نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
مکر «مکرون» به خودش برگشت مدعیان اصلاحات سانسور کردند
سرویس سیاسی-
مدعیان اصلاحطلبی نه برای خدمت به مردم ارزش و ضریب اطلاعرسانی قائلند نه برای خشم و اعتراض بومی و خودجوش در فرانسه. دیروز روزنامههای مدعی اصلاحاتِ شرق، آفتاب یزد، آرمان، سازندگی و... از کنار سفر روز جمعه رئیسجمهور به کرمان و افتتاح 10 طرح تولید و انتقال برق و 2 طرح آبرسانی و نیز وضعیت بحرانی فرانسه در اعتراض به کشته شدن جوان 17 ساله به دست پلیس این کشور گذشتند و اطلاعرسانی برجستهای نسبت به این رویدادها نداشتند.
درباره عدم پوشش مناسب سفر رئیسجمهور به کرمان در برخی روزنامههای طیف موسوم به اصلاحات باید گفت؛ این طیف پیشبرد امور کشور و خدمترسانی به مردم را به دروغ معطل و منوط به رفع تحریم در ازای واگذاری توانمندی موشکی و نقشآفرینی ثباتزای منطقهای ایران و الحاق ایران به کارگروه وابسته به آمریکا یعنی FATF جا زده بود و فرصتهای شکوفایی و رونق اقتصادی را بر باد داد. رکوردهای تورمی برجای گذاشت و با وادادگی مقابل زیاده خواهی و عهدشکنی غرب، تحریمها را دو برابر کرد. همچنین با سوءمدیریت عمدی اثرگذاری تحریم را بیشتر کرد اما دولت مردمی بدون برجام و FATF دولت با تفکر و مدیریت جهادی و انقلابی، موفق به واردات گسترده واکسن و مهار کرونا، گسترش چتر دیپلماسی و سیاست خارجی پویا، عضویت ایران در پیمانشانگهای، انعقاد قرارداد سوآپ گازی با ترکمنستان و آذربایجان، آغاز اجرای سند همکاری ۲۵ ساله میان ایران و چین، پیگیری همکاری بلندمدت با روسیه، رشد صادرات به همسایگان، افزایش صادرات نفت و رشد متوسط ماهانه صادرات غیرنفتی نسبت به میانگین هشت سال عملکرد دولت روحانی در پنج ماه نخست فعالیت دولت سیزدهم، صادرات سوخت، قراردادهای جدید با ترکیه و پاکستان و عراق، احیای کارخانههای تعطیل شده، حمایت از تولیدکنندگان داخلی و دستور محدود کردن واردات دارای مشابه داخلی، اجرای طرح جهش تولید مسکن، مبارزه با فساد و بستن گلوگاههای فساد، بازگرداندن تدریجی دلارهای بلوکه شده، حل مشکل قطع پیدرپی برق، فراهم آوردن مقدمات عضویت ایران در سازمان بریکس، توافق با عربستان، قرارداد همکاری با اندونزی، ارسال ماهواره به فضا و رونمایی از موشکهای خرمشهر 4، فتاح و... شده است و مدعیان اصلاحات حاضر به اعتراف به این واقعیت چشمگیر و درخشان نیستند.
اما درباره سانسور وضعیت بحرانی فرانسه در روزنامههای مدعی اصلاحات نیز گفتنی است، در اغتشاشات سال گذشته مدعیان اصلاحات با سرویسهای جاسوسی دشمن که فرانسه یکی از آنها بود، همپوشانی داشتند و شرارت و آدمکشی را اعتراض مدنی جا میزدند. این روزها که در اعتراضات فرانسه با استقرار ۴۵ هزار نیروی پلیس در خیابانها، صدها بازداشتی و مجروح، آتش زدن چند هزار خودرو، اتوبوس و تراموا و 4500 مرکز خرید، بانک و... مکر مکرون به خودش برگشته و فرانسه در اعتراض به کشته شدن جوان 17 ساله آتش گرفته است، مدعیان اصلاحات پوشش برجستهای نمیدهند و بحران یکی از اربابان خود را پنهان میکنند.
دلتنگی سخنگوی دولت روحانی برای اغتشاشات!
روزنامه اعتماد روز گذشته در مطلبی به نقل از سخنگوی دولت قبل نوشت: «جاي بسي تاسف است كه تحولات و رخدادهاي پاييز ۱۴۰۱، گويي رنگ فراموشي گرفته و با وقوع پيوستن حوادثي در كشور، خيابانها از صداها و نگرانيهايي آكنده شده بود كه هزينههاي سنگيني را تحميل كرد... در مجموع در شرايطي كه آميختهاي از فشارهاي معيشتي، نااميدي، احساس ترس از امروز و فردا و فشارهاي رواني و فيزيكي بر شيوه و سبك زندگي افراد وارد ميشود و افقي براي گشايش هم به چشم نميآيد، جامعهاي دلسرد، بينشاط و ناشاد شكل ميگيرد. مطالعات نشان ميدهد يكي از علل ناآراميهاي پاييز ۱۴۰۱، مسئله كاهش اميد به آينده و شكلگيري نوعي ناامني رواني- كه هم ميتواند ناشي از توليدات جهتدار خبري منفي و ناامنكننده رواني و نيز اقدامات تنشزا توسط نهادهاي رسمي و بيسياستها باشد- در طبقات مختلف اجتماعي بوده است.»
گفتنی است نگارنده این سطور سخنگوی دولتی بود که با بیکفایتی، بیتدبیری و سوء مدیریت فاجعه بنزینی آبان ماه 98 را رقم زد و تصمیم اشتباه خود برای افزایش قیمت بنزین را با دروغگویی و تکذیب مکرر، عدم اقناع افکار عمومی و مسخره کردن مردم با بیان عباراتی چون «من هم خودم صبح جمعه فهمیدم» اجرایی کرد که منجر به ایجاد آشوب چندین روزه در شهرهای مختلف کشور، وارد آمدن صدها میلیارد خسارت و کشته شدن حدود ۲۳۰ نفر شد که بخش زیادی از آنها مردم عادی یا نیروهای نظامی و انتظامی بودند. فاجعهای که هنوز مقصران و مسببان آن در یک دادگاه عادلانه نسبت به عملکرد و تصمیمات خود پاسخگو نشدهاند.
نکته دیگر اینکه هرچند بسیاری از مردم، با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند و گلایهها و نارضایتیهای بهحقی دارند، اما اغلب ملت ایران با وجود نارضایتیهای موجود، مطلقاً با اغتشاشگران در پاییز سال گذشته همراهی نکردند و پهلو ندادند. اولاً به این علت که مشکلات اقتصادی، کمترین جایی در میان شعارها (بخوانید فحاشیهای) اغتشاشگران نداشت؛ ثانیاً مردم حاضر نبودند برای طرح مشکلات اقتصادی، امنیت و زندگی و معیشت خود را نابود کنند. مردم دیدند که اغتشاشگران ضمن آتشافروزی، راهبندان، جنایت و ترور، هیچ ابایی از حمله به کسب و کارها و مغازهها و تهدید و ارعاب برای تطمیع آنها نداشتند.
دیگر آنکه آنچه ظرف ۳ ماه اغتشاش در سال گذشته اتفاق افتاد و نهایتاً به اقدامات تروریستی و تجزیهطلبان و جنگافروزانه (ناکام) انجامید، مطلقاً ریشه و خاستگاه اجتماعی و ایرانی نداشت، بلکه یک برنامه کاملاً از پیش طراحی شده توسط اتاق عملیات خارجی و کارگزاری برخی گروهکهای مزدور خارجی و داخلی بود؛ هر چند که دشمن سعی داشت از ماجرای فوت یک دختر سوءاستفاده کند و با کشتهسازی زنجیرهای، آتش اغتشاشات را شعلهور سازد.
و نهایتاً کارکرد اقتصادی دولت آقای روحانی و تأثیر مخرب آن بر سفره مردم، عیانتر از آن است که نیاز به شرح و بسط در این مجال داشته باشد. دولتی که همه مسئولیتها را به برجام حوالت میداد، وقتی خیانت آمریکا و اروپا در برجام را به چشم دید، باز هم اراده و توانی برای اقدام مستقل نداشت. این همان ویژگیای بود که مدیر معدوم کانال آمدنیوز، آن را علت حمایت مافیای بالای سرخود در پاریس و لندن از روحانی در انتخابات سال ۹۶ معرفی کرد: این که فقط روحانی میتواند با کارکرد خود، کشور را به نقطه جوش برساند.