اذعان کاخ سفید به تلفات سنگین اوکراین در «ضدحمله بهاره»
سرویس خارجی-
«ضد حمله بهاره» اوکراین که مدتها برای آن برنامهریزی و تبلیغات شده است از 4 ژوئن(یک شنبه 14 خرداد) هفته گذشته آغاز شده او در حالی که بایدن اعلام کرده بود که «کشورهای غربی تمام تلاش خود را برای آماده کردن اوکراین به منظور انجام ضد حمله علیه روسیه انجام دادهاند، به همین دلیل نیز واشنگتن درباره این اقدام خوشبین است» اما این ضد حمله طبق برنامه پیش نرفته و به اذعان روسیه و البته خود مقامات کاخ سفید، کیف در این حملات متحمل تلفات و خسارات سنگینی شده است.
«سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه شامگاه یک بار دیگر و این بار روز پنجشنبه در گزارش خود از جدیدترین موج حملات اوکراین با بیان اینکه نیروهای اوکراینی با تلفات سنگین مجبور به عقبنشینی شدند، خبر داد که «ارتش اوکراین در این حمله ۳۰تانک، ۱۱ نفربر زرهی و تقریباً یک هزار نفر را از دست داد.» پیش از این نیز «دیمیتری مدودف» نایب رئیس شورای امنیت ملی روسیه با بیان اینکه «اوکراین و غرب آرزوی محو شدن این کشور را دارند» گفته بود «مسکو بعد از متوقف کردن ضدحمله ادعایی اوکراینیها، رژیم کییف را سرنگون خواهد کرد.» غیر از روسیه «جان کربی» هماهنگکننده ارتباطات استراتژیک شورای امنیت ملی کاخ سفید هم در مصاحبه با شبکه «سیانان» اذعان کرد که نیروهای اوکراینی متحمل تلفات سنگینی شدهاند. براساس گزارش خبرگزاری تاس، وی متذکر شد که قصد ندارد آمار دقیقی از تلفات در ردههای مختلف ارتش اوکراین ارائه کند. به گفته جان کربی تلفات در میان نیروهای اوکراینی و تسلیحات آمریکایی به خاطر نبرد سنگین اطراف باخموت و دیگر جبهههای جنگ بوده است. هماهنگکننده امنیتی کاخ سفید در ادامه تاکید کرد، البته تلفات در چنین نبردهای سنگینی قابل انتظار است! وی همچنین گفت که آمریکا و متحدانش همچنان به حمایت تسلیحاتی و نظامی به اوکراین متمرکز هستند. پیش از این سیانان به نقل از منابعی در دولت واشنگتن از تلفات برجسته ارتش اوکراین در ضدحملات علیه نیروهای روس طی روزهای اخیر خبر داده بود. پیش از نیز خود مقامات اوکراینی از تلفات گسترده خود در جنگ خبر داده بودند. «وادیم پریستایکو» سفیر اوکراین در لندن فروردین ماه سال جاری در مصاحبه با روزنامه دیلیاکسپرس وقتی با سؤال «اوکراین چقدر در این جنگ کشته داده است؟» مواجه شد گفت اجازه ندارد پاسخ این سؤال را بدهد اما اگر کیف خود بخواهد پاسخ این سؤال را بدهد «عدد، وحشتناک خواهد بود.» همینطور سرهنگ بازنشسته آمریکایی و مشاور وزیر دفاع دونالد ترامپ گفته است، در جنگ کنونی روزی یک گردان اوکراینی کشته میشوند. »
احتمال اعزام نیروی ناتو به اوکراین
همزمان با افزایش نگرانیها از شکست اوکراین در حملات روزهای اخیر خود دبیرکل سابق ناتو در اظهاراتی عجیب اعلام کرد احتمالاً گروهی از کشورهای عضو این ائتلاف برای نبرد با روسیه، نیروهای نظامی خود را در اوکراین مستقر کنند. به گزارش فارس، «آندرس فوگ راسموسن» در این باره گفت: «در صورتی که کشورهای عضو ائتلاف ناتو از جمله ایالات متحده در نشست آتی این ائتلاف در ویلینوس پایتخت لیتوانی ضمانتهای امنیتی ملموسی را به کیف ارائه ندهند، گروهی از کشورهای ناتو احتمالاً تمایل داشته باشند که نیروی زمینی برای مبارزه با روسیه به اوکراین اعزام کنند.». وی همچنین هشدار داد که حتی اگر گروهی از کشورها، ضمانتهای امنیتی به اوکراین ارائه ندهند، کشورهای دیگر، اجازه نمیدهند که موضوع عضویت اوکراین در ناتو در آینده از دستورکار نشست ویلنیوس حذف شود.
روزنامه انگلیسی گاردین در این خصوص نوشت، راسموسن که بهعنوان مشاور رسمی «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در زمینه جایگاه کیف در ساختار امنیتی آینده اروپا فعالیت میکند، در حال سفر به اروپا و واشنگتن است تا قبل از نشست مهم ناتو که 11 ژوئیه (20 تیرماه) آغاز میشود، تا تغییر حالات کشورها در قبال اوکراین را مورد سنجش قرار دهد. راسموسن در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: «اگر ناتو نتواند درخصوص یک مسیر روشن پیش رو برای اوکراین توافق کند، این احتمال وجود دارد که برخی کشورها به صورت جداگانه اقدامی انجام دهند. ما میدانیم که لهستان بسیار در ارائه کمکهای ملموس به اوکراین مشارکت دارد و این احتمال را رد نمیکنم که لهستان در این زمینه بر مبنای ملی با قدرت بیشتری مشارکت کند و دیگر کشورهای بالتیک نیز از آن پیروی کنند و احتمالاً شامل اعزام نیرو (به اوکراین) شود» اظهارات دبیرکل سابق ناتو در حالی مطرح شده است که «ینس استولتنبرگ» دبیرکل فعلی ناتو گفته است که موضوع تضمین امنیتی در دستورکار نشست ویلنیوس قرار دارد اما تأکید کرده است که ناتو، طبق ماده پنج پیمان واشنگتن، تنها برای اعضای ائتلاف ناتو، تضمینهای امنیتی تمام عیار ارائه میدهد.
بیاعتمادی اروپاییها به آمریکا
از سوی دیگر ناتوانی ناتو در دفاع از کشورهای اروپایی افکار عمومی قاره سبز را نسبت به آمریکا و قدرت آن بدبین کرده است. نتیجه یک نظرسنجی از شهروندان فرانسه، دانمارک، آلمان، مجارستان، ایتالیا، هلند، لهستان، اسپانیا و سوئد نیز نشان داد که اکثر آنها باوری به دفاع آمریکا از اروپا ندارند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک نظرسنجی اندیشکده «شورای اروپایی روابط خارجی» از شهروندان ۹ کشور اروپایی نشان داد که اکثر آنها به اتکای اروپا به آمریکا از منظر دفاعی، اعتقاد ندارند.به گفته اکثریت شرکتکنندگان در این نظرسنجی، اروپا نمیتواند همیشه به آمریکا تکیه کند و باید به دنبال تواناییهای دفاعی مستقل خودش باشد. بر اساس این گزارش 74 درصد از افراد شرکتکننده در این نظرسنجی اعلام کردند که اروپا باید توانمندیهای دفاعی مختص به خودش را داشته باشد در حالی که در نظرسنجی سال ۲۰۲۰، میزان ۶۶ درصد از شرکتکنندگان گفته بودند خواهان توانمندی دفاعی مختص اروپا هستند. از نکات قابل توجه نظرسنجی جدید در قیاس با نظرسنجی سال ۲۰۲۰، کاهش باور اروپاییها به دفاع آمریکا از این قاره است. طبق نطرسنجی جدید، تنها هشت درصد از اروپاییها اعتقاد دارند که آمریکا همیشه از اروپا حفاظت خواهد کرد در حالی که در نظرسنجی ۲۰۲۰ این رقم، ۱۱ درصد بود.
از سوی دیگر بر اساس این نظرسنجی اکثریت اروپاییها برخلاف اکثر آمریکاییها، چین را به عنوان یک «شریک ضروری» و نه به عنوان یک رقیب یا دشمن میبینند. به گزارش ایسنا، به نقل از نشریه تایم، اکثریت اروپاییها برخلاف اکثر آمریکاییها، چین را به عنوان یک «شریک ضروری» و نه به عنوان یک رقیب یا دشمن میبینند. علاوهبر این، در صورت وقوع درگیری احتمالی میان بین آمریکا و چین بر سر تایوان، بیشتر اروپاییها ترجیح میدهند از آن دور بمانند.این یافتهها که با نظرسنجی از بیش از ۱۶۰۰۰ تن در ۱۱ کشور اتحادیه اروپا حاصل شده، تضاد کاملی با دیدگاه مرسوم ارائه میدهد، مبنی بر اینکه تقارن خاصی بین آنچه در اوکراین اتفاق میافتد و آنچه ممکن است در تایوان اتفاق بیفتد، وجود دارد.