در آستانه رونق واردات خودرو
سود بازرگانی خودروهای سواری وارداتی افزایش یافت!
بر اساس مصوبه جدید دولت، اصلاحات تعرفهای ابلاغ شد که بر این اساس، تعرفه واردات خودروهای سواری از پنج تا ۱۷۱درصد افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاریها، محمد مخبر؛ معاون اول رئیسجمهور اصلاحات تعرفهای (354) ردیف تعرفه شامل کاهش و افزایش سود بازرگانی، تفکیک، ایجاد، حذف و اصلاح شرح تعرفه و مندرجات ذیل یادداشت برخی از فصول کتاب مقررات صادرات و واردات را ابلاغ کرد.
این بخشنامه در جلسه هیئت وزیران مورخ 28 اسفند 1401 به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب شده است.
افزایش دو درصدی سود بازرگانی اقلام مشمول بند ز تبصره 6 قانون بودجه سال 1402 (موضوع کاهش حقوق گمرکی ماشینآلات و تجهیزات، قطعات، مواد اولیه و واسطهای تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی از چهار درصد به یک درصد) یکی از نکات مهم این ابلاغیه است.
سود بازرگانی واردات خودروهای سواری هم از پنج تا 171 درصد افزایش یافت. البته تعرفه خودروهای 1500 تا دو هزار سیسی از 11 به 16 و در نوع دیگری از صفر به 11 درصد رسیده است. همچنین تعرفه خودروهای تا 2500 سیسی از 28 به 46 درصد و در نوع دیگری از 16 به 36 درصد افزایش یافته است.
افزایش تعرفه واردات خودرو در حالی است که سیاستهای دولت، موجب کاهش قیمت خودرو در بازار شده که میتواند تاثیر بسزایی در کاهش تورم کلی کشور داشته باشد. ضمن اینکه ثبتنام برای خودروهای وارداتی حدود سه ماه پیش انجام شده و در آستانه رونق واردات خودرو، تعرفهها افزایش یافت که شاید صورت خوشی نداشته باشد. افزایش تعرفهها اثر چندانی هم بر بالا رفتن درآمد دولت ندارد اما نوعی دستانداز در مسیر زحمات دولت برای کاهش قیمتها و تورم است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهدی ضیغمی؛ سرپرست سازمان توسعه تجارت از ورود چهار هزار دستگاه از خودروهای ثبت سفارش شده وارداتی به گمرک و ترخیص آنها بهزودی خبر داد.
وی با بیان اینکه «تاکنون 17 شرکت توانستهاند فرآیند ثبت سفارش خودرو را نهایی کنند»، توضیح داد: قطعاً فهرست خودروهای وارداتی تغییر خواهد کرد اما تاکنون دو شرکت توانستهاند برای واردات تویوتا مدارک خود را ارائه کنند. از سوی دیگر پنج هزار دستگاه نیسان نیز ثبت سفارش شده است. مدلهایی از ماشینهای کرهای مانند هیوندای نیز به بازار وارد میشود و همچنین پیگیری شرکتها برای واردات خودروهای اروپایی نیز ادامه
دارد.
موافقت مجلس
با کلیات لایحه واردات خودروهای کارکرده
همچنین نمایندگان مجلس در نشست علنی دیروز دوشنبه، 22 خردادماه در جریان رسیدگی به کلیات لایحه دوفوریتی الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو، با 212 رأی موافق، چهار رأی مخالف و سه رأی ممتنع از مجموع 226 نماینده حاضر در جلسه موافقت
کردند.
روحالله عباسپور در توضیح کلیات لایحه واردات خودروهای کارکرده گفت: با تصویب لایحه دولت واردات خودروهای پنج سال کارکرده با کیفیت مناسب و قیمت ارزان انجام میشود تا بر کیفیت و قیمت تولیدات داخل تأثیرگذار باشد.
همچنین مصطفی طاهری؛ رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس توضیح داد: 15 کشور اروپایی، عربی و آمریکایی واردات خودروهای کارکرده را انجام دادهاند بنابراین چنین وارداتی، یک روش متعارف است. در زمان حاضر قیمت خودروهای خارجی در ایران هشت برابر کشورهای همسایه است که با واردات خودرو میتوان این موضوع را مدیریت
کرد.
او با اشاره به سه کارکرد لایحه دولت برای واردات خودروهای کارکرده گفت: انتقال فناوری، خدمات پس از فروش و حقوق ورودی در لایحه دیده شده است و شمارهگذاری آنها باید بر اساس استانداردهای داخلی صورت گیرد.
افزایش قیمت ۲۵ محصول ایران خودرو از اول تیر
همچنین سپهر دادجوی توکلی؛ مدیر روابط عمومی مرکز ملی رقابت ضمن تایید جدول منتشر شده مبنی بر تغییر قیمتی انواع محصولات ایران خودرو، گفت: براساس استانداردهای اجباری باید تمام محصولات از اول تیرماه با استانداردهای جدید تولید شوند. به همین منظور اطلاعات و آمار محصولات ایران خودرو به شورای رقابت ارسال و براساس آن تغییرات قیمتی انواع محصولات اعلام شده است.
مشاهده جدول منتشر شده از تغییر قیمتی محصولات ایران خودرو نشان میدهد از میان 28 محصول شرکت ایران خودرو سه محصول پژو 207 موتور TU3 با کاهش 10 میلیون تومانی، پژو207 دستی با کاهش شش میلیونی و دنا پلاس رینگ فولادی با کاهش 43 میلیون تومانی قیمت روبهرو شده است اما سایر محصولات از 400 هزار تا 46 میلیون تومان افزایش قیمت داشته است.