kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۸۰۹۷
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۳
بر اساس آمارهای سازمان امور مالیاتی

مالیات برخی اصناف از کارمندان کمتر است

 
 
 
طبق آمارهای سازمان امور مالیاتی، مجموع مالیات پرداختی برخی اصناف از کارمندان کشور کمتر است.
به گزارش ایرنا، طبق آخرین گزارش سازمان امور مالیاتی کشور، ۵۰ و شش دهم درصد اصناف معاف از مالیات هستند. این گزارش همچنین نشان می‌دهد مالیات ۱۹ و چهاردهم درصد از اصناف بین صفر تا پنج میلیون تومان، 9 و هفت‌دهم درصد بین پنج تا ۱۰ میلیون تومان، هشت و نیم درصد بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان، سه و هشت دهم درصد بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان و تنها هشت درصد از اصناف مالیات ۳۰ میلیون تومان به بالا پرداخت می‌کنند.
طبق آمارهای سازمان امور مالیاتی، مالیات حدود چهار میلیون پرونده مالیاتی اصناف در سال گذشته، صفر بوده است. همچنین یک میلیون و ۵۰۰ هزار پرونده مالیات بین صفر تا پنج میلیون تومان و تنها ۶۳۱ هزار پرونده، مالیات بالاتر از ۳۰ میلیون تومان داشته‌اند. همچنین ۸۰ درصد اصناف و مشاغل، کمتر از ۱۰ میلیون تومان در سال مالیات پرداخت می‌کنند. 
وضعیت مالیات پرداختی اصناف کشور
بیشتر بودن مجموع مالیات پرداختی کارمندان کشور نسبت به برخی اصناف در حالی است که درآمدهای اصناف در مقایسه با کارمندان بسیار بالاتر است. طبق آمارهای سازمان امور مالیاتی، اصناف کشور فقط یک‌پنجم مالیات واقعی خود را می‌پردازند. بر همین اساس اهتمام دولت، شناسایی فرارهای مالیاتی و عادلانه کردن مالیات دریافتی از همه مشاغل متناسب با میزان درآمد آنان است.
طبق گزارش سازمان امور مالیاتی کشور، کل اصناف کشور حدود چهار میلیون و ۵۰۰ هزار واحد هستند که از این تعداد یک میلیون اظهارنامه مالیاتی ارائه کرده و سه میلیون و 500 هزار واحد از اصناف تبصره ۱۰۰ را تکمیل کرده‌اند و از ارائه اظهارنامه معاف شدند. سهم مالیات ابرازی اظهارنامه‌های مودیان، معادل 8900 میلیارد تومان و سهم مالیات مقطوع تبصره ۱۰۰، معادل ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است.
سرانه مالیات مقطوع مودیان مشمول تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم در سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد، پزشکان و دندانپزشکان به طور متوسط در سال ۳۵ میلیون تومان، مالکان نمایشگاه‌های اتومبیل و نمایندگی شرکت‌های خودرو ۱۶ میلیون تومان، دفاتر اسناد رسمی ۱۴ میلیون تومان، بنگاه‌های املاک ۱۰ میلیون تومان و مالکان رستوران‌ها و طلافروشان مالیات ۹ میلیون تومانی پرداخت می‌کنند.
سایر اصناف از جمله وکلا، لوازم یدکی خودرو، هنرمندان، فروشندگان سیگار و تنباکو، کیف و کفش، لوازم خانگی، فرش و موکت، لوازم صوتی و تصویری، لوازم تحریر، مسافرخانه‌ها و انواع نان‌های سنتی مالیاتی بین یک تا هشت میلیون تومان در سال پرداخت می‌کنند.
طبق آمارهای منتشر شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور ۳۴ درصد طلافروشان مالیات پرداخت نمی‌کنند. همچنین ۴۰ درصد طلافروشان مالیات بین یک تا ۱۵ میلیون تومان، ۱۶ درصد از طلافروشان مالیاتی بین ۱۵ تا ۳۰ میلیون تومان، شش درصد طلافروشان مالیاتی بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان و تنها چهار درصد از طلافروشان مالیاتی بیش از ۵۰ میلیون تومان در یک سال پرداخت می‌کنند.
مالیات نیمی از اصناف صفر است
مهدی موحدی‌ بک‌نظر، سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور درباره وضعیت مالیات اصناف گفت: عملکرد مالیاتی برای چهارمیلیون و ۶۰۰ هزار نفر از صاحبان اصناف و مشاغل برای سال ۱۴۰۱ مشخص و تعیین تکلیف شده است. میانگین مالیات ابرازی اصناف برای عملکرد ۱۴۰۱ حدود پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است که با مالیات پرداختی کارمندی با حقوق ۱۱ میلیون تومان در ماه برابر است. البته مالیات ۵۰ درصد از صاحبان اصناف و مشاغل، صفر بوده است
گفتنی است در حالی مالیات نیمی از اصناف صفر شده و بخش دیگری مالیات ناچیز می‌دهند که از کارمندان دولتی پیش از دریافت حقوق به صورت ماهانه مالیات کسر می‌شود.
درآمد 2300 میلیارد تومانی ۱۲۳ اینفلوئنسر
همچنین به گزارش برنا، سخنگوی سازمان امور مالیاتی با بیان این‌که مجموع تراکنش‌های واریزی برای 123 اینفلوئنسر در سال 1400 بیش از 2300 میلیارد تومان بوده‌ است، افزود: برای این افراد حدود 17 میلیارد تومان مالیات تشخیص داده شده که 23 نفر از اینفلوئنسرها این مالیات را پذیرفتند. معیار تشخیص درآمد اینفلوئنسرها لزوما واریزی به حساب بانکی آنها نیست و توانستیم از طریق شرکت‌های واسط تبلیغاتی این افراد را شناسایی کنیم.  
موحدی بک‌نظر در پاسخ به این سؤال که فعالان در پلتفرم روبیکا هم مشمول مالیات خواهند شد، گفت: روبیکا پلتفرم جدیدی است و تعداد دنبال‌کننده‌ها در این پلتفرم به 500 هزار نفر نمی‌رسد و افرادی که درآمد آنها شناسایی شده در پلتفرم‌های خارجی مانند اینستاگرام فعالیت داشتند.