حکمرانی در عرصه اقتصاد باید مردمیسازی شود
آئین بزرگداشت روز ملی و هفته اصناف صبح دیروز (شنبه، ۳ تیر ماه) با حضور محمدباقر قالیباف رئیسمجلس شورای اسلامی در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد.
قالیباف در این مراسم ضمن تبریک روز ملی اصناف گفت: بدون شک اصناف، فرماندهان عرصه اقتصادی کشور در سطوح مختلف هستند و وظیفه خود میدانم از شهدای عزیز اصناف که کمتر کسی است که از زحمات آنها بیخبر باشد، یاد کنم.
رئیس مجلس شورای اسلامی بااشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس اصناف با مهارتهای مختلف حضور داشته و با کمکهای مردمی در پشت جبهه و مناطق جنگی و ارائه امکانات فنی و مهندسی به رزمندگان کمک میکردند، تصریح کرد: باید یادآور شوم تعمیرکاران بهعنوان یکی از صنوف حاضر در جبهههای جنگ زیر آتش خمپارههای دشمن، ماشینآلات و آمبولانسها را در سریعترین زمان ممکن تعمیر و راهاندازی میکردند، لذا باید به دینداری، شرافت، ولایتمداری، شهادتطلبی آنان و ۱۱ هزار شهید اصناف درود فرستاد.
وی با بیان اینکه تاریخ گواه آن است که بازار و اصناف یک معنا را میدهند، هرچند در دهههای اخیر این دو، مأموریتهای متفاوتی را اجرا کردهاند افزود: ولی به صورت کلی هر موقع صحبت از بازار میشود غرض اصناف است.
قالیباف با بیان اینکه نقش اصناف در اقتصاد قطعی است تصریح کرد: میتوان اذعان کرد اصناف و بازار نقش چند ساحتی و درهم تنیده در حوزههای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دارند. حوادث ۱۵ خرداد، پیروزی انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس، جنگ علیه تحریمهای ظالمانه و ... مصداق مؤلفههای یاد شده است.
وی با بیان اینکه هنوز زمان زیادی از شروع کرونا نگذشته بود که نقش اصناف در آن ایام از ویژگیهای منحصر به فرد این قشر به حساب آمد گفت: بدون شک این اتفاق برای دنیا و آخرت اصناف مایه افتخار به شمار میرود، هرچند این موضوع وظیفه سنگینی را بر دوش اصناف میگذارد تا از این امانت حراست کنند.
رئیسقوه مقننه با بیان اینکه هنوز نتوانستهایم از این ظرفیتِ به تمام معنا مردمی و مدنی که روی پای خود ایستاده و قدرت حل مسئله را دارد به خوبی استفاده کنیم افزود: در هر جلسهای در سطوح مختلف صحبت از مشکلات میکنیم اما به این نمیپردازیم که یکسری مسائل سبب بروز این مشکلات شدهاند، لذا از توان حل این مسائل صحبتی به میان نمیآید و همواره مشکلات را تکرار میکنیم؛ گاهی نیز در جلساتی شرکت میکنیم که مسائل مربوط به دهه ۷۰ مطرح میشود در حالی که اکنون زمان طرح چنین حرفهایی نیست.
وی با یادآوری اینکه وقتی رهبر انقلاب از مردمیسازی در اقتصاد صحبت میکنند اشاره به نقش و اهمیت این قشر دارند، تصریح کرد: حکمرانی در عرصه اقتصاد باید مردمیسازی شود و در این میان باید اذعان کرد کدام بخش مردمیتر از بخش اصناف است.
قالیباف با بیان اینکه البته باید بگوییم در این خصوص هم ما مقصر هستیم و هم اصناف چرا که روابط دقیق ساختاری با هم برقرار نکردهایم تصریح کرد: وقتی توفیق خدمت در نیروی انتظامی را داشتم و بحث اماکن در حوزه کاری این نیرو مطرح بود، شخصاً حداقل در هر سال ۳ الی ۴ بار با اصناف نشست برگزار میکردم و این رویه جدا از جلسات مستمری بود که حوزه اماکن نیروی انتظامی با اصناف برگزار میکرد و اگر تصمیمی گرفته میشد تأکید داشتم باید با اصناف هماهنگی شده باشد تا کارها با رضایت به نفع مردم، امنیت و اقتصاد کشور پیش برود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما همواره میخواهیم همه چیز را در سیستم دولتی به معنای عام حل کنیم خصوصاً در اقتصاد که امکانپذیر نیست اظهار کرد: امام خمینی(ره) فرمودهاند هر کار اقتصادی که مردم و بازار میتوانند انجام دهند، دولت در آن دخالت نکند، همچنین ایشان در جای دیگری فرمودهاند دخالت دولت در اقتصاد شرعاً حرام است.
وی با بیان اینکه اساس نظام جمهوری اسلامی و انقلاب مبتنی بر تکیه بر مردم بوده و نظام با تکیه بر این امر محکم است افزود: اداره و حکمرانی در عرصههای مختلفی مانند دوران دفاع مقدس کاملاً مردمی بوده است لذا اگر نام شهدای بزرگ را نگاه کنیم مشاهده میشود که قبل از جنگ این افراد کاسب، صنعتکار، مغازهدار، کشاورز، طلبه و... بودهاند که این امر از حکمرانی مردم در عرصه دفاع مقدس به شمار میرود؛ لذا چنین حکمرانی را در عرصه اقتصاد باید به دست مردم بدهیم و دولت ایفای نقش تنظیمگری و مطالبهگری کند.