تامین ۱۰۰ هزار تن خرما برای ماه مبارک رمضان
به گزارش ایسنا، محمد مهدی برومندی با بیان اینکه پیشبینیهای لازم برای تامین خرمای ماه مبارک رمضان صورت گرفته است، گفت: انجمن ملی خرما، اتحادیه باغداران و سازمان میادین میوه و ترهبار کمک خواهند کرد که دو رقم خرمای مضافتی و کبکاب که در ماه رمضان مصرف بیشتری نسبت به سایر ارقام دارد با قیمت مناسب عرضه شود.
وی ادامه داد: قرار است این عرضه در میادین میوه و ترهبار، مراکز پیشبینی شده و غرفههای تدارک دیده شده در متروها انجام شود تا مردم و روزهداران به آن دسترسی داشته باشند.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: همه ساله در ماه مبارک رمضان حدود ۱۰۰ هزار
تن خرما برای کل کشور و برای کلانشهر تهران نیز ۱۰ تا ۱۵ هزار تن خرما تدارک دیده میشود که امسال هم خرمای مورد نیاز تامین شده است. همچنین ذخایر دو رقم کبکاب و مضافتی نیز به میزان کافی وجود دارد که حتما آن هم به بازار عرضه میشود.
همچنین به گزارش ایرنا، محصول خرما به میزان لازم در میادین، مراکز عرضه و حتی غرفههای ایستگاههای مترو به مردم و روزهداران عزیز عرضه میشود.
ایران، قطب دوم تولید خرمای جهان
گفتنی است، طبق آمارهای وزارت جهاد کشاورزی، امسال نزدیک یک میلیون و 400 هزار تن خرما در کشور تولید شده که در تولید همه ارقام خرما وضعیت مطلوب بوده و نسبت به سال گذشته افزایش تولید داشتهایم. ایران، دومین قطب تولید خرمای جهان پس از مصر است. در کشور حدود ۲۶۰ هزار هکتار باغ زیر کشت نخل رفته و ۱۰۰ گونه مختلف نخل وجود دارد.
در حال حاضر شش واریته خرمای کشور شامل استعمران خوزستان، پیارم حاجیآباد هرمزگان، ربّی سیستان و بلوچستان، مضافتی بم و کبکاب و زاهدی طلایی بوشهر ثبت جهانی شده است. بر اساس آمارهای بینالمللی از حدود پنج میلیون و 900 هزار تن تولید خرمای جهان، 13 و نیم درصد آن را ایران تولید میکند.
با اینکه ایران جزو «برترین صادرکنندگان خرمای جهان» است ولی ارزش صادراتی هر کیلوگرم خرمای ایران در سطحِ بسیار پایینی قرار دارد و درآمد کشور تونس از صادرات خرما بیش از هفت برابر درآمدی ارزی کشور مصر بهعنوان بزرگترین صادرکننده خرمای جهان، چهار برابر امارات، سه برابر ایران و دو برابر عربستان بوده است. این امر به دلیل استفاده از روشهای نوین کشت و بستهبندی و بهطور کلی روش مدیریت مدرن در کشت و صنعت خرما است.