توزیع رایگان ۴۰ میلیون اصله نهال در کشور
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اعلام مطلب فوق گفت: توزیع نهال و کاشت بذر، سه هفته بعد از خزان درختان پهنبرگ آغاز شده و تاکنون ۱۰ میلیون نهال کاشته شده است.
عباسعلی نوبخت افزود: نهالهای باقیمانده نیز به صورت رایگان در اختیار متقاضیان در کشور قرار میگیرد.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اظهار داشت: مردم میتوانند این نهالها را از ادارات منابع طبیعی استانها تهیه و یا از طریق سامانه ۱۵۰۴ و یا ۱۳۹ اقدام کنند.
نوبخت ادامه داد: متقاضیان از طریق این سامانهها میتوانند از محل توزیع نهالها مطلع شوند ضمن آنکه برای کاشت نهال، مشاوره فنی دریافت میکنند.
وی گفت: افرادی که بالای ۱۰۰ نهال تقاضا کنند، کارشناسان منابع طبیعی به آنها محل کاشت و نوع گونهها را توصیه خواهند کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در همین حال اذعان داشت: افرادی که بیش از ۵۰۰ نهال برای کاشت تقاضا کنند، با آنها تفاهمنامه منعقد خواهیم کرد و بر اساس این تفاهمنامه، نظارت بر کاشت و نگهداری برای چهار تا پنج سال صورت
میگیرد. نوبخت پیشبینی کرد؛ کاشت نهالها تا نیمه نخست فروردین ادامه یابد.
طرح کاشت یک میلیارد درخت طی 4 سال
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین با بیان اینکه 11 اقلیم از 13 اقلیم دنیا در ایران وجود دارد افزود: پنج منطقه رویشی مهم برای اجرای نهضت مردمی کاشت یک میلیارد درخت داریم و برای این کار کمیتههای علمی، اجرایی، اطلاعرسانی و کارگروههای مختلف مشخص و ظرفیتسازی شده است. وی با بیان اینکه برای کشت یک میلیارد درخت 2500 هکتار عرصه نیاز است، گفت: نوع گونهها و مکانهای کشت هم کاملا مشخص شده است سندهای پشتیبانی از نظر علمی، کارشناسی، پژوهشی و ایدههای صاحبان نظر برای اجرای این طرح وجود دارد.
نوبخت با بیان اینکه ظرفیتهای بسیار خوبی برای تولید نهال در کشور وجود دارد گفت: حتی آماده هستیم نهالهای مورد نیاز همسایهها را تأمین کنیم و زیرساختهای کشت نهال در کشور آماده شده است.
وزیر جهاد کشاورزی هم دیروز در حاشیه مراسم روز درختکاری که با حضور رئیسجمهور برگزار شد، اعلام کرد: نهضت مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور آغاز شد و برای این کار سالانه 250 میلیون نهال در کشور کشت میشود و طی 4 سال این طرح نهایی خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، ساداتینژاد با بیان اینکه ظرفیت تولید نهال در کشور بالا است، گفت: ظرفیت تولید سالانه 450 میلیون نهال در کشور وجود دارد و برای اجرای آن هیچ پولی از دولت گرفته نمیشود.
ساداتینژاد از راهاندازی سامانه درختکاری خبر داد و گفت: توسط جیپیاس این سامانه روی نقشه کشور مشخصات هر درخت، نام گونه و کارنده آن مشخص
میشود.
آبیاری با آبهای سبز و خاکستری
وی با بیان اینکه برخی نگرانیهایی درباره تأمین آب طرح درختکاری دارند گفت: جالب است بدانید که آبیاری این درختان توسط آبهای سبز و خاکستری انجام میشود و به منابع فعلی آب فشاری وارد
نمیکند.
گفتنی است آب خاکستری، آبهای غیر قابل مصرفی هستند مانند پساب، آبهای شور، آبهای آلوده و آب سبز نیز توسط باران در خاک نفوذ میکند و توسط تبخیر و تعرق از گیاه خارج میشود.