حداقل 15 پروژه محیط زیستی در سال 1402 در تهران افتتاح خواهد شد
به گزارش کیهان، افزایش سالانه آلودگی هوا، ترافیک و تولید پسماند از جمله مهمترین مسائل محیط زیستی در تهران است. شهروندان پایتخت نیز همواره مدیریت شهری را به عنوان یکی از نهادهای مسئول در حفظ محیط زیست شهر میشناسند و انتظار برنامههای جدی و عملی از آنها دارند.
در همین زمینه مهدی پیرهادی، رئیسکمیسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران در گفتوگو با کیهان درباره مهمترین برنامههای مدیریت شهری برای حفاظت از محیط زیست کلانشهر تهران اظهار داشت: امسال محیط زیستیترین بودجه بلدیه در 100 سال اخیر را برای سال 1402 تنظیم کردیم. ضمناً از لحاظ تصفیهخانههای محلی، تامین مخازن آب برای مواقع اضطراری و تنش آبی برای درختان مناطق 22 گانه گام جدیدی را شروع کردیم و در حوزه توسعه حملونقل عمومی خصوصاً اتوبوس و مترو واقعاً اقدامات بینظیری انجام شد.
پیرهادی ادامه داد: در حوزه افتتاح mrf (کارخانه پردازش پسماند) نیز اتفاقات خوبی افتاده، به طوری که ما امسال دو mrf را افتتاح کردیم و سال آینده نیز چند افتتاح در حوزه خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه حداقل 15 پروژه محیط زیستی در سال 1402 فقط در حوزههای کلان مانند پسماند داریم، افزود: این 15 پروژه در سال آینده یا افتتاح خواهند شد و یا کلنگ آنها به زمین خواهد خورد. به عنوان مثال، یک شهرک مدیریت پسماند قرار است از پسماندهای خشک، مواد اولیه و از مواد اولیه، محصول تولید کند؛ حتی در نظر داریم تا قسمتی از این شهرک را به عنوان فروشگاه برای نمونه عرضه کنیم تا بنکداران و کسانی که به صورت عمده خریداری میکنند، محصولات مورد نظرشان را از آنجا خرید کنند؛ این موضوع چند مزیت دارد، اولاً واسطهگری حذف میشود و ثانیاً ترددهای غیرضروری در شهر کاهش مییابد و به نوبه خود در کاهش آلودگی هوا موثر واقع خواهد شد. ضمناً این شهرک قابلیت ایجاد 110 سوله و مجموعه را در خود دارد.
این عضو شورای شهر در مورد مکان جغرافیایی این مجتمع عظیم در تهران گفت: مکان این شهرک در نزدیکی آرادکوه است و ما میخواهیم آرادکوه را از حالت دفن خارج کنیم تا تبدیل به مجموعههای مولد و ارزش افزوده شود، نکته مهم اینکه ایجاد این شهرک برای مردم آن محله باعث ایجاد اشتغال میشود.
کاشت 100 هزار درخت در معابر اصلی و فرعی شهر تهران
پیرهادی در تشریح سایر اقدامات محیط زیستی مدیریت شهری در سال آتی بیان داشت: در حوزه نقاط انفصال که در بسیاری از قسمتها آلایندگی ایجاد میکند نیز پیگیر هستیم تا از طریق سازمانهای مربوطه و شهرداری، بهسازی و درست شوند. همچنین در توسعه فضای سبز نیز در محور خیابان ولیعصر 300 درخت با بن بالا را جایگزین درختان خشک میکنیم و این اقدام در حال انجام است، ضمن اینکه حدود 100 هزار درخت را در معابر اصلی و فرعی شهر تهران کاشتیم که این میزان، غیر از هزار و 500 هکتاری است که در فضای پیرامونی یا کمربند سبز شهر تهران کاشته شده است.