرصت بستن قرارداد با شرکت‌های خارجی برای VAR وجود ندارد گفت: ما یک مانعی از جهت تحریم‌ها داریم ولی فدراسیون الان ارتباطات خوبی دارد. من دنبال این هستم که VAR را به یک شکلی وارد کنم. ما دو سال از پروژه فوروارد استفاده نکرده بودیم. پروژه فوروارد سهمیه‌ای نیست و ما باید پروژه را تعریف کنیم و فیفا پولش را بدهد. ما می‌خواهیم پول آن دو سال را زنده کنیم و در تلاشیم که VAR را از فیفا بگیریم چون در آفریقای جنوبی و چند کشور آفریقایی دیگر هم این کار را کردند. ان‌شاالله قولی را که دادیم بتوانیم عملی کنیم‌. موانع ما ساده نیست و نباید مثل بقیه کشورها به ما نگاه کرد.
او در مورد نیاز فدراسیون به کمک دولت گفت: ما امیدواریم دولت نگاه ویژه‌ای داشته باشد چرا که ما مسابقات بسیار زیادی در پیش داریم و پر از مسابقات هستیم. قبلا اعزام خیلی راحت بود اما الان یک بازیکن لژیونر ما فقط ۲۵۰ میلیون پول بلیتش می‌شود که فقط بیاید یک بازی کند. برای اسپانسر تلاش می‌شود اما قادر به حل همه مشکلات نیست. ما اگر پولمان را می‌توانستیم از فیفا و ای‌اف‌سی بگیریم شاید مشکلاتمان را خود فوتبال به راحتی حل کند‌. یک زمان هزینه‌های فوتبال خیلی کم بود و اگر تحریم‌ها نبود ما هیچ کمکی نمی‌خواستیم.
فدراسیون روی کمک دولت حساب کرده است
درخواست تاج برای کمک از دولت در شرایطی است که پیش از او هم نایب ‌رئیس‌ دوم فدراسیون فوتبال مدعی شده راه‌اندازی سیستم کمک داور ویدئویی در استادیوم‌های لیگ برتر منتظر مساعدت هیئت دولت است. قنبرزاده در توضیح بیشتر این مطلب گفته بود: ضرورت استفاده از VAR را ما کاملا حس می‌کنیم و اگر الزامی هم وجود نداشته باشد، ضرورت آن را داریم، چرا که بسیاری از حاشیه‌های داوری ما درخصوص نبودن VAR است و نه به شکل 100 درصد، ولی می‌تواند بخش اعظمی از ‌اشتباهات حل شود. بخش دیگری از این موضوع را باید ملی نگاه کنیم چرا که بیشتر ورزشگاه‌های ما در دست دولت است و باشگاه‌ها عمدتا آنها را اجاره می‌کنند. همان‌طور که چمن ورزشگاه را تعویض می‌کنند و تجهیزات ورزشگاه را به روز می‌کنند، باید این VAR را هم که تکمیل‌کننده ورزشگاه است را انجام دهند.
اخبار ضد و نقیض درباره VAR
اخبار ضد و نقیض درباره استفاده از کمک داور ویدئویی به همین دو اظهارنظر خلاصه نمی‌شود زیرا خداداد افشاریان رئیس ‌کمیته داوران تیر 1400، 9 ماه بعد یعنی فروردین 1401 را به‌عنوان تاریخ به‌کارگیری VAR اعلام کرد، وی در این‌باره گفت: «هیچ مشکلی جز مسائل آموزشی و اداری وجود ندارد. تمام کارگروه‌ها پروسه مربوطه را پیگیری می‌کنند و نامه موردنظر به فیفا ارسال شده است که با این روند کاری پیش‌بینی می‌شود VAR تا 9 ماه آینده، یعنی پایان نیم‌فصل دوم در فوتبال ایران استفاده شود.» 
این 9 ماه گذشت و خبری از کمک‌داور ویدئویی نشد، صحبت‌هایی از استفاده VAR در لیگ بیست‌ودوم به گوش رسید و مهدی تاج در مهر 1401 به احتمال ورود این سیستم به مسابقات لیگ برتر در نیم‌فصل دوم ‌اشاره کرد. رئیس ‌فدراسیون فوتبال در این خصوص گفته بود: «اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، تا سه ماه آینده می‌توانیم از VAR استفاده کنیم.»، با این حال به‌نظر می‌رسد همه چیز مطابق برنامه پیش نرفته است که پس از گذشت 9 ماه هنوز چشم‌انتظار VAR هستیم. 
مهیار عسگریان سرپرست شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور جمعه‌شب در برنامه تلویزیونی «شب‌های فوتبالی»، درباره آمادگی این شرکت برای نصب تجهیزات VAR (در صورت ورود) در ورزشگاه‌ها اظهار داشت: به‌خاطر شرایط تحریمی نمی‌توانیم با شرکت‌های خارجی که گواهی لازم را برای VAR دارند، کار کنیم. در جلسات پیشنهاد شد که شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی را وارد چرخه کنیم و آنها در این زمینه به ما کمک کنند. 
 خبری از کمک داور ویدئویی نیست
هنگامی که اظهارنظرها و واقعیت‌ها را کنار یکدیگر می‌گذاریم، به این نتیجه می‌رسیم که تیم‌ها برای فصل جدید لیگ برتر هم نباید روی سیستم VAR حساب باز کنند. اگر عزم یا اراده جدی برای آوردن سیستم کمک داور ویدئویی وجود داشت تا الان حداقل مقدمات کار فراهم شده بود زیرا لیگ برتر امسال (بیست و سومین دوره) از اواسط مردادماه آغاز می‌شود. بی‌تفاوتی نسبت به این موضوع مهم در فوتبال ایران در حالی است که ریشه بسیاری از تنش‌ها روی نیمکت‌ها، داخل زمین و روی سکوها مربوط به‌ اشتباهات داوری است و با این سیستم می‌توان خطا و ‌اشتباه را به میزان قابل توجهی کاهش داد.