kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۷۱۴۰
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۲

اخبار ویژه

 
 
گزارش «فرارو» از تخته‌گاز ریزش قیمت خودرو
یک سایت خبری غربگرا نوشت: قیمت خودرو مسیرش را از بازار ارز جدا کرده و بدون توجه به رفت ‌و برگشت‌های دلار، تخته‌گاز در سرازیری حرکت می‌کند. 
فرارو نوشت: قیمت خودرو در هفته گذشته درحالی مسیر کاهشی را انتخاب کرد که در بازار آزاد ارز مدام شاهد رفت ‌و برگشت‌های دلار بین دو محدوده ۴۷ تا ۵۰ هزار بودیم. انتشار چند خبر خودرویی امید‌وارکننده اما مثل ماجرای تصویب کلیات طرح واردات خودرو‌های کارکرده و صحبت از آزاد‌سازی واردات خودرو‌های بالای دو هزار و ۵۰۰ سی‌سی، حداقل در این هفته منجر به ‌جدایی مسیر این بازار از دلار شد. پژو ۲۰۷ دنده‌ای این هفته نه فقط بین محصولات ایران‌خودرو بلکه بین تمام خودرو‌های داخلی رکورددار کاهش قیمت بوده است؛ دقیقا ۱۰۰ میلیون. پژو ۲۰۷ دنده‌ای در بازار آزاد ابتدای هفته ۶۷۰ میلیون تومان ارزش داشت اما روز پنج‌شنبه فروشنده‌های آن به ارقامی نزدیک ۵۷۰ میلیون راضی بودند. پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما یا همان سقف‌شیشه‌ای از این نظر در جایگاه بعدی قرار می‌گیرد.
قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما در هفته اخیر از مرز یک میلیارد به ۹۱۰ میلیون تومان رسید و شاهد افت ۹۰ میلیونی ارزش یکی از گران‌ترین خودرو‌های داخلی بودیم. تارا اتوماتیک و دنا پلاس اتوماتیک هم که جزو گرانقیمت‌ترین خودرو‌های داخلی هستند، در این مدت به‌ترتیب کاهش قیمت ۵۵ و ۵۰ میلیون تومانی را تجربه کردند.
قیمت تارا اتوماتیک در هفته اخیر از ۸۲۰ به ۷۶۵ میلیون تنزل پیدا کرد و فروشنده‌های دنا پلاس اتوماتیک به‌جای ۸۷۰ میلیون، رقمی نزدیک به۸۲۰ میلیون را به خریداران پیشنهاد می‌دادند. آن طرف پژو پارس ساده که اتفاقا یکی از ارزان‌ترین سواری‌های فعلی ایران‌خودرو است، کمترین افت قیمت را داشته است.
قیمت پژو پارس ساده با کاهش ۳۵ میلیونی به ۴۵۰ میلیون تومان رسیده است و خرید سمند LX روز پنج‌شنبه درحالی ۴۷۵ میلیون تومان هزینه داشت که همین محصول را ابتدای هفته ۴۰ میلیون بیشتر می‌فروختند. قیمت دنا معمولی هم که تولیدش متوقف شده، با کاهش ۴۵ میلیونی به ۵۷۰ میلیون تقلیل پیدا کرده است. این وسط قیمت رانا پلاس هم با ریزش ۵۰ میلیون تومانی به ۴۴۰ میلیون تومان رسیده است.
شاهین گران‌ترین سواری داخلی سایپاست که همزمان با معاملات روز پنج‌شنبه در بازار آزاد ۵۲۵ میلیون قیمت داشته. خرید شاهین ابتدای هفته ۵۷۵ میلیون آب می‌خورد و به‌این ترتیب در هفته‌ای که تکلیف دلار مشخص نبود و هر روز مسیر جدیدی را تجربه می‌کرد، قیمت شاهین ۵۰ میلیون تومان ریخت و بیشترین کاهش را بین محصولات سایپا به‌ثبت رساند.
ارزان‌ترین سواری صفرکیلومتر درحال حاضر ساینا دنده‌ای است. محصولی که تولیدش در خط تولید سایپا متوقف شده و مدل‌های صفرکیلومتر آن را روز پنج‌شنبه ۲۵ خرداد در بازار آزاد معادل ۳۰۵ میلیون به خریداران پیشنهاد می‌دادند. ساینا دنده‌ای روز شنبه ۲۰ خرداد در بازار آزاد ۳۰۵ میلیون تومان ارزش داشت و ظرف این چند روز قیمت ساینا دنده‌ای ۲۵ میلیون تومان ریخته است؛ مثل تیبا صندوقدار.
 
صدر اعظم آلمان: بدون قدرت نظامی چیزی از آزادی و رفاه باقی نمی‌ماند
صدر اعظم آلمان در توضیح و توجیه افزایش بودجه نظامی این کشور گفت: وظیفه اصلی دولت، حفظ امنیت شهروندان است، زیرا بدون امنیت از آزادی، ثبات و رفاه چیزی باقی نمی‌ماند.
به گزارش رادیو فرانسه، اولاف شولتس در کنار وزیران خارجه، دفاع، دارائی و کشور آلمان و در برابر خبرنگاران، از«استراتژی امنیت ملی آلمان»، به عنوان جهش به سوی قدرت  نظامی بیشتر رونمایی کرد. این رونمایی در مرکز کنفرانس فدرال انجام شد.
ناظران، این حضور کم سابقه را نشانه اهمیت فوق‌العاده سند راهبردی جدید می‌دانند. بنا به اظهار صدراعظم، مراکز و منابع مختلف ۱۸ ماه روی این سند کار کرده‌اند تا در روزهای اخیر به تصویب برسد. آلمان پیش از این به جای استراتژی امنیت ملی سندی به نام «کتاب سفید» داشت که سیاست دفاعی کشور را ترسیم می‌کرد. به گفته صدراعظم، اکنون سندی بسیار وسیع‌تر جای کتاب سفید را می‌گیرد که بسیاری از منابع و نهادها به صورت سیستماتیک به هم پیوند می‌دهد.
صدراعظم آلمان تصریح کرد که هیئت دولت پیش از جنگ اوکراین مشغول بررسی استراتژی امنیت ملی بوده، اما حمله روسیه به اوکراین نشان داد که موقعیت امنیتی آلمان چقدر تغییر کرده است. در نتیجه همین رخدادها تحول بسیار بزرگی در سیاست امنیتی آلمان ایجاد شده است.
اولاف شولتس افزود: «با توجه به این تغییرات، وظیفه اصلی دولت حفظ امنیت شهروندان است، زیرا بدون امنیت از آزادی، ثبات و رفاه چیزی باقی نمی‌ماند». وی افزود: «تمرکز راهبرد امنیت ملی حفظ هویت آلمانی، پیوند با اتحادیه اروپا و ناتو، دوستی با فرانسه و مشارکت با آمریکا است».
به گزارش رادیو فرانسه، «دولت آلمان در ماه فوریه سال گذشته
۱۰۰ میلیارد یورو اعتبار ویژه برای تجهیز و نو‌سازی نیروهای مسلح تصویب کرد. از آنجا که بودجه دولت آلمان به طور عمده از محل درآمدهای مالیاتی تامین می‌شود، فشار همه این پرداخت‌های تازه سرانجام بر دوش مردم خواهد نشست.» افزایش چشمگیر بودجه نظامی آلمان در حالی است که این کشور قبلا هم در رتبه نهم کشورهای جهان در زمینه بیشترین هزینه نظامی قرار داشت.
اما موضوع عجیب این است که مرحوم‌هاشمی 30 مرداد 1395 در اجلاس آموزش و پرورش و در اثر مشورت‌های نادرست و گمراه  کننده برخی اطرافیان گفته بود: «اگر می‌بینید آلمان و ژاپن این روزها محکمترین اقتصاد دنیا را دارند، اینها بعد از جنگ جهانی دوم از اینکه نیروی نظامی داشته باشند محروم شدند... نیروهای نظامی بیشترین خرج کشورهای در حال جنگ را می‌بردند و از این رو با این اقدام پول‌های‌شان آزاد شد و به‌دنبال کارهای علمی و تولیدی رفته و اقتصاد دانش‌بنیان برای خود درست کردند، لذا دیگر آسیب‌پذیر هم نیستند، این راه در ایران باز شده است»!
اکانت توئیتر منتسب به مرحوم‌هاشمی هم ادعا کرده بود: روزگار فردا، روزگار گفتمان است، نه موشک.
طبق اعلام موسسه تحقیقات صلح استکهلم، آلمان و ژاپن در سال 2015 در رده بالای اختصاص بودجه نظامی در جهان بوده‌اند. ژاپن با اختصاص
40.9 میلیارد دلار (طبق اعلام موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک) در سال 2015 در رتبه هشتمین کشوری قرار گرفت که بیشترین بودجه نظامی را در جهان دارد. پس از ژاپن نیز، کشور آلمان با اختصاص 36.7 میلیارد دلار در رتبه نهم قرار گرفته است.
 
نگرانی اسرائیل از دستیابی ایران به تسلیحات ارسالی غرب به اوکراین
یک فرمانده ارشد اسرائیل، از نگرانی مقامات ارشد رژیم صهیونیستی، نسبت به دستیابی ایران به تسلیحات پیشرفته غربی که به اوکراین فرستاده می‌شود، خبر داد.
به گزارش نیوزویک، فرمانده عالی‌رتبه نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) در گفت‌و‌گو با این نشریه، از نگرانی اسرائیل نسبت به خطر قاچاق تسلیحات آمریکایی و سایر دولت‌های غربی ارسالی به اوکراین و افتادن آن به دست ایران پرده برداشت. 
وی از نگرانی تل‌آویو نسبت به تمرکز بیش از ‌اندازه غرب بر اوکراین و غفلت از احتمال دستیابی تهران به تسلیحات ارسالی اروپا و آمریکا به کی‌یف گفت و افزود: در حال حاضر نیروهای شبه نظامی در هر دوسوی جبهه جنگ بر انحراف ورود تسلیحاتی مانند سامانه موشکی ضد‌تانک جاولین نظارت دارند.
این فرمانده اسرائیلی خاطرنشان کرد که تشکل‌های طرفدار روسیه به دلیل روابط دفاعی نزدیک مسکو و تهران، انگیزه انتقال تسلیحات به غنیمت گرفته به ایران با هدف انتقام از آمریکا و اروپا را دارند، در حالی که انگیزه عناصر طرفدار اوکراین عمدتا پول در برابر قاچاق اسلحه است. مسیر اولیه انتقال و قاچاق این تسلیحات از طریق دریای سیاه به دریای مدیترانه است و استدلال کرد که این خود نخستین دلیل نگرانی اسرائیل است.
این مقام ارتش اسرائیل در ادامه از احتمال دسترسی حزب‌الله به این تسلیحات گفت: به دلیل آنکه اسرائیل از دیرباز تنها بر روی رویدادهای خاورمیانه متمرکز بوده، تشخیص میزان دقیق قاچاق تسلیحات کار دشواری است، زیرا دامنه جریان فعلی تسلیحات به اروپا و شمال آفریقا گسترش یافته است.
یک مقام اطلاعاتی خارجی نیز تشریح کرد که در تاریخ ۲۰ اوت سال گذشته (مرداد ۱۴۰۱) یک هواپیمای روسی محموله‌ای شامل تسلیحات غربی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار را در تهران تخلیه کرده است. گفته می‌شود در میان این تسلیحات جاولین و سلاح‌های ضد زره سبک بریتانیا (NLAW) وجود داشته است.
وی در تأیید سخنانش تصاویر ماهواره‌ای ارائه کرد و گفت که ارزیابی ما این است که ایران این تسلیحات را در ازای ارسال پهپاد به روسیه تحویل می‌گیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به این اخبار به نیوزویک گفت: دولت ایالات متحده کاملا از خطر احتمالی قاچاق تسلیحات آگاه است و برای کاهش این خطر از نزدیک با دولت اوکراین همکاری می‌کند.
محافل غربی بشدت نگران مهندسی معکوس تجهیزات و تسلیحات خود هستند.
 
چرخ پنچر اصلاح‌طلبان از شعسا و ناسا تا جبهه اصلاحات
بهزاد نبوی از عدم آمادگی خود برای ریاست جبهه اصلاحات خبر داد.
به گزارش روزنامه آرمان ملی، بهزاد نبوی گفته است برای ریاست جبهه اصلاحات که دوره جدید آن به زودی آغاز می‌شود، آمادگی ندارد. او هشتم اسفندماه سال گذشته از ریاست جبهه اصلاحات کناره‌گیری کرد، هرچند که استعفای او با موافقت اعضای این جبهه روبه‌رو نشد و بنابر برخی خبرها، لابی‌ها برای راضی کردن نبوی برای ماندن در راس تا امروز ادامه داشته اما برخی گمانه‌زنی‌ها درباره رئیس جدید این جبهه در محافل سیاسی در همان زمان به گوش می‌رسید. بهزاد نبوی آبان سال گذشته در گفت‌وگویی اعلام کرد: «قطعا نمی‌توانیم با معترضان کف خیابان که شعارهای براندازانه می‌دهند، همسو شویم. بحث محافظه‌کاری نیست؛ ما شعارهای آنان را قبول نداریم. ما می‌خواهیم در چارچوب نظام، نظام را اصلاح کنیم. نمی‌خواهیم دینامیت زیر ساختمان نظام بگذاریم بلکه می‌خواهیم همین بنا را اصلاح و ایراداتش را برطرف کنیم که البته می‌دانیم کار بسیار مشکل و پرهزینه‌ای است». این سخنان انتقاداتی را درپی داشت.
در همین حال، روزنامه هم‌میهن، وضعیت جبهه اصلاحات را به‌هم‌ ریخته توصیف کرده است.
روزنامه هم‌میهن در گزارش خود نوشت: «جبهه اصلاحات» که از ماه پایانی سال ۱۳۹۹ و پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ با حضور ۳۱ حزب به صورت رسمی اعلام موجودیت کرده بود، در حالی وارد سومین سال فعالیت خود شده که در اسفند سال گذشته، بهزاد نبوی که در دو سال اول ریاست این جبهه را بر عهده داشت، برای دومین بار از مقام ریاست جبهه اصلاحات استعفا کرد و حالا نزدیک به دو ماه است که بدون رئیس به کار خود ادامه می‌دهد؛ هرچند دوره حضور اعضای هیئت‌رئیسه هم به پایان رسیده است. البته با توجه به اینکه فعلا مجمع عمومی جبهه اصلاحات تشکیل نشده است، جبهه با همان هیئت‌رئیسه سابق، ولی بدون حضور بهزاد نبوی، به کار ادامه داده است.
پس از اینکه بهزاد نبوی از ریاست جبهه استعفا کرد، عملا فعالیتی از سوی نهاد بالادستی اصلاح‌طلبان صورت نگرفته است. 
روند دو سال ابتدایی کار جبهه اصلاحات نشان می‌دهد که حداقل در اولین دوره فعالیت اعضای حقیقی، میل به تغییر در بین آن‌ها وجود نداشته است. چنانچه در دومین دوره انتخابات اعضای هیئت رئیسه که ۱۴ فروردین سال ۱۴۰۱ برگزار شد، تنها دو تغییر در پست‌های ده‌گانه هیئت رئیسه و کمیته‌ها صورت گرفت و ۸ کرسی بدون تغییر باقی ماند. 
برخی از اعضا معتقدند بهزاد نبوی در تصمیم خود تجدیدنظر کند اما آیا برخی دیگر از اعضا روی جدا شدن از بدنه تصمیم‌گیر جبهه اصرار خواهند داشت و یا باز همان افراد قدیمی برای بقا در هیئت رئیسه تلاش می‌کنند و تحولات در بین اعضای هیئت رئیسه در همان حد و اندازه‌های دومین دوره انتخاب اعضا خواهد ماند که تنها دو پست تغییر کرد؟
علی شکوری‌راد سخنگوی جبهه اصلاحات در پاسخ به این سؤال که 
«‌در پایان سال گذشته، آقای بهزاد نبوی از ریاست جبهه استعفا کرد. آیا در دوره جدید شاهد تغییر در ریاست جبهه خواهیم بود یا قرار است دوره جدیدی از ریاست آغاز شود؟» گفت: تا این لحظه که با شما حرف می‌زنم، آقای نبوی راضی به بازگشت نشده و روی استعفا و ادامه ندادن فعالیت خود در جبهه تاکید دارد. اما باز هم باید منتظر تشکیل جلسه بود که شاید تغییر و تحولاتی در تصمیم ایشان ایجاد شود. ولی تا الان چنین موضوعی وجود ندارد و روی تصمیمی که گرفته‌اند، ایستاده و قصد تغییر آن را ندارند».
یادآور می‌شود جبهه اصلاحات در چند سال اخیر با وجود حضور خود بهزاد نبوی و چهره‌‌های مشابه وی به بن‌بست خورد، تا جایی که امثال عارف و موسوی لاری از ریاست و نایب رئیسی «شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان» (شعسا) پس از انتخابات مجلس سال 1398 استعفا دادند و شعسا از هم پاشید. در دوره انتخابات بعدی نیز گروهی موسوم به ناسا (نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان) به ریاست نبوی تشکیل شد که آن هم به بن‌بست خورد و گرفتار دو دستگی شد. 
در انتخابات مجلس سال 1398، اصلاح‌طلبان سه لیست انتخاباتی ارائه کردند و در انتخابات ریاست جمهوری دو نامزد (همتی، مهرعلیزاده) در گود داشتند اما هر دو در انتخابات به خاطر سرخوردگی و نارضایتی و انزجار شدید مردم نسبت به دولت ائتلافی مدعیان اعتدال و اصلاحات، شکست خوردند. در انتخابات ریاست جمهوری، از دست رفتگی گسترده پایگاه اجماعی متوجه شد تا «ناسا» به دو طیف 15 و 16 حزبی تقسیم شود و طیف اکثریت به همراه خاتمی و کروبی و دیگران، از همتی حمایت کنند. اما نامزد مد نظر آنها نتوانست بیش از 2/4 میلیون رأی به دست آورد. این روند موجب اعتراض‌های بعدی به بهزاد نبوی و استعفای او شد، چنان که قبل از آن به عارف شده و به استعفا انجامیده بود.