با رونمایی از پهپادهای مجهز به موشک
آسمان ایران برای دشمنان آبی نیست!
جنگ تحمیلی هشت ساله که با هدف نابودی و فروپاشی نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران طراحی شده بود، با توکل به قدرت لایزال الهی و رهبری حکیمانه حضرت امام خمینی(ره) و نیز مقاومت و پایداری دلیرانه ایرانیان برخلاف میل دشمن تا بن دندان مسلح، مایه عزت و سربلندی ملت ایران شد.
هشت سال دفاع مقدس مردم ایران ابهت پوشالی ابرقدرتهای شرق و غرب را در هم شکست و آن را تبدیل به نمادی از قدرت، صلابت و همت مردمی نمود که با دست خالی در مقابل دشمنی که از سوی دهها کشور حمایت تجهیزاتی و اطلاعاتی میشد، ایستادگی نموده و ذرهای از خاک خود را از دست نداد.
هر ساله نیروهای مسلح کشورمان در سالگرد آغازین روز جنگ یعنی 31 شهریورماه به پاسداشت 8 سال ایثارگری و مجاهدت، با برگزاری مراسم رژه، اقتدار جمهوری اسلامی را با نمایش آخرین دستاوردهای نظامی هوایی، زمینی و دریایی به رخ جهانیان میکشند. دستاوردهایی که با وجود افزایش تحریمهای نظامی علیه کشورمان هر سال بیش از قبل رونق پیدا میکند.به مناسبت پایان هفته دفاع مقدس خبرگزاری مهر مروری داشته بر دستاوردهای مختلف و متعدد حوزه دفاعی کشور که در روزهای اخیر رونمایی شده و به یگانهای علمیاتی تحویل گردیده است.
در این مراسم همچنین تعدادی از ادوات و تجهیزات ارتش به شرح زیر به نمایش درآمد.
موشک فاتح 110 که موشکی نقطهزن و پر قدرت محسوب میشود. این موشک از جمله موشکهای زمین به زمین هدایت شونده و برد کوتاه است که از سوخت جامد بهره میبرد، موشک بردبلند سجیل با انواع سوختهای مایع و جامد با برد 2000 کیلومتری، موشک میانبرد قدر اچ، موشک دوربرد قدر اف با برد 2000 کیلومتری، قایقهای تندرو ذوالفقار مجهز به موشکانداز، قایقهای تندرو سراج مجهز به موشکانداز، خودروی رنجر با خدمه مجهز به سلاح تک تیرانداز AM50 و موشک ضد هوایی میثاق، سلاح تکتیرانداز AM50 نمونه بومی و مشابه سلاح تک تیرانداز HS50 متعلق به کشور اتریش است این سلاح ایرانی بردی حدود 3000 متر دارد، خودروی تاکتیکی ذوالجناح، نفربر M113، تانک بومی صمصام، نفربر سهیل، تانک بهینه سازی شده T72، تانک بومی ذوالفقار که یکی از بهترین و مشهورترین تانکهای ایرانی است.
تانک ریکاوری چیفت، توپ 120 میلمتری خودکششی، تانک پلگذار، توپ 150 میلمتری خودکششی هویزه، توپ 203 میلمتری، خودوری حامل پخشکننده پارازیت، سامانه ارتباطات اطلاعات 32، سامانه موشکی اس 200 با لانچر ثابت، سامانه موشکی برد بلند و ارتفاع بالای S200 این سامانه چندین بار توسط متخصصان کشورمان بهینهسازی شده و طبق اعلام امیر اسماعیلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی ارتش، قرار است متحرکسازی هم شود، سامانه موشکی تلاش: این سامانه یک سامانه جامع و پدافندی است که از رادارهای مختلف و شبکه ارتباطی رسول و فکور بهره میبرد. موشکهای اس 200 نیز در این سامانه بکار گرفته شده است، سامانه راداری فتح 2، سامانه راداری کیهان: این رادار، برد بلند و با فرکانسهای ترکیبی است که قابلیت کشف ریزپرنده با موشکهای کروز را دارد. رادار کیهان متحرک بوده و در جنگ الکترونیک و رویارویی با اهداف هوایی پرحجم قابلیت مناسبی دارد، سامانه موشکی و پدافندی شلمچه: این سامانه از موشکهای شلمچه بهره میبرد. موشکهای شلمچه همچنین قابلیت نصب روی سامانه موشکی مرصاد را نیز دارا هستند.
سامانه موشکی و پدافندی اسکای گارد، خودروی ارتباطی وی آر سی سی، موشک هواپایه یاسر، بمب قاصد با قابلیت نصب روی جنگندههاف بمب ریتارد، موشک سجیل هواپایه با قابلیت نصب روی جنگندههای F14، موشک فکور 90 با قابلیت نصب روی جنگندههای F14 این موشک نمونه مشابه موشک فونیکس آمریکاست که توسط متخصصان کشورمان ساخته شده است، موشک کروز دریایی قادر متعلق به نیروی دریایی ارتش. برد این موشک 200 کیلومتر اعلام شده است
ماکت ناوشکن جماران، ماکت زیردریایی سبک کلاس غدیر، موشک کروز دریایی نور متعلق به نیروی دریایی ارتش. موشک نور برد 200 کیلومتر داشته و از موتور پیشران طلوع-4 بهره میبرد، قایق تندرو رعد، قایق ضربتی شهاب، توپ فجر 47، خودروی تاکتیکی نینوا.
همچنین برای نخستین بار پهپاد صادق1 و رادار فتح 2 به نمایش گذاشته شد، پهپاد صادق 1 جهت اجرای ماموریتهای تست سامانههای راداری و الکتریکی ارزیابیهای آموزشی با سرعت بالا و با ارتفاع پرواز 25 هزار پا مورد استفاده قرار میگیرند و همچنین رادار فتح نیز راداری کاملا بومی و ملی با برد بلند و مجهز به فناوری روز دنیا بوده که قابلیت شناسایی هواپیماهای خودی از دشمن و همچنین توانایی کشف هواپیماهای بدون سرنشین و ریز پرنده را دارد.
در این مراسم همچنین یگانهای محمول سپاه با نمایش بخشی از سامانهها و تجهیزات دفاعی اقتدار و توان بازداندگی خیره کننده ایران اسلامی را به شرح زیر در معرض دید همگان قرار دادند.تانک رخش به همراه زره واکنشی، تانک مدرنیزه شبدیز، نفربر رزمی ذوالجناح، نفربر پدافندی براق، نفربر براق خمپاره انداز، تانک رخش پل گذار، توپ خودکششی 150 میلی متری، تانک ریکاوری شبدیز، موشک زلزال، راکت انداز فجر5، راکت انداز فجر 3، چهل لول حدید ماند از سامانه ها و تجهیزات نیروی زمینی سپاه بودند که از مقابل جایگاه عبور کردند.
همچنین بخشی از سامانه ها و تجهیزات نیروی هوافضای سپاه از جمله سامانههای موشکی پدافند هوایی سوم خرداد،سامانه موشکی پدافند هوایی طبس 1، سامانه موشکی پدافند هوایی رعد 1، سامانه راداری کاوش، سامانه موشکی پدافند هوایی تور ام 1، سکوی پرتاب دو فروندی ذوالفقار، سامانه موشکی زلزال، سامانه دور برد سوخت مایع قدر اف، سوخت مایع قدر اچ، سکوی پرتاب و سامانه دور برد سوخت جامد سجیل در مراسم رژه نیروهای مسلح به نمایش در آمد.
شناور موشک انداز ذوالفقار، شناور راکت انداز طارق، شناور راداری سراج، سکوی پرتاب موشک انداز قارعه، انواع مینهای دریایی، موشک ساحل به دریای نور، موشک ساحل به دریای نصر و موشک ساحل به دریای ظفر، شناور پرنده اثر سطحی،شناور عاشورا جمله سامانه ها و تجهیزات نیروی دریایی سپاه بود که در مراسم رژه 31 شهریورماه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به نمایش درآمد.
نخستين پهپاد مسلح به موشكهاي پدافند هوايي رونمايي شد
در دومين روز از هفته دفاع مقدس با حضور امیرسرتيپ حاتمی جانشین وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح نخستين پهپاد مسلح به موشكهاي پدافند هوايي رونمايي شد.
امیر حاتمی در مراسم رونمايي از اين پهپاد جنگنده مجهز به موشكهاي هوا به هوا طي سخناني در جمع خبرنگاران گفت: پروژه تجهيز پهپادها، پس از طي مراحل تحقيق و انواع آزمايشهاي ميداني با انهدام موفقيتآميز اهداف مورد نظر، بحول و قوه الهي آماده ورود به يگان رزم نيروهاي مسلح شده است.
وي افزود: اين پهپاد قادر است انواع هواگردها نظير هواپيماهاي جنگنده، هواپيماي بدون سرنشين و بالگرد را منهدم کند.
هواپیمای غول پیکر سی-130 برای نخستین بار توسط متخصصان ایرانی دوباره به پرواز در آمدکارکنان گردان نگهداری و بازآماد پایگاه هفتم سرلشکر خلبان شهید عباس دوران شیراز با انجام ۲۰ هزار نفر ساعت تخصصی یک فروند هواپیمای سی-۱۳۰ را بازآماد(اورهال) کردند.
از این هواپیمای غولپیکر در شرایط جنگی معمولا برای ماموریتهایی چون اعزام نیروها به مناطق جنگی، انتقال ابزار و ادوات سنگین به مراکز درگیری و عملیاتی، سوخترسانی هوایی، جابهجایی سریع و تاکتیکی نیروها استفاده میشود.
همچنین در شرایط غیر جنگی از این هواپیما در عملیات جست وجو و نجات، تحقیقات علمی، شناسایی آبوهوا، گشت دریایی و در برخی موارد اطفای حریق هوایی استفاده میشود.
سی-۱۳۰ (هرکولس) در دوران دفاع مقدس نقش ویژهای را در ترابری و حمل و نقل نیروها و مهمات ایفا کرده است.
هواپیمای سی-۱۳۰ هرکولس هواپیمای ترابری نظامی با چهار موتور توربوپراپ است که توسط شرکت لاکهید آمریکا ساخته شده و هماکنون نیز توسط ناوگان هوایی بسیاری از کشورها به انجام ماموریت میپردازد.
این هواپیما مجهز به مجموعه بسیار پیشرفتهای از سیستمهای ارتباطی و دفاعی شامل رادیوهای چند باندی یو و وی اچ اف وسیستم گیرنده هشدار لیزری است، که در سال ۱۹۵۶ خط تولید آن راهاندازی شد، و سپس به یگان هوایی نیروهای مسلح دیگر کشورها از جمله ایران راه یافت.
آزمایش موفق میدانی سلاحهای "عاصفه”، "فاتح” و "مین رمیت”
آزمایش میدانی تسلیحات جدید نیروی زمینی سپاه در ستاد این نیرو انجام شد که سلاح عاصفه یکی از این تسلیحات جدید بوده که با قابلیت شلیک سه لوله چرخشی، توانایی نواخت ۹۰۰ تیر در دقیقه و کالیبر ۲۳ میلیمتری این توانایی را دارد که موشکهای کروز و اهداف پروازی با ارتفاع پست را مورد هدف قرار دهد.
این سلاح پس از آزمایش بهعنوان سلاح سازمانی به یگانهای رزمی نیروی زمینی تحویل داده میشود.
همچنین پروژه "رمیت” دیگر دستاوردی است که امروز مورد آزمایش قرار گرفت. این پروژه که مین کنار جادهای با توانایی دقت بالاست، قابلیت حجم بالای انفجار وسیع و شلیک با ریموت کنترلی را داراست.
پروژه سلاح فاتح دیگر دستاوردی است که امروز مورد آزمایش قرار گرفته شد؛ این سلاح با قابلیت تک تیراندازی و کالیبر 5.56 موسوم به کالیبر "ناتو” است که بنابر الگوی ستاد کل نیروهای مسلح ساخته شده و بعد از مراحل تست در قالب سلاح سازمانی وارد سازمان رزم نیروهای مسلح جمهوری اسلامی میشود.
*دو فروند هواپیمای اف 14 و اف 4 باز آماد شدند
متخصصان پایگاه شکاری شهید بابایی اصفهان با صرف 35هزار نفرساعت کار، عملیات باز آماد یک فروند هواپیمای شکاری اف 14 را به پایان رساندند
این هواپیما پس از انجام آزمایشهای لازم و در حضور امیر سرتیپ خلبان حسن شاه صفی فرمانده نیروی هوایی ارتش عملیاتی شده و مجدداً به ناوگان قدرتمند نیروی هوایی ارتش بازگشت.
همچنین عملیات باز آماد یک فروند هواپیمای اف 4 نیز با صرف 70 هزار نفر ساعت کار، در پایگاه شکاری برادران شهید دل حامد چابهار به پایان رسید.
این هواپیما نیز پس از انجام آزمایشهای لازم به ناوگان نیروی هوایی ارتش ملحق شد.
لازم به ذکر است در سالهای اخیر علیرغم تحریمهای ظالمانهای که علیه کشور اعمال شده است، غیورمردان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر توانمندیهای داخلی تمامی هواپیماهای این نیرو را در شرایط عملیاتی نگاه داشته و به آخرین فناوریهای روز دنیا مجهز کرده اند.
سامانه راکتی فلق
برای اجرای آتش سنگین با حجم بالا
سردار حسین دهقان در این رابطه طی سخنانی اظهار داشت: سامانه راکتی فلق یکی از تسلیحات کارآمد رزم زمینی است که نقش مؤثری در تأمین اجرای آتش سنگین با حجم بالا را دارد. این سامانه از قدرت مانور بالا، زمان استقرار و روانه سازی کوتاه، انجام عملیات ضربتی و توانایی جابجایی در مناطق صعبالعبور برخوردار است.
وزیر دفاع، توانایی انهدام اهداف دشمن تا عمق 10 کیلومتری را یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این سامانه در مقایسه با سامانههای مشابه ذکر کرد و افزود: با استفاه از این سامانه دو منظوره، یگانهای رزمی میتوانند دو نوع راکت از نوع 240 و 333 م.م با نام راکتهای فلق 1 و 2 را با حجم آتش سنگین علیه اهداف دشمن بکار گیرند.
وی در تشریح مزایای راکتانداز ظفر گفت: امکان بارگزاری راکت در سریعترین زمان ممکن و با سهولت کافی توسط جرثقیل خودبارگذار، موجب افزایش سرعت عمل در هنگام رزم و عملیات میشود و قابلیت حمل مهمات مورد نیاز توسط این سامانه نیز باعث کاهش نفرات خودروهای همراه میشود.
سردار دهقان، وجود جعبههای یکبار مصرف کامپوزیتی برای انبارداری، حمل و نقل و شلیک راکتها را از دیگر مزایای این سامانه ذکر کرد و افزود: این ویژگی ضمن ایجاد چالاکی و چابکی باعث کاهش شدید وزن و زمان بکارگیری سامانه مذکور میشود.وزیر دفاع گفت: قدرت انفجار سرجنگی و شعاع مناسب ترکش راکتهای فلق در کنار قابلیت تاکتیکی راکت انداز، امکان قدرتمندی برای رزم زمینی منطبق با تهدیدات روز را ایجاد میکند.سردار دهقان همچنین در تشریح ویژگیهای خودروی تاکتیکی سنگین ظفر 8×8 گفت: این خودرو قابلیت حمل انواع لانچر، موشک، رادار، راکت و پستهای فرماندهی را داراست و با داشتن سیستم تعلیق مستقل و محورهای متحرک، قادر است در مناطق ذوعارضه و صعبالعبور، بسیار قوی و نرم عمل کرده، انتقال شتاب به سامانه مورد حمل را به حداقل برساند.
وزیر دفاع افزود: این خودرو مجهز به سیستم حفاظت جنگهای نوین است و با داشتن 4 محور محرک، دو محور فرمانپذیر، شعاع عملیاتی 800 کیلومتر و سیستم تعلیق مستقل، توانایی حمل 24 تن بار، عبور از شیبهای تند طولی و عرضی، گودالهای عریض، آب با عمق زیاد و موانع پله را دارد.
سردار دهقان تصریح کرد: با طراحی و ساخت این خودرهای تاکتیکی، وابستگی تحرک سامانههای سنگین به خارج از کشور قطع و این نیاز بسیار مهم و راهبردی، با امکانات داخل کشور تأمین خواهد شد.
وزیر دفاع در پایان با تشکر و قدردانی از تلاش و همت متخصصان سازمان صنایع دفاع در طراحی و تولید این محصولات مهم دفاعی افزود: این دستاوردهای گرانبها بر اساس تجارب ارزشمند دفاع مقدس و در پرتو فرهنگ، کار و مدیریت جهادی به منصه ظهور رسیده است ضمن بیاثر کردن تحریمهای دشمنان انشاءالله با بکارگیری آن در سازمان رزم نیروهای مسلح، توان عملیاتی آنان به نحو مطلوبی افزایش مییابد.
دوکابینه کردن هواپیمای صاعقه سال آینده انجام میشود
جانشین وزیر دفاع در پاسخ به این سئوال که دو پروژه تکمیل هواپیمای قاهر و دو کابینه کردن هواپیمای صاعقه به کجا انجامید، گفت: هر دو جزو پروژههای خوب وزارت دفاع است که در همین رابطه دو کابینه کردن هواپیمای آموزشی صاعقه ان شاء الله در سال 94 به نتیجه میرسد و پروژه هواپیمای قاهر هم مسیر و زمانبندی خود را طی میکند.
رونمایی از دو دستاورد نیروی زمینی ارتش تا پایان سال
محمد علی پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش طی سخنانی درباره جدیدترین دستاوردهای نیروی زمینی ارتش، گفت: کار مطالعاتی نفربر توپدار و سلاح تک تیرانداز 23 میلیمتری به اتمام رسیده و ان شاء الله تا پایان امسال به بهره برداری خواهد رسید.
همچنین دریادار سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش در حاشیه مراسم رژه نیروهای مسلح در پاسخ به این سئوال که آیا نیروی دریایی رزمایشی برگزار خواهد کرد یا خیر، اظهار داشت: ان شاء الله رزمایش ما در نیمه دوم امسال به نام رزمایش ولایت برگزار خواهد شد.
وی افزود: دو دستاورد نیروی دریایی از جمله کلاس موج ناوشکن جماران و زیردریایی فاتح هفتم آذرماه رونمایی خواهد شد.
نیروهای مسلح هر متجاوزی را
پشیمان خواهند کرد
تجهیزات و ادواتی که در هفته مقدس در سال جاری به نمایش گذشته شد تنها گوشهای از توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود که در شرایط تحریم توسط متخصصان ایرانی طراحی و تولید شده است.
اما پس از ایجاد تحریمهای جدید بر علیه جمهوری اسلامی به خصوص تحریمهای نظامی ایران نیز نوآوری نیروهای مسلح ایران در عرصه ساخت سلاحهای نظامی و دفاعی به ساخت چند سلاح محدود نشده و در حال حاضر ایران توانایی فنی و امکان رو کردن سلاح جدید دیگری را داشته و دارد.
توان فنی نیروهای مسلح در تولید و طراحی جنگ افزارهای نوین باتوجه به وجود نیروهای خلاق و دانش فنی متخصصان ایرانی حد و مرزی ندارد و دستاورهای آن در این عرصه روز به روز بیشتر شده و ادامه خواهد داشته است.
ایران تنها کشوری در منطقه است که با وجود تحریمهای گوناگون، متکی بر توانایی داخلی در همه عرصه ها بوده و از ابتدای جنگ تحمیلی نیز بیشتر نیازهای دفاعی خود را در چارچوب سیاست خودکفایی ملی طراحی و تولید کرده است.از این رو ورود یکی پس از دیگری سلاحهای نوین ایران به مجموعه جنگ افزارهای نیروهای مسلح، ضمن بالابردن توان دفاعی و عملیاتی نیروهای مسلح در دفاع از کشور، دشمنان ایران زمین را در هرگونه جسارت به تمامیت ارضی ایران دچار تشویش و تزلزل کرده است.آنچه مسلم است این اصل ثابت و کلی است که ایران در دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی هیچ تردیدی به خود راه نخواهد داد و هر متجاوزی را پشیمان خواهد کرد.
دستاورهای فنی و علمی و آزمایشهای موشکی و نظامی گوناگون ایران در طی سالهای اخیر به خوبی بیانگر این اراده قوی ملی نزد متخصصان نظامی نیروهای مسلح ایران است و نمایش دستاوردهای موشکی، راداری و پهپادی اخیر نیز تاکید دیگری بر این سیاست ملی است.