kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۹۹۰۰
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۲
معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد

افزایش 60 درصدی حجم مبادلات ایران و روسیه با ارزهای ملی

 

معاون وزیر خارجه روسیه با اشاره به افزایش 60 درصدی حجم ارزهای ملی ایران و روسیه در مبادلات در سال 2021 گفت: برنامه دو کشور افزایش این حجم و تقویت روابط بانکی است.
به گزارش فارس به نقل از راشاتودی، آندری رودنکو گفت که مسکو و تهران در نظر دارند تا سهم ارزهای ملی‌شان در مبادلات تجاری دوجانبه را افزایش دهند.
وی افزود: دو طرف همکاری در بخش بانکی را تقویت کرده‌اند.
این مقام روس به خبرگزاری اینترفاکس گفت: «ما به همکاری و تقویت فعالیت‌های تجاری به ارزهای ملی با ایران ادامه می‌دهیم. سهم ارزهای ملی در تسویه‌های دو جانبه در سال 2021 از 60 درصد بیشتر شده است این روند مثبت در سال گذشته ادامه داشت.»
وی خاطرنشان کرد: تعامل با ایران از طریق بانک‌های مرکزی و موسسات اعتباری نیز فعالانه در حال توسعه است.
این دیپلمات روس توضیح داد: «ایجاد یک کانال ارتباطی مستقیم میان بانک‌های روسیه و ایران از طریق همگام‌‌سازی سامانه‌های پیام‌رسان مالی ملی یعنی
SPFS و SEPAM در پایان ماه ژانویه (بهمن‌ماه) رسمی شد». این اقدام امکان انجام مبادلات فرامرزی را بدون استفاده از سیستم پیام‌رسان مالی غربی یعنی سوئیفت فراهم می‌کند.
توربین‌های ایرانی
جایگزین توربین‌های آلمانی در روسیه
بر اساس گزارش‌ها، روسیه تولید قطعات ایرانی برای جایگزینی توربین‌های زیمنس در نیروگاه‌های آبی خود را آغاز کرده است. شرکت آلمانی زیمنس سال گذشته به علت تحریم‌های غرب علیه روسیه از ارائه خدمات به این کشور خودداری کرد. این اقدام به روابط صنعتی میان روسیه و این تامین‌کننده تجهیزات غربی را آسیب زد.
قطعات توربین گازی MGT-70 کپی سخت‌افزار زیمنس است که توسط جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است. ایران پیش از اعمال موج اخیر تحریم‌های ضدایرانی، مجوز مونتاژ و تولید داخلی آنها را دریافت کرده است. تولیدات ایرانی می‌توانند جایگزین تجهیزات تولید شده توسط این غول آلمانی شوند. بر اساس این گزارش، شرکت زیمنس به علت تحریم‌ها از ارائه خدمات و قطعات به ایران خودداری می‌کرد و این امر سبب شد تا دانشمندان ایرانی با نوعی آلیاژ مرغوب به مهندسی معکوس توربین‌ها و قطعات بپردازند به طوری که کارایی و کیفیت آنها از نمونه تولید شده در شرکت زیمنس بهتر بوده و اذعان آنها را نیز به دنبال داشته است.
روسیه در حال حاضر، می‌تواند توربین‌های کوچک و متوسط را در داخل تولید کند اما دستگاه‌هایی بزرگ با ظرفیت بین 100 تا 120 مگاوات در کارخانه مونتاژ زیمنس در روسیه تولید می‌شدند.