سازمان ملل: شمار آوارگان جهان از 110 میلیون نفر عبور کرد
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، شمار آوارگان کنونی در جهان را ۱۱۰ میلیون نفر اعلام کرد
و افزود: طی ۱۰ سال گذشته این آمار دو برابر شده است.
«کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان» در گزارش تازه خود سه رویداد مهم بحران اوکراین، اوضاع افغانستانِ بعد طالبان و درگیریهای سودان را عامل بالا رفتن بیسابقه آمار آوارگان در جهان اعلام کرد. این آمار شامل آوارگان داخلی، پناهندگان و پناهجویان نیز میشود. به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه«فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ» تا پایان سال ۲۰۲۱، شمار آوارگان ۸۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بود اما در پایان سال ۲۰۲۲، با افزایش این آمار (۱۹ میلیون و یک صد هزار نفر)، تعداد آوارگان به ۱۰۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رسید. کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، در حال حاضر شمار آوارگان در سراسر جهان را ۱۱۰ میلیون نفر اعلام کرد.
«فیلیپو گراندی» کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در این باره گفت:« افزایش سریع آمار نشان از این دارد که در یافتن راهحل برای این معضل بسیار کند عمل کردیم که نتیجه آن رنج و آوارگی میلونها نفری است که به اجبار از خانه و کاشانه خود آواره شدهاند.» «گراندی» مهماننوازی کشورهای پذیرای آوارگان را ستود و خطاب به سیاستمداران گفت: برای پایان دادن به درگیریها و حل این بحران باید بیشتر و به گونهای رفتار کنیم تا پناهجویان و پناهندگان با میل و رغبت و داوطلبانه به وطن خود بازگردند.
این گزارش میافزاید: نگاهی به آمارهای گذشته نشان میدهد آوارگان در سراسر جهان در سال ۲۰۱۳ بیش از دو برابر شدهاند و ۷۰ درصد آنها در مجاورت منطقه درگیری و در یک کشور همسایه اقامت کردهاند. گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان حاکی است که ترکیه، ایران، کلمبیا و آلمان چهار کشور اول پذیرنده آوارگان تا پایان سال ۲۰۲۲ بودهاند.
در گزارش سالانه کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان دو رقم مثبت نیز ذکر شده است. از یک سو
۱۱۴ هزار و ۳۰۰ پناهنده توسط کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل از طریق برنامههای اسکان مجدد در کشورهای دیگر مستقر شدند. که این عدد دو برابر سال قبل بود. اکثر این پناهندگان آخرین بار توسط کانادا و پس از آن آمریکا و استرالیا پذیرفته شدند. استرالیا حتی تعداد پناهندگان پذیرفته شده را چهار برابر کرده است اما این کشور به عنوان یک عامل بازدارنده، به پناهجویانی که با قایق میآیند، اجازه ورود به کشور را نمیدهد.