تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم:
مجلس در بررسی لایحه عفاف و حجاب به نظرات دغدغهمندان ارزشهای دینی و انقلابی توجه کند
تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم طی نامهای به نمایندگان مجلس شورای اسلامی آورده است: صاحبنظران متعهد و دغدغهمندان ارزشهای انقلابی و اسلامی تردیدهایی اساسی نسبت به کارآمدی این لایحه دارند و تا کنون پاسخی در خور به اشکالات مطرح شده در نقد لایحه دریافت نکردهاند.
بیشک تصویب این لایحه بدون در نظر گرفتن نقدها، در مسیر اجرای آن نیز خلل جدی ایجاد میکند و نتیجه بخش بودن لایحه را بیش از پیش خنثی میسازد.
تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم در نامهای به نمایندگان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: حضور شما در مجلس یازدهم که مزین به نام انقلابی است، گرچه افتخاری بزرگ برای شما محسوب میشود اما وظایف و تکالیف بسیار سنگینی برای شما ایجاد میکند. توقع مؤمنین به اسلام و دغدغهمندان انقلاب این است که خروجی رأی و نظر و قانون گذاریهای شما هموارکننده مسیر تحقق ارزشهای انقلابی و اسلامی
باشد.
در ادامه نامه مذکور آمده است: اکنون که لایحه حجاب و عفاف پس از گذر از مسیر کارشناسی در قوه قضائیه و قوه مجریه برای بررسی و تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است لازم است نکاتی را در مقام خیرخواهی و تذکر خدمت نمایندگان محترم مجلس معروض بداریم:
۱– صاحبنظران متعهد و دغدغهمندان ارزشهای انقلابی و اسلامی تردیدهایی اساسی نسبت به کارآمدی این لایحه دارند و تا کنون پاسخی در خور به اشکالات مطرح شده در نقد لایحه دریافت نکردهاند. بیشک تصویب این لایحه بدون در نظر گرفتن نقدها، در مسیر اجرای آن نیز خلل جدی ایجاد میکند و نتیجه بخش بودن لایحه را بیش از پیش خنثی میسازد.
۲– برخی نقدها حکایت از بیتوجهی به مفاهیمی همچون حکم شرعی، معیارهای پوشش، جرم سیاسی، و تقلیل نقش ضابطین و برتری دادن به ابزارها در مقابله با معارضان حجاب و عفاف را دارد. این مسئله نا خواسته این حس را ایجاد میکند که نویسندگان لایحه به تحقق ارزشهای اسلامی بیاعتنا بوده و سعی در عبور محافظهکارانه از این برهه را دارند.
۳– الزامات شرعی حجاب و پوشش در کنار «فلسفۀ حجاب» در اسلام، نشان میدهد که ملاک حفظ عفت در اجتماع است. توصیههای مکرر علماء و بزرگان دینی همچنین وصیت شهدای گرانقدر به امر حجاب و نیز تجمعات و راهپیماییهای گسترده مردم در حمایت از مسئولان برای مقابله با مجرمان عفتستیز در کنار حفظ اقتدار نظام و پرهیز از ایجاد دو قطبیهای کاذب باید مورد ملاحظه جدی شما قرار گیرد.
۴– گرچه نهادینه کردن مفاهیم ارزشمندی چون حجاب و عفاف نیازمند یک کار فرهنگی عمیق و زمانبر است؛ اما انتقاد به لایحه حجاب و عفاف در صدد نفی ضرورت کار فرهنگی نیست. امروز که دشمنان نظام اسلامی با یک جنگ ترکیبی پیچیده به مبارزه با حجاب برخاستهاند تحکیم قوانین صیانتکننده از ارزشهای دینی و حجاب و عفاف، باید میدان عمل نیروهای انقلابی در امر به معروف و نهی از منکر را هموارتر کند نه این که با تغییر مفاهیم و تقلیل نقش ضابطین، جرم کشف حجاب از یک حرام سیاسی به یک تخلف ساده و سبک تبدیل شود.
۵– در نقد تفصیلی متن لایحه حجاب و عفاف نقدهای ارزشمندی ارائه شده، لذا در این نامه به صورت کلی بر محکمات دین و انقلاب تأکید داشتهایم و نمایندگان محترم را نسبت به دغدغه مردم و وصیت شهداء تذکر دادهایم، باشد که در این آزمون مهم حرمت رأی و نظر خود را پاس بدارند و نقش تاریخی خود را در پیشبرد اهداف دینی و الهی جامعه اسلامی به درستی ایفا کنند.