رئیس سابق مؤسسه اقتصاد کشاورزی:
از واردات برنج و گندم خارجی عدهای سود گزاف میبرند
رئیس سابق مؤسسه پژوهشهای برنامهریزی و اقتصاد کشاورزی با بیان اینکه با واردات بیرویه محصولاتی که توان تولید داخلی آن را داریم مخالف هستیم، گفت: به نظر من یک منافعی پشت سر این واردات وجود دارد.
محسن صمدی در خصوص اینکه چرا دولت اقدام به واردات کالاهایی همچون برنج و گندم میکند در صورتی که ما در تولید این محصولات خودکفا شدهایم به نسیم گفت: این اقدام دارای هیچ منطق کارشناسی نیست، نباید تولید کالاهای استراتژیک را به خارجیها واگذار کنیم، این مسئله میتواند ابعاد امنیتی پیدا کند.
وی با توضیح این موضوع که این مسئله خلاف سیاستهای اقتصاد مقاومتی است اضافه کرد: اگر چه ما در تولید گندم و برنج به صورت کامل خودکفا نیستیم اما بیش از نیاز واقعیمان برنج و گندم وارد میکنیم. لذا این موضوع باعث میشود برنجها و گندمهای داخلی در یک مدت طولانی در انبارها بماند و پس از مدتی فاسد شده و غیرقابل استفاده گردد.
وی در خصوص نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی گفت: دولت باید نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی را افزایش بیشتری میداد، لذا این نرخ خرید مصوب شده (1155 تومان) مورد موافقت بخش کشاورزی نیست.
وی توضیح داد: نرخ خرید اعلام شده باید به دلیل تورم، حداقل 10 درصد بیشتر از رقم مذکور باشد،
رئیس سابق موسسه پژوهشهای برنامهریزی و اقتصاد کشاورزی در گفتوگو با نسیم افزود: وقتی تورم سالانه بالای 20 درصد است چگونه است که نرخ تضمینی گندم را تنها 10 درصد افزایش میدهیم. آیا با رقم مذکور کشاورز ما رغبت میکند که دیگر به فعالیت کشاورزی بپردازد.وی گفت: رابطه قیمت نباید طوری تعریف شود که کشاورزان از این رشته تولیدی خودشان خارج شوند و تغییر کاربری دهند.