# نجوم
کشف سیارهای شبیه به زمین در خارج از منظومه شمسی
دانشمندان سیارهای شبیه به زمین را در خارج از منظومه شمسی در یک منطقه قابل سکونت پیدا کردهاند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی ویون، بیگانگان ممکن است به زمین حمله کنند. هرگز نمیدانیم چه اتفاقی روی خواهد داد. اما اشاره به این خطر بالقوه ما را از این که چشمها و عدسیهای خود را به سوی وسعت وسیع فضا معطوف کنیم، باز نداشته است. ما فضای خالی جوهری را برای یافتن نشانههای حیات و همچنین برای یافتن نشانههایی از سیارههایی که به طور بالقوه میتوانند حیات را در خود جای دهند، جستوجو میکنیم. اکنون دانشمندان یک سیاره فراخورشیدی تقریباً مشابه زمین پیدا کردهاند که پتانسیل نگهداری حیات را دارد. چرا؟ زیرا این سیاره در منطقهای قرار دارد که به آن «منطقه قابل سکونت» در اطراف ستاره خود میگویند.
در منظومه شمسی ما، زمین کاملاً در منطقه قابل سکونت قرار دارد. در اطراف هر ستاره، منطقه قابل سکونت به فاصلهای از ستاره اطلاق میشود که در آن آب میتواند به صورت مایع وجود داشته باشد. به عبارت دیگر، همه چیز در منطقه قابل سکونت نه خیلی گرم است و نه خیلی سرد.
سیارهای که اکنون دیده شده تقریباً به اندازه زمین است و فقط ۱.۳۶ برابر بزرگتر از زمین است. این سیاره «وولف ۱۰۶۹بی»
(Wolf ۱۰۶۹b) نامگذاری شده است. این سیاره تنها ۳۱ سال نوری از ما فاصله دارد. این سیاره توسط تیمی به رهبری دیانا کوساکوفسکی از مؤسسه نجوم ماکس پلانک در آلمان کشف شده است.
کوساکوفسکی گفت: زمانی که دادهها و اطلاعات مربوط به ستاره «وولف ۱۰۶۹ بی» را تجزیه و تحلیل کردیم، یک سیگنال واضح و با دامنه کم از سیارهای با جرم تقریباً زمین کشف کردیم.
او همچنین گفت: این ستاره در مدت ۱۵.۶ روز در فاصلهای معادل یک پانزدهم فاصله بین زمین و خورشید به دور ستاره میچرخد.
این سیاره به ستاره خود بسیار نزدیکتر از فاصله زمین از خورشید است. اما ستارهای که به دور آن میچرخد یک کوتوله قرمز است یعنی دستهای از ستارگان که معمولاً گرمای کمتری نسبت به خورشید دارند.