kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۴۹۳
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۶

تظاهرات گسترده در 24 کشور اروپایی علیه توافقنامه تجاری اروپا و آمریکا

صدها هزار نفر از مخالفان توافقنامه تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا در بسیاری از کشورهای عضو این اتحادیه، تظاهرات کردند.

در حالی که نگرانی‌ها بر سر توافقنامه «تجارت و سرمایه‌گذاری فرا آتلانتیک» بین اتحادیه اروپا و آمریکا موسوم به «تی‌تی‌آی‌پی» افزایش یافته است، دیروز (شنبه) صدها هزار نفر در 24 کشور اروپایی از جمله آلمان، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا و همچنین 15 شهر انگلیس به خیابان‌ها ریختند و علیه این توافقنامه تظاهرات کردند.
به گزارش ایرنا اتحادیه اروپا و آمریکا سال گذشته مذاکرات خود را با هدف «ارتقای داد و ستد و سرمایه‌گذاری‌ها» و «حذف طیف گسترده‌ای از موانع برای تجارت دو سویه» با امید «افزایش نرخ رشد اقتصادی و اشتغالزایی» آغاز کردند اما مردم اروپا معتقدند، این توافقنامه، بیش از اینکه برای اروپایی‌ها مفید باشد، به نفع آمریکایی‌هاست.معترضان با «مناقشه برانگیز» خواندن این توافقنامه اعلام کرده‌اند نتیجه این توافق به کاهش معیارهای حفاظت از کارگران، مصرف کنندگان و در نهایت محیط زیست منجر می‌شود همچنان که امنیت غذایی آنها را نیز به خطر خواهد انداخت.
یکی دیگر از شروط توافق نامه که با مخالفت‌های فراوان روبرو شده، این است که  سرمایه‌گذاران خارجی همچون شرکت‌های سرمایه‌گذاری آمریکایی در اتحادیه اروپا، می‌توانند از دولت میزبان در صورت تغییر سیاست‌ها شکایت کنند.این موضوع به اندازه‌ای مناقشه برانگیز بود که کمیسیون اروپا تصمیم گرفت برای آن از مردم به صورت آنلاین نظرخواهی کند. 150 هزار نفر به این نظرخواهی پاسخ دادند و کمیسیون در حال تحلیل این نظرهاست.از طرف دیگر روند مذاکرات نیز با اعتراضاتی روبروست و مخالفان می‌گویند این مذاکرات به شکل مرموز و غیردموکراتیک انجام شده و در مورد آن اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی صورت نگرفته است. خبر دیگر از اروپا این که هزاران دانشجو در ایتالیا و در شهر پالرمو در اعتراض به سیاست‌های آموزشی دولت این کشور تظاهرات کردند. دانشجویان معترض می‌گویند دولت این کشور هزینه ادامه تحصیل در دانشگاه‌ها را بیش از اندازه افزایش داده است. اعضای اتحادیه‌های صنفی نیز با شرکت در این تظاهرات، خواستار افزایش بودجه آموزشی در ایتالیا شدند. در یونان نیز همزمان با اخذ رأی اعتماد دولت ائتلافی راست‌گرا از پارلمان این کشور، کارکنان بخش‌های دولتی در مقابل پارلمان تظاهرات ضد ریاضتی برگزار کردند.