kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۹۸۹۹
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۲
در پایان آبان ماه

حجم نقدینگی به ۵۸۰۶ هزار میلیارد تومان رسید

 

برپایه آخرین داده‌های آماری بانک مرکزی، حجم نقدینگی در پایان آبان ۱۴۰۱ به 5 هزار و ۸۰۶ هزار میلیارد تومان رسید که در مقایسه با پایان اسفند سال گذشته ۲۰.۲ درصد رشد داشته است.
به گزارش خبرگزاری فارس، حجم نقدینگی در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۰ برابر ۴۸۳۲ هزار میلیارد تومان و در پایان اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ نیز
۳۹۲۴ هزار میلیارد تومان و در آبان سال قبل برابر ۴۳۱۵ هزار میلیارد تومان بود. نرخ رشد نقدینگی در ۱۲ ماه منتهی به آبان ماه ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل از آن ۳۴.۵ درصد و در آبان ماه ۱۴۰۱ نسبت به اسفند ۱۴۰۰ نیز
۲۰.۲ درصد رشد داشت. اقتصاد بدون رشد نقدینگی معنایی ندارد و وجود این پدیده در اقتصاد ایران نیز امری غیرقابل انکار و طبیعی است. موضوع مهم، اما کمیت و کیفیت نقدینگی است. مقدار نقدینگی نباید آن‌قدر بالا باشد که نتوان ارتباطی منطقی بین آن و شاخص‌های کلان اقتصادی همچون نرخ رشد اقتصادی برقرار کرد. دولت‌ها همواره سعی می‌کنند رشد نقدینگی را کنترل و آن را به مسیر درست هدایت کنند. هر دولتی که بتواند رشد نقدینگی را کنترل و آن را از روندی قابل قبول برخوردار و به سمت تولید هدایت کند، می‌تواند پیامدهای مثبتی از نظر رشد اقتصادی، افزایش اشتغال و کاهش تورم را برای کشور رقم بزند. اما عدم کنترل و هدایت نقدینگی، رشد لجام گسیخته تورم را به دنبال دارد.
چک‌های قدیمی فعلا پذیرفته می‌شود
از سوی دیگر، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: چک‌های قدیمی نظیر سابق در همه شعب بانک‌های سراسر کشور پذیرفته می‌شود و محدودیتی در ارائه خدمات وجود ندارد. مهران محرمیان، درخصوص برنامه این بانک در حوزه چک اظهار داشت: با توجه به ضریب نفوذ بالای چک‌های جدید و اقبال عمومی مردم به این چک‌ها، بانک مرکزی در حال برنامه‌ریزی برای جمع‌آوری چک‌های قدیمی (چک‌های بدون نیاز به ثبت و تایید در سامانه صیاد) می‌باشد و تا زمان تکمیل برنامه عملیاتی، چک‌های قدیمی در تمام شعب بانک‌های سراسر کشور بدون هیچ‌گونه محدودیتی پذیرفته می‌شوند. بنابر اعلام این مقام مسئول، قریب به ۲ سال از اجرای قانون جدید چک و توزیع چک‌های جدید صیادی (چک‌های بنفش رنگ) می‌گذرد و این چک‌ها برای مبادلات مستلزم ثبت صدور، تایید دریافت و یا انتقال در سامانه صیاد هستند و بدون ثبت سیستمی امکان نقد شدن را ندارند. روند ورود این چک‌ها به چرخه مبادلات صعودی بوده به‌نحوی که تا پایان دی ماه سال جاری، بیش از ۸۰ درصد چک‌های وصول شده در سامانه چکاوک از چک‌های جدید بوده است. محرمیان افزود: بدیهی است در صورت جمع‌آوری چک‌های قدیمی صیادی، خدمت نقدشدن آنها از طریق تمام شعب بانک‌های صادرکننده پابرجا خواهد بود.