تایوان را تا بن دندان مسلح کنید و موشک هم در اختیارش بگذارید!
سرویس خارجی-
قانونگذاران آمریکایی پیشنهادهایی را به پنتاگون ارائه دادهاند تا تایوان را «تا بن دندان مسلح» کرده و افزون بر ارسال تسلیحات مضاعف به این جزیره، موشکهای دوربرد خود را در درازمدت در این منطقه مستقر کند!
تمرکز بر روی چین سیاستِ کلی آمریکا و مطابق با استراتژی امنیت ملی این کشور است و با رفت و آمد و رؤسای جمهور تغییری نمیکند؛ چرا که سرعت پیشرفت چین در سالهای اخیر غرب (با محوریت آمریکا) را شدیداً نگران کرده است، از آن رو که پیشرفت چین را مساوی با افول خود تفسیر میکنند. کارشناسان بارها یادآوری کردهاند، چین و آمریکا قطعاً در یک رویارویی تندِ «اقتصادی، سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی» هستند. یکی از محورهای رویارویی پکن-واشنگتن که حدود 3 سال است ابعاد تازهای پیدا کرده است و شدت فراوانی یافته، مسئله جزیره تایوان و آبهای مورد مناقشه اطراف آن است؛ مسئلهای که میتواند رویارویی پکن-واشنگتن را تبدیل به یک جنگ نظامی کند.
در ادامه همین روند، کارگروه «حزب کمونیست چین» در مجلس نمایندگان آمریکا سند بلند بالایی منتشر کرد که در آن پیشنهاداتی برای مهار آنچه «رفتار تهاجمی چین علیه تایوان» خوانده شده را مطرح کرده است. آنطور که تسنیم نوشته، قانونگذاران در این سند با اشاره به کاستیهای پایگاه صنعتی آمریکا، خواستار «موشکهای دوربرد مضاعف و خودروهای خودران در منطقه هند-آرام» شده و ابراز امیدواری کردند که تولیدکنندگان تسلیحات با ارتقای تجهیزات خود در صورت حمله چین به تایوان، سریعاً ادوات نظامی لازم را به این جزیره بفرستند.
آنها همچنین استدلال کردند که تایوان نیازی فوری به سامانههای تسلیحاتی کلیدی آمریکا دارد؛ قراردادهایی با ارزش ۱۹ میلیارد دلار که در کنگره تأیید شده، اما سلاحهایش هنوز به تایوان تحویل داده نشدهاند. در این سند به پنتاگون توصیه شده تا از تجربه ارسال تسلیحات به اوکراین درس گرفته و آن را در کمک تسلیحاتی به تایوان پیاده کند. در این سند آمده که در یک رزمایش ماه گذشته میلادی که در آن حمله چین به تایوان شبیهسازی شده بود، نیروهای آمریکایی در مدت تنها یک هفته تمامی مهمات ضروری خود را تمام کرده و با کاهش موشکهای هدایتشونده مواجه شدند. این قانونگذاران همچنین با تأکید بر لزوم بهبود برنامهریزی جمعی و همکاری نظامی میان آمریکا و تایوان، خواستار افزایش برنامههای آموزشی مشترک برای تقویت قوای بازدارندگی این جزیره خودگردان شدند. گفتنی است، تایوان جزیرهای خودگردان است که پکن با توجه به اصلِ «چینِ واحدِ» خود آن را بخشی از خاک خود دانسته و حمله نظامی را یکی از راههای پسگرفتنش میداند. پکن ارتباط دیپلماتیک مستقل کشورها با تایوان را مردود میداند. از طرف دیگر آمریکا بزرگترین تأمینکننده تسلیحاتی تایوان بوده و بارها به روشهای مختلف اعلام کرده که در صورت حمله چین، به نحوی از این جزیره خودگردان حمایت خواهد کرد. بر اساس پیمانهای امضا شده میان واشنگتن و تایپه آمریکا قانوناً موظف به حمایت از تایوان است.