kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۹۹۳۷
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۳
معاون درمان وزارت بهداشت:

اجرای پزشک خانواده، فرانشیز درمان را ۱۵ درصد کاهش می‌دهد

 
 
 
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: اجرای برنامه پزشک خانواده از سال آینده در شهرها، فرانشیز پرداختی از جیب مردم در حوزه درمان را از ۳۰ درصد به ۱۵ درصد کاهش می‌دهد.
به گزارش ایرنا، پزشک خانواده از برنامه‌های مهم در حوزه سلامت است که اکنون کشورهای پیشرو با اجرای این برنامه و نظام ارجاع توانسته‌اند با رویکرد سلامت‌نگر و توجه به همه ابعاد سلامتی باعث رضایت مردم و ارتقای سلامتی شوند.
پزشک خانواده پزشکی است که حداقل دارای مدرک دکتری حرفه‌ای پزشکی و مجوز معتبر فعالیت حرفه‌ای پزشکی در محل ارائه خدمت باشد و در نخستین سطح خدمات، عهده‌دار ارائه و مدیریت خدمات سلامتی سطح اول است و مسئولیت‌هایی مانند تامین جامعیت خدمات، تداوم خدمات، مدیریت سلامت، تحقیق، و هماهنگی با سایر بخش‌ها را برعهده‌ دارد. پزشک خانواده مسئولیت دارد خدمات سلامت را در محدوده بسته‌ خدمات تعریف شده، بدون تبعیض سنی، جنسی، ویژگی‌های اقتصادی اجتماعی و خطر بیماری در اختیار فرد، خانواده، جمعیت و جامعه‌ تحت پوشش خود قرار دهد.
یکی از وظایف پزشک خانواده مدیریت و نظارت بر عملکرد تیم سلامت تحت سرپرستی خود است.
در همین رابطه، معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر ۶ هزار پزشک خانواده وجود دارد و نیاز ما ۲۱ هزار پزشک خانواده است که باید برای جذب ۱۵ هزار پزشک جدید اقدام کنیم.
سعید کریمی اظهار داشت: به‌طور کلی نظام ارجاع شامل سه سطح است که اگر مردم در قالب آن به تیم پزشک خانواده مراجعه کنند، هزینه‌هایشان کاهش می‌یابد، مراجعه به متخصص و فوق‌تخصص تنها با نظر پزشک خانواده صورت می‌گیرد و از مراجعه‌های بی‌مورد به پزشکان رده بالا جلوگیری می‌شود.
کریمی ادامه داد: سطح یک نظام ارجاع یعنی بیمار به پزشک خانواده و تیمش از جمله ماما، مراقب سلامت، بهیار در مراکز و پایگاه‌های بهداشت، مراجعه و معاینات اولیه را دریافت می‌کند. اگر درمان شد، نیازی به مراجعه به بیمارستان‌ها و متخصصان ندارد و هزینه‌های هنگفت بابت سی‌تی‌اسکن و ام آر‌آی به بیمار تحمیل نمی‌شود.
وی توضیح داد: سطح ۲، یعنی ارجاع بیمار به کلینیک‌های فوق‌تخصصی و بیمارستان‌ها. اگر پزشک عمومی متوجه شود که بیمار نیازمند دریافت خدمات درمانی پیچیده‌تر است، وی را به این سطح ارجاع می‌دهد و افراد در مواجهه با هر بیماری ساده‌ای، دیگر به مراکز تخصصی مراجعه نمی‌کنند و مشمول هزینه و تعرفه دولتی از بیمارستان‌ها نمی‌شوند.
معاون وزیر بهداشت افزود: این برنامه از سال آینده در شهرهای بزرگ ابتدا در حاشیه شهرها و بعد در داخل شهرها و مراکز، به صورت مرحله‌ای اجرا می‌شود.
کریمی بیان داشت: پزشک خانواده در صورت لزوم باید برای حفظ و ارتقای سلامت، از ارجاع فرد به سطوح بالاتر استفاده کند، ولی مسئولیت پیگیری تداوم خدمات با او خواهد بود. پزشک خانواده مسئول اداره کردن تیم سلامت است.
به گفته وی، اجرای برنامه پزشک خانواده از سال آینده در شهرها، فرانشیز پرداختی از جیب مردم در حوزه درمان را از ۳۰ درصد به ۱۵ درصد کاهش می‌دهد.