kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۰۲۶
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۲
مدیرکل محیط زیست استان تهران:

اسفناک‌ترین تصرفات غیرقانونی در شمیرانات رخ می‌دهد

مدیرکل محیط زیست استان تهران تصرفات غیرقانونی در شمیرانات را اسفناک دانست و گفت: استان تهران بیشترین تصرفات غیرقانونی را در کشور دارد.


محمدهادی حیدرزاده دیروز در یک نشست خبری تاکید کرد: در برخی استان‌های شمالی و استان فارس، البرز و تهران که قیمت زمین با ارزش افزوده مواجه است، تصرفات غیرقانونی زمین گسترده‌تر است.
وی گفت: این تصرفات توسط اشخاص حقیقی و حقوقی صورت می‌گیرد. تصرف اشخاص حقیقی با تعداد زمین‌های بالا و متراژ کم است. ولی در تصرفات اشخاص حقوقی تعداد زمین‌ها کم ولی متراژ بالاست.
وی تاکید کرد: به‌رغم اینکه بیش از 40 درصد مساحت استان تهران جزو مناطق چهارگانه تحت حفاظت سازمان محیط زیست است ولی به دلیل تراکم بالای جمعیت در این استان مناطق یاد شده بیشتر در معرض تصرف غیرقانونی قرار می‌گیرند.وی متولی اصلی برخورد با تصرفات غیرقانونی را وزارت نیرو، سازمان امور اراضی و سازمان جنگل‌ها دانست و گفت: در استان تهران 24 هزار هکتار تصرفات غیرقانونی داشتیم که امسال تعداد زیادی از آنها قلع و قمع و رفع تصرف شده‌اند.مدیرکل محیط زیست استان تهران با تاکید بر اینکه سازمان محیط زیست متولی برخورد با ساخت‌وسازهای غیرمجاز نیست گفت: این سازمان تنها مسئولیت پیشگیری را برعهده دارد و برخورد با سازمان جنگل‌هاست.
شناسایی 100 تصرف غیرقانونی دیگر در تهران
حیدرزاده افزود: در حال حاضر ماموران ما به‌رغم کمبود نیروی انسانی علاوه بر برخورد با شکار و صید غیرمجاز مجبور به برخورد با ساخت‌وساز غیرمجاز نیز هستند.
وی از تشکیل پرونده برای 30 مورد دخل و تصرف غیرقانونی در شش ماهه اول سال جاری خبر داد و گفت: 100 مورد پرونده جدید نیز شناسایی شده که امیدواریم برای مقابله با زمین‌خواران به نتیجه برسیم.
حیدرزاده با اشاره به هماهنگی‌های صورت گرفته با قوه قضائیه در زمینه برخورد با متخلفان درباره تصرفات غیرقانونی در منطقه ورجین نیز گفت: دخل و تصرف در این منطقه با صورت جلسه صوری صورت گرفته است.
حکم مقابله با ساخت و ساز غیرمجاز در کشوی کارشناسان!
مدیرکل محیط زیست استان تهران درباره قانون مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز هم گفت: حکم مقابله با این تخلفات صادر شده است ولی متاسفانه در کشوی میز کارشناسان مانده و هنوز اجرایی نشده است.
حیدرزاده از تنظیم شکایت و بررسی علیه متصرفان 100 نقطه جدید تازه شناسایی شده در استان تهران خبر داد و گفت: از قوه قضائیه درخواست شعبه ویژه‌ای برای رسیدگی به این پرونده کرد‌ه‌ایم.مدیرکل محیط زیست استان تهران در ادامه تاکید کرد: در سال 82 حدود 16 محیط‌بان در منطقه ورجین وجود داشتند که اکنون به 5 محیط‌بان و دو همیار محیط زیست رسیده است. این در حالی است که محیط‌بانان وظیفه قانونی برای برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز ندارند، اما ما مجبور به این کار هستیم.
118 پرونده زمین‌خواری
 در دستور اجرای حکم
مشاور رئیس سازمان محیط زیست نیز دیروز در نشست خبری با انتقاد از اطاله رسیدگی به 118 پرونده تصرف غیرقانونی که مدارک آنها تکمیل شده گفت: این پرونده‌ها چهار سال در انتظار اجرای حکم هستند.
سید احمد نبوی تاکید کرد: در  دو ماه گذشته با دستور ویژه از سوی رئیس سازمان محیط زیست برخورد با دخل و تصرف غیرقانونی را آغاز کرده‌ایم و در این مدت شاهد 6500 میلیارد تومان آسیب در این زمینه بودیم.وی افزود: برخی از این تصرفات با یک صورتجلسه جعلی و صوری صورت گرفته است به طوری که نسخه‌ای از این صورتجلسه‌ها در خانه متهمان کشف شده است.
ویلای 18 میلیاردی
به زودی تخریب می‌شود
وی تاکید کرد: قیمت برخی از ویلاهایی که در زمین متصرف ساخته شده است به میلیاردها تومان می‌رسد و به زودی ویلایی را تخریب خواهیم کرد که قیمت آن به بیش از 18 میلیارد تومان می‌رسد.
نبوی در عین حال خاطرنشان کرد: از آنجا که قبل از ویلاسازی در این مناطق کمیسیونی شامل سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات، سازمان جنگلبانی و محیط زیست باید از ساخت‌وسازها وارد عمل شده و از ساخت‌وسازها از همان ابتدا جلوگیری می‌کردند، اکنون مجبوریم بخشی از هزینه ساخت را به عنوان ضرر و زیان به متصرفین پرداخت کنیم.وی تاکید کرد: نزدیک به 50 پرونده از سوی سازمان بازرسی کل کشور در یک سال گذشته به دست ما رسیده که همگی آنها درهشت سال گذشته اتفاق افتاده است که 20 پرونده از آنان مختوم شده ولی 30 پرونده دیگر در دست اجراست و احتمال می‌دهیم برخی از مسئولان آن دوره که اشخاص حقوقی متخلف هستند، باید در این زمینه پاسخگو باشند.مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه از ورود به مناطق تصرف شده در استان‌های مازندران،‌ گیلان، فارس و البرز خبر داد و گفت: تا قبل از پایان سال مناطق تصرف شده در این استان‌ها را رفع تصرف خواهیم کرد. شناسایی این مناطق در استان‌های مازندران و گیلان از هفته گذشته آغاز شده و تا ماه آینده گزارش تصرفات را در این مناطق به رسانه‌ها ارائه خواهیم کرد.