سهل انگاری پزشکی ابزار مورد علاقه آل خلیفه برای آزار زندانیان
در سایه حمایتهای غرب از رژیم آل خلیفه آزار و اذیت، اعمال محدودیت و سهلانگاری پزشکی علیه زندانیان سیاسی بحرین ادامه دارد.
آلخلیفه خانواده سلطنتی است که از سال ۱۷۶۵ تاکنون حتی زمانی که این جزیره بخشی از خاک ایران بود، بر بحرین حکمرانی میکند. سردودمان خانواده آلخلیفه «محمد بن خلیفه آلخلیفه» میباشد، که در فاصله سالهای ۱۷۶۵ تا ۱۷۷۶ حاکم بحرین بود. تاکنون ۱۳ نفر از این خانواده به حکومت بحرین رسیدهاند. «حمد بن عیسی آلخلیفه» از سال ۲۰۰۲ پادشاه بحرین میباشد. مسئله اساسی این است که تنها یک خاندان که سر در آخور رژیم وهابی مسلک سعودی دارد، بر جمعیت عمدتاً شیعه این جزیره مسلط است و اجازه هیچ تصمیمگیری سیاسی را به آنان نمیدهد.
بر اساس گزارش منابع مختلف با وجود انتقاد محافل حقوق بشری از نقض حقوق بشر در بحرین، رژیم آل خلیفه همچنان به سلب حقوق زندانیان سیاسی از جمله مراقبتهای پزشکی و بهداشتی ادامه میدهد. بسیاری از زندانیان قربانیان تاخیر(در ارائه مراقبتهای بهداشتی) و اوضاع غیرانسانی هستند. برای نمونه رسانههای مختلف اعلام کردند که «سلمان عبدالله مکی»بازداشت شده آزادی بیان در زندان آل خلیفه از بیماریهای متعددی رنج میبرد؛ اما مدیریت زندان از ارائه مراقبتهای پزشکی به وی خودداری میکند. وی مدت زیادی از ارتباط با خانواده خود محروم است و از درد شدید دندان و زانو نیز رنج میبرد.
روزنامه الاخبار نیز نوشته که از سال 2011 تا سال 2023، رژیم آل خلیفه 20230 نفر را به صورت خودسرانه بازداشت کرد که بسیاری از آنها تحت شکنجههای شدید قرار گرفتند. برخی افراد مانند «عبدالکریم الفخراوی» روزنامه نگار بحرینی بر اثر شکنجه شدید جان خود را از دست دادند و برخی نیز مانند «محمد السهوان» بر اثر سهلانگاری پزشکی فوت کردند.
آنطور که تسنیم از این نشریه لبنانی نقل کرده، سهل انگاری پزشکی به یکی از ابزارهای «مورد پسند» رژیم آل خلیفه تبدیل شده است که این رژیم زندانیان را از درمان، عمل جراحی و ارائه داروهای درمانی محروم میکند یا برای شکنجه داروهای آنها را به صورت نامنظم میدهد. همانطور که
« محسن بداو» فعال بحرینی به مدت یک سال و نیم از درد شدید گوش رنج برد. شکنجه زندانیان تنها به سهلانگاری پزشکی محدود نمیشود. آنها در معرض رنج روحی و روانی نیز قرار دارند. بازداشتشدگان از شرکت در مراسم ختم عزیزان خود محروم هستند. این اقدامات آل خلیفه باعث شد تا بیش از 600 بازداشت شده سیاسی و آزادی بیان در اواسط ماه گذشته در نامهای خطاب به مسئولان این کشور از مشکلات و شرایط نابسامان موجود در این زندانها شکایت کنند.