kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۷۲۸۷
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۹
با مشارکت ده‌ها هزار صهیونیست برگزار شد

بیست و چهارمین تظاهرات هفتگی علیه نتانیاهو در تل آویو، حیفا، نتانیا و بئرالسبع

با وجود بيست‌وچهار هفته اعتراض عليه كابينه تندرو نتانياهو در سراسر شهرها و مناطق فلسطين اشغالي، اما معترضان سردرگم هستند و نمي‌دانند سرانجام اعتراضات تكراري عليه نتانياهو به كجا خواهد رسيد؟ 
 
 
 
سرويس خارجي-
 
مناطق اشغالي فلسطين در شامگاه شنبه برای بیست‌وچهارمین هفته متوالی شاهد اعتراضات گسترده خياباني عليه طرح نتانياهو براي‌ تغيير قوانين قضایی بود. در حال حاضر مذاکرات سیاسی ميان كابينه نتانياهو و رهبران مخالفان متوقف شده است و با ادامه اعتراضات عليه نتانياهو، صحنه سياسي تل‌آويو در يك بن‌بست گرفتار شده است. اين اعتراضات براي بيست‌وچهارمين هفته پياپي صورت مي‌گيرد، اما در همه شش ماه گذشته گوش رهبران تل‌آويو به مخالفت‌ها بدهكار نبوده و تاكنون سياستمداران تل‌آويو صداي معترضان را نشنيده‌اند. اعتراضات عليه طرح نتانياهو است. طرحي كه اختیارات دیوان عالی رژيم صهيونيستي را محدود می‌کند و به سیاستمداران اختیارات بیشتری در انتخاب قضات دادگاه‌ها و ديوان عالي خواهد داد. معترضان اجراي اين طرح را تير خلاص به پيكره نيمه‌جان سيستم قضايي و دادگاه‌هاي فلسطين اشغالي مي‌دانند. طرحي كه به گفته مخالفان در عمل دادگاه‌ و ديوان عالي را بازيچه دست سياستمداران تندرو قرار خواهد داد. در حال حاضر همه مصوبات پارلمان رژيم صهيونيستي موسوم به كنست براي تبديل شدن به قانون مي‌‎بايست توسط ديوان عالي تائيد نهايي شوند، اما نتانياهو مي‌خواهد نظارت ديوان عالي بر روي مصوبات را حذف كند تا هر طرحي كه پارلمان تصويب كرد، بدون نياز به تایيد ديوان عالي، مستقيم به قانون تبديل شود. كابينه نتانیاهو که ائتلافی بین حزب او موسوم به حزب لیکود و متحدان راست افراطی و ارتدوکس است، استدلال می‌کنند که این تغییرات بین قواي رژيم صهيونيستي توازن ايجاد خواهد كرد، اما ساكنان تل‌آويو و ديگر شهرهاي اشغالي طرح نتانياهو را به معناي پايان كار رژيم صهيونيستي مي‌دانند. آن‌گونه كه ‌هاآرتص گزارش داده است، شامگاه شنبه حداقل 110 هزار نفر از معترضان در شهرهاي تل‌آویو، حیفا، نتانیا و بئرالسبع به خيابان‌ها آمدند و نتانياهو را ديكتاتوري خواندند كه به شهروندان جامعه صهيونيستي توجهي ندارد. خبرگزاري فرانسه به نقل از يكي از معترضان به نام «امی بلوزر» در مركز تل‌آويو گفت: «نتانیاهو را متوقف خواهیم کرد.»
کابینه فاشیستی
«تسیپی لیونی»، وزیر سابق دادگستری رژيم صهيونيستي در تظاهرات اخير تل‌آویو در جمع معترضان، كابينه نتانياهو را يك كابينه فاشيست خواند و تاكيد كرد كه امروز تل‌آويو گرفتار فاشيست است و فاشيست‌ها چهره تل‌آويو را تغيير داده‌اند. لیونی در ادامه سخنان خود تاكيد كرد كه طرح نتانياهو به مردان تندرو حریدی اجازه خواهد داد تا از خدمت سربازی فرار کنند و همه‌چيز به هم خواهد ريخت، چون تل‌آويو تبديل به يك جامعه طبقاتي خواهد شد كه در آن تندروهاي مذهبي از خدمت سربازي معاف مي‌شوند، كار نخواهند كرد و بقيه براي تندروها بايد كار كنند.
همزمان با اعتراضات شامگاه شنبه، معترضان به‌ هاآرتص گفتند که توسط یک خودروی عبوری به آنها گاز فلفل پاشیده شده است. همچنين گروهي از تندروها به معترضان حمله كردند و اين درگيري با دخالت پليس پايان يافت.
نتانياهو رابطه تل‌آويو و واشنگتن را به هم زد
همچنين «آلون پینکاس»، کنسول سابق رژيم صهيونيستي در نیویورک در ميان معترضان به سخنراني پرداخت و تاكيد كرد كه از بین رفتن روابط گرم تل‌آويو با آمریکا بزرگ‌ترین شکست نتانیاهو است. آلون پینکاس در سخنرانی خود اظهار داشت كه بنیامین نتانیاهو روابط تل‌آويو با واشنگتن را به هم زد و امروز واشنگتن برخلاف خواسته تل‌آويو به‌دنبال مذاكره و گفت‌وگو با تهران است. اين ديپلمات سابق رژيم صهيونيستي توضیح داد آسیبی که نتانیاهو به روابط استراتژیک تل‌آويو با ایالات متحده وارد کرد، اقتصاد و امنیت امروز اسرائيل را تهدید می‌کند و نشان‌دهنده بزرگ‌ترین شکست نتانياهو است. پینکاس گفت: «شش ماه پس از تشکیل كابينه، نتانياهو هنوز به کاخ سفید دعوت نشده است و جای تعجب نیست که بایدن واقعاً نمی‌خواهد نتانياهو را ببیند.» روز گذشته نيز شبکه صهیونیستی «کان» درباره آنچه که آن را «تفاهم‌های آمریکا و ایران» خواند، گزارش داد که کابینه نتانیاهو در برابر تفاهم‌های به ‌دست آمده بین تهران و واشنگتن درباره آینده برنامه هسته‌ای ایران، «تسلیم» شده است. در ادامه گزارش آمده است: «اسرائیل مطمئن نیست که بتواند بر رویکردهای آمریکا در مورد تفاهم‌ها با ایران تأثیر بگذارد و نتانیاهو می‌ترسد بیشتر آمریکایی‌ها را عصبانی کند.» تظاهرات ضدنتانياهو در سرتاسر مناطق جنوبي فلسطين اشغالي نيز برگزار شد و هزاران معترض در مناطق مردخای، عین یاهاو، تزوکیم، سامار، بئر اورا، سده بوکر، عین گدی و سایر مناطق دست به اعتراض زدند.
سردرگمي معترضان
با وجود آنكه اعتراضات عليه نتانياهو و گروه‌هاي تندرو براي بيست‌وچهارمين هفته پياپي برگزار مي‌شود، اما هنوز معترضان نمي‌دانند بالاخره سرنوشت اين اعتراضات به كجا خواهد رسيد؟ راه و هدف نهايي براي معترضان مشخص نيست و معلوم نيست كه با وجود اصرار نتانياهو براي اجرايي كردن طرح جنجالي خود، اين اعتراضات تا كجا ادامه خواهد داشت؟ جروزالم‌پست گزارش مي‌دهد كه هرگاه از رهبران معترضان پرسیده می‌شود که مرحله بعدی تظاهرات چیست، آنها با مشکل مواجه می‌شوند و پاسخي ندارند. به گفته ‌هاآرتص، معترضان نمي‌دانند هفته آينده چه خواهد شد! این وضعیت بي‌سرانجامي باعث ایجاد نوعي سردرگمي در ميان معترضان صهيونيست شده و هيچ برنامه‌اي براي هفته‌هاي آينده جز اعتراض خياباني پيش‌روي آنها نيست. «رو نیومن»، به‌عنوان سخنگوی معترضان صهيونيست به جروزالم‌پست گفته است: «هیچ‌یک از ما واقعاً نمی‌دانیم که اعتراضات به کجا خواهد رسيد؟»
نگرانی صهيونيست‌‎ها از فرار مغزها 
همزمان با ادامه اعتراضات نامعلوم در رژيم صهيونيستي، یک رسانه عبری‌زبان از گسترش مهاجرت معکوس متخصصان صهیونیست به خارج از فلسطین اشغالی پرده برداشت. شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی که شامگاه جمعه از این شبکه پخش شد، اعلام کرد، سرویس‌های امنیتی از فرار گسترده مغزها به‌ویژه کارشناسان اینترنت به خارج از (فلسطین اشغالی) ابراز نگرانی کرده و معتقدند این پدیده به یک دردسر برای مسئولین عالی‌رتبه امنیتی اسرائیل در برهه کنونی تبدیل شده است. به گزارش این رسانه عبری‌زبان، مسئولین عالی‌رتبه امنیتی اسرائیلی به‌ویژه فعالان در زمینه امنیتی سایبری و ساختارهای اینترنت تهاجمی، این نگرانی را به‌شدت ابراز می‌دارند که سرقت یا فرار مغزها از اسرائیلی می‌تواند تاثیرات بدی برای اسرائیل به همراه داشته باشد، در حالی که این متخصصان با پیشنهادهای وسوسه‌کننده‌ای از سوی طرف‌های خارجی مواجه می‌شوند.