صادرات کالاهای ایرانی به سوریه از طریق خط منظم کانتینری دریایی
کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از اردیبهشت سال جاری، برنامه سفر منظم ماهانه به کشور سوریه را در دستور کار قرار داده و تا اسفند امسال، هر ماه یک کشتی را روانه این مقصد خواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، در راستای مأموریتهای ابلاغی و با نگاه به رویکردهای دولت سیزدهم مبنی بر توسعه تجارت با کشور سوریه، گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران اقدام به راهاندازی خط منظم کانتینری جهت حمل بار به مقصد سوریه و بالعکس کرده است.
بر این اساس با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته، در سال ۱۴۰۱ در مجموع ۱۴ سفر دریایی طراحی و برنامهریزی شد که با انجام آن، مجموعاً ۶۵۲۲ تیای یو بار به مقصد سوریه حمل شد.
در این میان ناوگان ملی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۲ نیز برنامه منظم حمل بار به مقصد سوریه را در دستور کار قرار داده است که بر این اساس، هر ماه حداقل یک سفر دریایی جهت صادرات کالاهای ایرانی به مقصد این کشور، طراحی و برنامهریزی شده است.
بر این اساس گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از اردیبهشت سال جاری، برنامه سفر منظم ماهانه به کشور سوریه را در دستور کار قرار داده است و تا اسفند امسال، هر ماه یک کشتی را روانه این مقصد خواهد کرد.
کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از صاحبان کالا تقاضا کرده است محمولههای صادراتی خود جهت حمل به مقصد سوریه را با انجام هماهنگی با شرکت حملونقل کانتینری گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، به ناوگان ملی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بسپارند.
برقراری خط منظم کشتیرانی با روسیه
گفتنی است،10 روز پیش، کامبیز جهانبانی؛ مدیرعامل کشتیرانی دریای خزر از برقراری سفرهای منظم دریایی هفتگی برای حمل بار به مقصد روسیه خبر داد و افزود: این اتفاق موجب حذف انباشت و رسوب کالا در بنادر شمال کشور شده است.
او افزود: هماکنون حملونقل دریایی در دریای خزر روان شده و در حوزه تجارت به ویژه صادرات به روسیه دیگر شاهد انباشت و رسوب کالا در بنادر شمال کشور نیستیم. با تدابیر اندیشیده شده ضمن تداوم سفرهای منظم هفتگی شناورها، تلاش شده است نرخ کرایه حمل نیز افزایش نیابد.
مدیرعامل کشتیرانی دریای خزر با دعوت از صادرکنندگان برای توسعه حمل بار با ناوگان کشتیرانی، ادامه داد: هماکنون خدمات حمل کانتینری از بنادر شمال کشور به بنادر روسیه در حال انجام است و در عین حال با توجه به قرار گرفتن در شبکه کانتینری گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، این امکان و توان وجود دارد که در مقاطع ویژه و در صورت نیاز بازار، عرضه کانتینر به سرعت افزایش یابد. جهانبانی اظهار کرد: در بخش کانتینرهای یخچالی نیز ظرفیتهای مناسبی در اختیار داریم اما به علت فقدان امکانات لازم در بنادر روسیه، مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که برای رفع آنها در حال مذاکره با طرف روسی هستیم. با در اختیار گرفتن راهبری بندر سالیانکای روسیه از سوی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و سرمایهگذاری صورت گرفته برای توسعه آن، بندر سالیانکا هیچگونه محدودیتی برای میزبانی از کانتینرهای یخچالی ندارد.